Απομακρύνθηκαν τα πλέι οφ για τον Βόλο

Έξι αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου στη Σούπερ Λιγκ και ο Βόλος, πλέον, έχει υποχωρήσει στην 8η θέση της βαθμολογίας, μετά τη «λευκή» ισοπαλία με την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ και τις νίκες που σημείωσαν Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος στις αναμετρήσεις με Άρη και ΠΑΣ Γιάννινα αντίστοιχα.
Οι «κυανέρυθροι» έχουν 24 βαθμούς, με τον Ατρόμητο που είναι στην 7η θέση να έχει 25, ενώ ο Αστέρας που είναι και το φαβορί για να τερματίσει στην πρώτη εξάδα που οδηγεί στα πλέι οφ να έχει 33 βαθμούς.
Ο Βόλος καλείται να καλύψει μια διαφορά εννέα βαθμούς (δύσκολο) σε έξι αγωνιστικές. Θα πρέπει να βρουν τον τρόπο οι παίκτες του Άνχελ Λόπεθ να φτάνουν στη νίκη, καθώς δεν αρκεί μόνο να παίρνουν το βαθμό της ισοπαλίας, αν θέλουν να ανέβουν ψηλότερα στη βαθμολογία.
Οι εννέα ισοπαλίες που έχει Βόλος στο πρωτάθλημα είναι οι περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα της κατηγορίας, με τους «κυανέρυθρους» να χάνουν πολύτιμους βαθμούς με ομάδες που βρίσκονται χαμηλά στην κατάταξη. Για παράδειγμα, απέναντι στην ουραγό ΑΕΛ ο Βόλος φέτος έχασε τέσσερις βαθμούς, από τη στιγμή που δεν κατάφερε να κερδίσει τους «βυσσινί» τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας. Μάλιστα, την ΑΕΛ δεν την έχει κερδίσει σε κανένα παιχνίδι στα δύο χρόνια που αναμετρώνται οι ομάδες στη Σούπερ Λιγκ (δύο ήττες για τον Βόλο και τρεις ισοπαλίες).
Επίσης, οι «κυανέρυθροι» απώλεσαν βαθμούς εντός έδρας και στα παιχνίδια με Λαμία και Παναιτωλικό, ομάδες που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, γεγονός που δεν του επέτρεψε να είναι, αν όχι στην πρώτη εξάδα το πρωταθλήματος, πολύ κοντά σ’ αυτή.
Ο Άνχελ Λόπεθ δηλώνει ευχαριστημένος από την παρουσία και τις εμφανίσεις της ομάδας στο δεύτερο γύρο, όχι όμως και από τα αποτελέσματα σε κάποια παιχνίδια, ζητώντας περισσότερα από τους παίκτες του.
Οι «κυανέρυθροι» θα δώσουν δύο παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα, το πρώτο με αντίπαλο τον ΟΦΗ, την προσεχή Πέμπτη 4/2 για το Κύπελλο Ελλάδος, στη ρεβάνς της νίκης τους με 2-0 στο Πανθεσσαλικό, με στόχο να σφραγίσουν το εισιτήριο της πρόκρισης στους «8» της διοργάνωσης.
Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου ο Βόλος θα υποδεχθεί τον Αστέρα Τρίπολης, σ’ ένα κομβικό παιχνίδι, καθώς μόνο με νίκη θα έχει ελπίδες να διεκδικήσει την 6η θέση την οποία κατέχουν ο Αρκάδες. Σε διαφορετικό αποτέλεσμα το συγκρότημα του Άνχελ Λόπεθ θα συμβιβαστεί με τη συμμετοχή του και φέτος στα πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ, χωρίς πάντως να υπάρχει κίνδυνος η ομάδα να μπλέξει σε περιπέτειες, καθώς η παραμονή στην κατηγορία θα είναι και φέτος άνετη.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις