Αμανατίδης εφ’ όλης της ύλης για τη Σούπερ Λιγκ 2

Ο Περικλής Αμανατίδης κατέκτησε πέρσι με τα Τρίκαλα τον τίτλο στην Φούτμπολ Λιγκ και την ανέβασε στην δεύτερη επαγγελματική κατηγορία ενώ στο παρελθόν εργάστηκε, μεταξύ άλλων, σε Ολυμπιακό Βόλου, Νίκη Βόλου, Αγροτικό Αστέρα, Πανσερραϊκό, Αιγινιακό, Αναγέννηση Καρδίτσας, Λαμία, Βέροια και ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο 50χρονος τεχνικός Περικλής Αμανατίδης σχολίασε τις πρώτες πέντε αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 2:

«Είναι ένα Πρωτάθλημα που γίνεται πρώτη φορά με αυτούς τους όρους, δηλαδή αγώνες Τετάρτη-Κυριακή. Θα παίξει ρόλο το ρόστερ και το βάθος των ομάδων.

Η προετοιμασία των ομάδων έγινε το καλοκαίρι, εν συνεχεία έγινε μια τμηματική προετοιμασία και τρεις εβδομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος επανήλθαν στις ομαδικές προπονήσεις. Πρωτοφανή πράγματα.

Όλα αυτά έχουν διαμορφώσει ένα διαφορετικό περιβάλλον και δεν μπορούμε να προβλέψουμε με ακρίβεια τα δεδομένα».

Μιλώντας για τις ομάδες της κατηγορίας είπε:
«Πάρα πολλά παιχνίδια είναι αμφίρροπα. Υπάρχουν ομάδες στην κατηγορία με ποιότητα και φιλοδοξίες. Ο Λεβαδειακός δείχνει μια ετοιμότητα, έχει παραστάσεις, καλό ρόστερ, εμπειρία και συνοχή ως ομάδα. Η Ξάνθη έχει ένα αξιόλογο και μεγάλο ρόστερ, μια ομάδα με παραστάσεις, που δίνει μια λάμψη στην Σούπερ Λιγκ 2. Και η Παναχαϊκή, ο Ιωνικός, ο Διαγόρας, ο Εργοτέλης, τα Χανιά είναι ομάδες με καλό ρόστερ, οι οποίες είναι οργανωμένες αλλά και έχουν δομηθεί σωστά.

Υπάρχον και οι ομάδες που σίγουρα θα είναι ανταγωνιστικές όπως τα Τρίκαλα, που έχουν διοικητική σταθερότερα, με καλό ξεκίνημα αλλά και ο Απόλλων Λάρισας που διαθέτει ένα καλό ρόστερ. Η Δόξα Δράμας είχε κάποια προβλήματα στην αρχή και τώρα θα έχει ένα βεβαρημένο πρόγραμμα ενώ ο Καραϊσκάκης και ο ΟΦΙ θα παλέψουν για τον στόχο τους. Πάντως είναι νωρίς για συμπεράσματα. Το πρωτάθλημα είναι ανταγωνιστικό και κανείς δεν έχει σίγουρη τη νίκη.

Ακόμη, θα ήθελα να τονίσω ότι εάν δεν αγωνιστεί η Φούτμπολ Λιγκ αλλά και η Γ’ Εθνική μπορεί να δημιουργηθεί άλλη κατάσταση στη Σούπερ Λιγκ 2, με μεταγραφικές προσθήκες των ομάδων που μπορεί να αλλάξει την εικόνα τους».

Τέλος, αναφέρθηκε στις πρώτες αλλαγές προπονητών των ομάδων:

«Είναι νωρίς για να παίρνονται αποφάσεις. Πρέπει να δοθεί χρόνος στους προπονητές, τους παίκτες και τις ομάδες για να δείξουν ένα μέρος της δουλειάς τους».

Πηγή: liganews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις