Κύπελλο: Με άνεση στα προημιτελικά ο Άρης

Ένας εξαιρετικός Άρης, πήρε την «εκδίκησή» του κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης για την προ πενταημέρου ήττα στο πρωτάθλημα στο ίδιο γήπεδο, καθώς επικράτησε με 2-0 και πήρε πανηγυρικά το εισιτήριο για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας με συνολικό σκορ (4-0), μετά και το 2-0 του πρώτου αγώνα στη Θεσσαλονίκη.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου ήταν καλύτερη καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό, με τους Μάνο στο 45′ και Γκαρσία στο 68′. Από την άλλη, οι Αρκάδες παρουσιάστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών και δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο του αγώνα να φανούν ανταγωνιστικοί.

Νωθρό ήταν το ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν διστακτικά στον αγωνιστικό χώρο του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Ενδεικτικό ήταν πως τα πρώτα λεπτά ήταν αναγνωριστικά, με πολύ αργό ρυθμό και αρκετές πάσες στα μετόπισθεν.

Σε ένα πρώτο ημίχρονο με μόλις τέσσερις καλές στιγμές, η πρώτη φάση άνηκε στην ομάδα του Άκη Μάντζιου. Στο 18′, μετά από ωραία ανάπτυξη των φιλοξενούμενων, η μπάλα έφτασε στον Μπερτόγλιο, με τον Παπαδόπουλο να απομακρύνει ενστικτωδώς. Δέκα λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Σάκιτς να απειλήσει, με τον μπακ του Άρη να πιάνει έναν «κεραυνό» από μακριά και τον κίπερ του Αστέρα να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 41′ ήρθε η πρώτη στιγμή του Αστέρα Τρίπολης, με τον Κουέστα να μην έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να μπλοκάρει την αδύναμη κεφαλιά του Σουάρεθ. Λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο, ο Άρης πήρε «κεφάλι» στο σκορ με πανέμορφο τελείωμα του Μάνου, μετά από εξαιρετική κάθετη του Σούντγκρεν.

Παρόμοιος ο ρυθμός και στο δεύτερο ημίχρονο, με τα πρώτα λεπτά να περνάνε «ήσυχα» χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο. Ο Άρης συνέχιζε να έχει μια μικρή αλλά σαφής υπεροχή, με την ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς να παραμένει ακίνδυνη.

Στο 55′, οι γηπεδούχοι απείλησαν μόλις για δεύτερη φορά στο ματς, με την μπάλα να καταλήγει στα πόδια του Μπαράλες μετά από τραγικό λάθος της άμυνας του Άρη, με τον 34χρονο επιθετικό όμως να στέλνει ψηλά άουτ την μπάλα. Λίγα λεπτά αργότερα, και συγκεκριμένα στο 68′, οι Θεσσαλονικείς πέτυχαν και δεύτερο τέρμα, «κλειδώνοντας» ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση.

Συγκεκριμένα, μετά από όμορφη ατομική προσπάθεια του Μπακούτση από τα αριστερά, η μπάλα καταλήγει στον Μάνο, ο οποίος γύρισε στο σημείο του πέναλτι στον αμαρκάριστο Γκαρσία για το 0-2.

Κάπου εκεί η… σεμνή τελετή έλαβε τέλος, καθώς ο Αστέρας έδειξε πως δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα για να παλέψει το ματς. Ο ρυθμός έπεσε αισθητά, με τα τελευταία λεπτά να έχουν διαδικαστικού χαρακτήρα. Στις καθυστερήσεις του ματς, καταγράφηκε μία καλή ευκαιρία για τους Αρκάδες για το γκολ της «τιμής», με την κοντινή προβολή του Πασαλίδη να βγάζει δύσκολα ο Κουέστα.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τασουλής, Πασαλίδης, Σουάρεθ (57′ Χριστόπουλος), Βαλιέντε (70′ Ιγκλέσιας), Μπελόκ, Ριέρα (71′ Φερνάντεθ), Αλί Μπαμπά, Κρέσπι (57′ Τιλίκα), Μπαράλες (80′ Σίτο).

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Σούντγκρεν, Ρόουζ (70′ Μπαγκαλιάνης), Δεληζήσης, Σάκιτς, Ματίγια (71′ Γκάνεα), Σάσα (58′ Μπακούτσης), Μπερτόγλιο (58΄ Τζέγκο), Ματέο Γκαρσία, Σίλβα, Μάνος (68′ Κάτσε).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις