ΣΥΡΙΖΑ: “Έντρομοι ο Αυγενάκης και ο Μαυρωτάς, έσπευσαν να διαψεύσουν τον Χαρδαλιά”

Μοιράσου το άρθρο

Ανακοίνωση εξέδωσε το τμήμα Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «έριξε στα βράχια» τον ελληνικό αθλητισμό.
Αναλυτικά:
“Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ζητά από την πρώτη στιγμή να «ανοίξει» με σχέδιο ο αθλητισμός, όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, με οικονομική στήριξη από την Πολιτεία, με τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και τα ίδια αυστηρά μέτρα που εφαρμόζονται στα πρωταθλήματα της Super League και της Basket League.Η κυβέρνηση της ΝΔ και η ηγεσία του υφυπουργείου αθλητισμού είχαν πολλούς μήνες στη διάθεσή τους για να καταλήξουν σε σχέδιο υποστήριξης του αθλητισμού. Είχαν άπλετο χρόνο να υποδείξουν λύσεις, να διαθέσουν πόρους και να εφαρμόσουν μέτρα ανακούφισης και επανεκκίνησης του ελληνικού αθλητισμού. Δεν έπραξαν τίποτα απ’ αυτά. Αντ’ αυτού, αρκέστηκαν να επαίρονται ως προς τη διαχείριση του πρώτου κύματος της πανδημίας, τον περασμένο Μάρτιο.

Σπατάλησαν την ενέργειά τους σε προεκλογικές σκοπιμότητες για τη χειραγώγηση των Ομοσπονδιών.

Κι αφού πρώτα οδήγησαν τον ελληνικό αθλητισμό σε «ναυάγιο», τώρα που οι ίδιοι τον «έριξαν στα βράχια», ήρθε η ηγεσία του υφυπουργείου Αθλητισμού να παραδεχτεί επισήμως ότι “ο αθλητισμός δεν είναι από τους κύριους «χώρους», που ευνοούν την εξάπλωση του κορονοϊού”. Έντρομοι… πλέον, τόσο ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης όσο και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, έσπευσαν να διαψεύσουν τον Νίκο Χαρδαλιά, θορυβημένοι από την εκδήλωση διαμαρτυρίας που συγκάλεσαν για αύριο Παρασκευή (5/2) οι αθλητές και οι προπονητές όλων των αθλημάτων. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων είχε υποστηρίξει το αντίθετο: Ότι δηλαδή “ο αθλητισμός επιτείνει τη διασπορά του κορονοιού”.

Τώρα που η καταστροφή έχει ήδη συντελεστεί και έχει παραλύσει κάθε έννοια οργανωμένης κυβερνητικής προστασίας του αθλητισμού, αντιδρούν τόσο σπασμωδικά, ώστε άλλα να λένε οι μεν και άλλα οι δε. Ανατρέχουν στον χρησμό «ο σώζων εαυτόν σωθείτω».

Ο αθλητισμός εγκαταλείφθηκε και οι άνθρωποί του εμπαίζονται συστηματικά. Τα αθλητικά σωματεία διαλύθηκαν και οι εργαζόμενοι σε αυτά βρίσκονται στα όρια της εξαθλίωσης. Χιλιάδες αθλητές και αθλήτριες των μεγάλων και μικρότερων κατηγοριών σε όλα τα αθλήματα πλην ποδοσφαίρου (Super League) και μπάσκετ (Basket League) αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η κυβέρνηση «άνοιξε» τον αθλητισμό επιλεκτικά και μόνο για όσες κατηγορίες περιλαμβάνονται στα στοιχηματικά κουπόνια για να μην… χάνονται τα έσοδα! Χωρίς ντροπή, έστειλε δε «εις το πυρ το εξώτερον» τους πιο αδύναμους, την πλειονότητα των αθλημάτων.

Από την κυβέρνηση της διάλυσης και της καταστροφής, ο αθλητισμός δεν μπορεί να περιμένει λύσεις. Καλούμε την κυβέρνηση, την ύστατη ώρα, να αφήσει τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να λάβει μέτρα για τη στήριξη των αθλητών και των προπονητών.

Η κυβερνητική ανικανότητα «έριξε στα βράχια» τον ελληνικό αθλητισμό.

Η κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη και θα λογοδοτήσει στον κόσμο του ελληνικού αθλητισμού.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις