Είπε “αντίο” στο Κύπελλο με ισοπαλία ο Ολυμπιακός Β. 1-1 με ΠΑΟΚ

Με ισοπαλία αποχαιρέτησε το Κύπελλο ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν στο 1-1 στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στο ΕΑΚ, ύστερα από ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, με λιγοστές καλές επιθετικές προσπάθειες εκατέρωθεν. Ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του, με τον Σούλη Παπαδόπουλο…

…να αφήνει πολλούς βασικούς εκτός, καθώς προέχει το πρωτάθλημα και το παιχνίδι της Δευτέρας με την Καλλιθέα. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του αγωνίστηκε ουσιαστικά με την ομάδα Κ20 του συλλόγου. Ο «δικέφαλος» είχε εξασφαλισμένη την πρόκριση πριν το σημερινό παιχνίδι, ενώ ο Ολυμπιακός είχε ήδη αποκλειστεί. Το σκορ άνοιξε για τον ΠΑΟΚ ο Δημητριάδης στο 17′ για να ισοφαρίσει στο 32′ ο νεαρός Αλαμάνης για τον Ολυμπιακό.

Πως έπαιξε ο Ολυμπιακός
Με διάταξη 4-2-3-1 και με πολλές αλλαγές στο βασικό σχήμα παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Σούλης Παπαδόπουλος. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Δασκαλάκης, με τον Καρρά να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας και τον Χιντζίδη το αριστερό. Οι Ντάσιος και Αρβανίτης ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Νάστος και Κυζιρίδης, ο Νικολιάς έπαιξε στη δεξιά πτέρυγα, ο Τσιλιγκίρης στην αριστερή, με τον Σκοπελίτη να έχει πιο ελεύθερο ρόλο στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ενώ ο Αλαμάνης ήταν η «αιχμή του δόρατος» του Ολυμπιακού στην επίθεση.

Από ένα γκολ κάθε ομάδα στο πρώτο ημίχρονο
Λιγοστές ήταν οι καλές επιθετικές προσπάθειες των δύο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο, με τους νεαρούς παίκτες του ΠΑΟΚ να στέκονται πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο. Οι «ερυθρόλευκοι» από την πλευρά τους προσπαθούσαν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα, ωστόσο, δεν μπορούσαν να μπουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.
Το πρώτο καλό σουτ του αγώνα σημειώθηκε στο 8′, με τον Χιντζίδη να σουτάρει άουτ από καλή θέση. Ωστόσο, στο 14′ ο Ολυμπιακός έχασε καλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Τσιλιγκίρης από λάθος της άμυνας του ΠΑΟΚ έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή, προχώρησε, σούταρε, με τη μπάλα να φεύγει έξω από το αριστερό δοκάρι του Μελίσσα.
Ο ΠΑΟΚ στην πρώτη και μοναδική συνδυασμένη προσπάθεια στο πρώτο ημίχρονο πέτυχε γκολ, ανοίγοντας το σκορ. Ήταν το 17′ όταν ο Κάκκο από τα αριστερά έκανε τη σέντρα και ο Δημητριάδης αφύλακτος μέσα στην περιοχή με σουτ πάνω στην κίνηση έγραψε το 0-1.
Μετά το γκολ του «Δικεφάλου» το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό, με τις δύο ομάδες να κάνουν πολλά λάθη. Για να φτάσουμε στο 32′ όπου ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 1-1. Ο Νικολιάς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Τσιλιγκίρη, αυτός δεν μπόρεσε να σουτάρει και ο Αλαμάνης που έγινε κάτοχος της μπάλας, με ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στην αρισερή γωνία του Μελίσσα, γράφοντας το 1-1.
Στο υπόλοιπο διάστημα δεν είχαμε κάτι το αξιόλογο, με το πρώτο ημίχρονο να λήγει ισόπαλο 1-1.

Έμεινε το 1-1 στο β’ μέρος
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή για κάθε ομάδα. Για τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι πέρασε ο Κεσίδης στη θέση του Ντάσιου, ενώ για τον ΠΑΟΚ στη θέση του Συράκου πέρασε ο Κούστα.
Το ματς είχε καλύτερο ρυθμό στην επανάληψη και στο πρώτο πεντάλεπτο ο ΠΑΟΚ έφτασε δύο φορές με αξιώσεις απέναντι από την εστία του Δασκαλάκη. Στο 47 ο Κούστα έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με τη μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δασκαλάκη. Δύο λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης μέσα στη μικρή περιοχή του Ολυμπιακού δεν μπόρεσε να πιάσει το γυριστό σουτ με τον Δασκαλάκη να μπλοκάρει τη μπάλα.
Ο Ολυμπιακός στο 50′ με τον Χιντζίδη προσπάθησε να απειλήσει το τέρμα του Μελίσσα, με τον αμυντικό των «ερυθρολεύκων» να εκτελεί φάουλ και τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να μπλοκάρει τη μπάλα. Στο 52′ οι παίκτες του Ολυμπιακού ζήτησαν πέναλτι για χέρι αμυντικού του ΠΑΟΚ μέσα στην περιοχή, μετά από εκτέλεση φάουλ του Χιντζίδη.
Στο 68′ ο Παναγιώτου σε σύγχυση μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού έβγαλε δύσκολα τη μπάλα κόρνερ, ενώ μετά την εκτέλεση του κόρνερ από τον Δημητριάδη, ο Κάκκο με σουτ έστειλε τη μπάλα προς την εστία του Δασκαλάκη, με τη μπάλα να βρίσκει σε πόδι αμυντικού του Ολυμπιακού και να φεύγει κόρνερ, λίγο έξω από το δεξί δοκάρι των «ερυθρολεύκων».
Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μια πολύ καλή στιγμή στο 78′, με τον Γκουγκούδη να σουτάρει διαγώνια μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα να περνά έξω από το δεξί δοκάρι του Μελίσσα.
Στο 90′ ο Νικολιάς από τα δεξιά επιχείρησε τη σέντρα, με τον Κεσίδη να πιάνει την κεφαλιά και τον Μελίσσα να μπλοκάρει τη μπάλα.
Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Κοροβέσης με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δασκαλάκη.

Σκόρερ: 32′ Αλαμάνης-17′ Δημητριάδης
Κίτρινες: Νάστος
Διαιτητής: Σταθόπουλος (Δυτ. Αττικής)
Βοηθοί: Δουδούμης (Φθιώτιδας), Κασσαβέτης (Αιτωλοακαρνανίας)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Δασκαλάκης, Καρράς, Χιντζίδης, Αρβανίτης, Ντάσιος, Νάστος, Κυζιρίδης, Νικολιάς, Τσιλιγκίρης, Σκοπελίτης (67′ Γκουγκούδης), Αλαμάνης.
ΠΑΟΚ: Μελίσσας, Σκόνδρας, Δηληγιαννίδης (84′ Παναγιωτίδης), Κοροβέσης, Τοπαλίδης, Συράκος, Κάκκο (84′ Κτιστόπουλος), Τσελεπίδης, Δημητριάδης, Αντώνις, Πατράλης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις