Δεν ξεκινάει το ματς στη Λαμία-Κινδυνεύει με μηδενισμό η ΑΕΛ

Δεν θα διεξαχθεί η αναμέτρηση Λαμία – ΑΕΛ για την 21η αγωνιστική της Super League 1.

Μερικές ώρες πριν τον αγώνα Λαμία – ΑΕΛ προέκυψε ένα θέμα με μια οφειλή της ΑΕΛ προς την ΕΠΟ ύψους 24.000 η οποία σφραγίστηκε την Παρασκευή με αποτέλεσμα η ΕΠΟ να ανακαλέσει τα δελτία των παικτών της Λάρισας τον Ιανουάριο.

Όσα είπε ο Κούγιας στη NOVA

«Όταν φτάσαμε στο γήπεδο με πήρε τηλέφωνο ο πρόεδρος της Super League και μου είπε πως συνεδρίασε η ΕΙΜ και πως ανακαλούνται όλα τα δελτία.

Αυτά τα δελτία εκδόθηκαν από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και χθες. Επειδή δήθεν μια επιταγή που έληγε στις 19/1 η ΕΙΜ σήμερα το πρωί με έκτακτη συνεδρίαση ανακάλεσε τα δελτία.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι τα εξής.

Πλέον οι επιταγές που αφορούν εταιρείες έχουν προθεσμία 75 ημερών. Αφού η ΕΠΟ δεν τη σφράγισε στις 19/1 ποιος ο λόγος να συνεδριάσει εκτάκτως.

Τώρα με κυβερνητική απόφαση έχουν συνέπεια αν δεν πληρωθούν εντός 75 ημερών.

Αυτό που ήθελαν να καταφέρουν είναι πως με συνθήκες πανικού κάποιος αγράμματος και μη νομικά καταρτισμένος δεν θα χρησιμοποιούσε από τους 20 ποδοσφαιριστές τους δέκα.

Εγώ θα σας πω το εξής δεν περίμενα η ΕΠΟ αν φτάσει σε τέτοιο εξευτελισμό. Η γραμματέα της επιτροπής η κ. Κοντού έχει ένα σύζυγο τον κ. Κουτσούκη οι οποίοι είναι γνωστοί του κ. Δέδε που έχει στενή σχέση με τον Γιάννη Παπαδόπουλο με τον οποίο είμαι σε αντιπαράθεση.

Δεν περίμενα αυτή την αντίδραση, χθες για πρώτη φορά δημοσιοποιήθηκε αυτό το γεγονός. Δεν περίμενα ότι θα τους πιάσει τέτοιος πανικός νόμιζαν ότι θα έρθουμε να διασυρθούμε.

Η εντολή που έχω δώσει είναι να παίξουμε κανονικά με όλους τους παίκτες μας και η Λαμία η οποιοσδήποτε τρίτος ας κάνει μετά ένσταση η οποία θα καταρρεύσει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας.

Οι 11άδες της αναμέτρησης

Η ενδεκάδα των Θεσσαλών περιλαμβάνει τους από τους 10, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Λαμία: Επασί, Μαρτίνες, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σκόνδρας, Τζανδάρης, Μπεχαράνο, Ντέλετιτς, Ρόμανιτς, Βασιλακάκης, Καραμάνος

ΑΕΛ: Μπάγιτς, Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Γκράουρ, Κολομπίνο, Μπεν – Χατίρα, Γιακιμόβσκι, Χουσίνο, Νικολιάς, Ακούνια, Ντουρμισάι

H ανακοίνωση της ΕΠΟ

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διευκρινίζει ότι κατόπιν απόφασης της Επιτροπής Ιδιότητας Μεταγραφών Ποδοσφαιριστών, ανακλήθηκαν τα δελτία 10 ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΑΕΛ, καθώς δεν πληρούνται οι απαιτούμενες προϋποθέσεις απόκτησής τους, βάσει των άρθρων 3 και 4 του παραρτήματος Γ του ΚΙΜΠ κι ελλείψει εν ισχύ βεβαίωσης περί μη οφειλών στην ΕΠΟ.

Η απόφαση αυτή έχει κοινοποιηθεί από νωρίς το μεσημέρι σήμερα στην ΠΑΕ ΑΕΛ και τη Super League 1.

Η απόφαση του διαιτητή

Οι δέκα ποδοσφαιριστές των οποίων τα δελτία ανακλήθηκαν δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής και ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν μπορούσε να ξεκινήσει το ματς.

Παρών στο γήπεδο είναι και ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος συμφωνεί με τη θέση του Αριστομένη Κουτσιαύτη.

Όσα είπε ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου

Ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου αναφέρει στη NOVA:

«Η φιλοξενούμενη είχε θέμα στα δελτία της. Υπάρχει το χαρτί από την ΕΠΟ που ενημερωθήκαμε όλοι. Έχει θέμα στα δελτία που δεν μπορούσαν ποδοσφαιριστές να συμμετέχουν στον αγώνα.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ αποφάσισε να δηλώσει στην 11άδα παίκτες που δεν γινόταν να παίξουν, η ενημέρωση από τους διαιτητές ανέφεραν ότι δεν γίνεται να παίξουν.

Από το περιβάλλον έλεγαν ότι ο αγώνας θα γίνει κανονικά. Δεν γίνεται το παιχνίδι. Δεν μιλήσαμε με τον κ. Κούγια, ένα γεια είπαμε.

Θα κάνει αυτό που θεωρεί καλύτερο για την ομάδα. Δυσάρεστο που δεν γίνεται το παιχνίδι, θα μπορούσε να γίνει.

Δεν γνωρίζω τι θα γίνει, εμείς δεν έχουμε καμία υπαιτιότητα. Δεν ξέρω πώς θα κινηθεί η αντίπαλη ομάδα.

Ξέρω ότι δεν μπορεί να γίνει το παιχνίδι, όταν οι παίκτες στην 11άδα είναι αντικανονικοί.

Ο διαιτητής μου είπε ότι το παιχνίδι δεν μπορεί να γίνει λόγω αντικανονική συμμετοχή εννέα παικτών στην 11άδα. Έγινε ένα λεπτό πριν μπουν οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο.

Έχουν αντικανονική συμμετοχή εννέα παίκτες, αυτή είναι η επίσημη ενημέρωση.