Ούτε ο Βόλος σταμάτησε τον Αστέρα

Ο Βόλος δεν κατάφερε να σταματήσει τον Αστέρα Τρίπολης που πέτυχε την έκτη συνεχόμενη νίκη του και μόνο με αυτοκτονία μπορεί να χάσει τη συμμετοχή του στα πλέι οφ. Από την άλλη ο Βόλος παρέμεινε στους 24 βαθμούς.

Με 4-2-3-1 και οι δύο ομάδες

Με το ίδιο σύστημα κατέβασαν τις ομάδες τους στο ματς αυτό οι Άνχελ Λόπεθ και Μίλαν Ράσταβατς. Συγκεκριμένα προτίμησαν το 4-2-3-1. Οι γηπεδούχοι είχαν τον Κλέιμαν στην εστία, ΣάντσεςΓκρίλοΜήτογλου και Φεράρι στην άμυνα, Ριένστρα-Τσοκάνη ως «κόφτες» και ΜαρτίνεςΝίνη και Μπαρτόλο πίσω από τον σέντερ φορ Δουβίκα.

Οι Αρκάδες από την άλλη ξεκίνησαν με τον Τσιφτσή στο τέρμα, ΓκαρσίαΆλβαρεςΚαστάνο και Σουάρεθ στην άμυνα, Βαλιέντε, Μουνάφο ως αμυντικά χαφ, και τους Σίτο, Λουίς Φερνάντεθ, Κρέσπι πίσω από τον σέντερ φορ Μπαράλες.

Το ματς

Οι Αρκάδες μπήκαν πολύ πιο δυνατά στο παιχνίδι κι έβγαζαν μεγαλύτερο νεύρο κι ένταση στις κινήσεις τους από τους παίκτες της θεσσαλικής ομάδας.

Με κινητήριους μοχλούς τους Μουνάφο και Σίτο που έκαναν σπουδαία δουλειά στην κυκλοφορία της μπάλας και την ανάπτυξη του παιχνιδιού, ο Αστέρας με το «καλησπέρα» πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και πατούσε με μεγαλύτερη συχνότητα την αντίπαλη περιοχή.

Το γκολ για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 28΄, όταν έπειτα από σέντρα του Άλβαρες ο Φερνάντεθ με κεφαλιά βρήκε δίχτυα (0-1).

Σε μια προσπάθεια να αλλάξει την κακή εικόνα της ομάδας του ο Άνχελ Λόπεθ προχώρησε σε δύο μαζεμένες αλλαγές στο 38΄, ρίχνοντας στο ματς τους Μίλοκ και Περέα αντί των Γκρίλο και Νίνη αντίστοιχα με τους δύο τελευταίους να ξεσπούν με έντονες αντιδράσεις και «γαλλικά» την στιγμή της αντικατάστασής τους.

Στο 41΄ο Βόλος έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για γκολ, όταν έπειτα από έξοχη προσπάθεια και γυριστό σουτ του Δουβίκα μέσα από την περιοχή, η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσιφτσή.

Το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη. Οι φιλοξενούμενοι εξακολουθούσαν να έχουν τον έλεγχο και να διαχειρίζονται με άνεση το προβάδισμα στο σκορ και είχαν ένα πολύ καλό σουτ με τον Μουνάφο (67΄) που πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι.

Η έμπνευση του Ράσταβατς να αλλάξει τους κορυφαίους σε απόδοση παίκτες του (Σίτο – Μουνάφο) στο 67΄ήταν μια κίνηση που ξάφνιασε από πλευράς του Σέρβου τεχνικού του Αστέρα και σε ένα χρονικό σημείο όπου οι φιλοξενούμενοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς.

Οι ισορροπίες της αναμέτρησης δεν άλλαξαν με την ομάδα της Τρίπολης να διατηρεί το…κουμάντο στο χορτάρι και να «κλειδώνει» χωρίς χτυποκάρδια τη νίκη της που την στέλνει στο +11 από τον έβδομο της βαθμολογίας Ατρόμητο και στο +12 από το Βόλο που βρίσκεται στην 8η θέση κι έχασε σημαντικό έδαφος στο κυνήγι της εξάδας.

O διαιτητής Ιωάννης Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Γκρίλο, Περέα, Σουάρεθ, Βαλιέντε, Μπαράλες.

ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Σάντσες, Γκρίλο (38΄Μίλοκ), Μήτογλου, Φεράρι, Ριένστρα, Τσοκάνης (86΄Κολόμπο), Μαρτίνες (76΄Κρητικός), Νίνης (38΄Περέα), Μπαρτόλο, Δουβίκας.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Γκαρσία (90΄Κώτσιρας), Άλβαρες, Καστάνο, Σουάρεθ, Βαλιέντε, Μουνάφο (67΄Ιγκλέσιας), Σίτο (67΄Τιλίκα), Λουίς Φερνάντεθ (90΄Πασαλίδης), Κρέσπι (80΄Ριέρα), Μπαράλες.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις