Έπρεπε να είχε αποβληθεί ο Σεμέδο για άσεμνη χειρονομία

Στην αναμέτρηση Ολυμπιακός-ΟΦΗ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός άσος των ερυθρόλευκων στην φάση του τρίτου γκολ πήρε την κεφαλιά προλαβαίνοντας τον συμπαίκτη του Ρούμπεν Σεμέδο, ο οποίος επίσης επιχείρησε να σκοράρει με κεφαλιά.Μετά το γκολ ο Ελ Αραμπί έτρεξε να πανηγυρίσει στο σημαιάκι του κόρνερ και ο Σεμέδο, αφού σηκώθηκε από το έδαφος, έκανε περιπαιχτικά τη χειρονομία με το μεσαίο δάκτυλο διότι του “έκλεψε” το γκολ ο συμπαίκτης του. Και οι δυο ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού εν συνεχεία αγκαλιάστηκαν, χαμογελώντας για τον τρόπο που εξελίχθηκε η φάση.

Ωστόσο, σύμφωνα με το γράμμα του κανονισμού, η συγκεκριμένη χειρονομία του Σεμέδο θα έπρεπε να τιμωρηθεί από τον διαιτητή Γκορτσίλα με κόκκινη κάρτα. Όπως αναφέρεται στον κανονισμό, ανάμεσα στα παραπτώματα που τιμωρούνται με αποβολή είναι όταν ένας ποδοσφαιριστής χρησιμοποιεί άσεμνες, προσβλητικές ή υβριστικές εκφράσεις ή/και χειρονομίες. Τόσο ο Γκορτσίλας όσο και ο VAR Διαμαντόπουλος θεώρησαν ότι ο παίχτης του Ολυμπιακού δεν πρέπει να τιμωρηθεί, προφανώς γιατί η χειρονομία του είχε αποδέκτη συμπαίκτη του και έγινε στο πλαίσιο ενός πειράγματος. Εάν πάντως ο Σεμέδο αποβάλλονταν, σημειώνεται ότι θα έχανε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, της επόμενης αγωνιστικής.

Πριν το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού, στο 52ο λεπτό της αναμέτρησης, ο ΟΦΗ εκδήλωσε αντεπίθεση με τον Μασούρα να ανατρέπει από πίσω τον Ουές, ο οποίος έβγαινε απέναντι στον Σα. Ο διαιτητής Γκορτσίλας έδειξε κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Ολυμπιακού, ενώ από την πλευρά του ο VAR Διαμαντόπουλος δεν επενέβη για τυχόν κόκκινη κάρτα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις