Τσιμπανάκος: Υπέρ της αναδιάρθρωσης με συγκεκριμένα κριτήρια

Σήμερα Δευτέρα ή αύριο Τρίτη, αναμένεται να έρθει προς διαβούλευση το νομοσχέδιο για τον αθλητισμό, στο οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών.

Το νομοσχέδιο δεν κάνει λόγο για συγκεκριμένο αριθμό ομάδων. Κι όπως υποστήριξε με δηλώσεις του ο ΓΓΑ, Γιώργος Μαυρωτάς, το βασικό κριτήριο είναι να φτιάξεις βιώσιμα πρωταθλήματα:

Για το θέμα της αναδιάρθρωσης τοποθετήθηκε, ως γνωστόν, με δηλώσεις του και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Ευριπίδης Τσιμπανάκος, ο οποίος τόνισε: «Είμαστε υπέρ της αναδιάρθρωσης που προωθεί ο Αυγενάκης, αλλά με συγκεκριμένα κριτήρια και όρους. Συμφωνούμε με το μετοχικό κεφάλαιο, ότι πρέπει να είναι στις 250.000 ευρώ ή και περισσότερο ακόμη. Είμαστε υπέρ και το να δοθούν 100.000 ευρώ, ως εγγυητική, στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Οι ομάδες να τηρήσουν αυτά που ζητεί η πολιτεία, όμως δεν μας έχουν πει ποια θα είναι τα εγγυημένα έσοδα για τις ΠΑΕ. Δεν πρέπει να γνωρίζουμε ποιο θα είναι το τηλεοπτικό συμβόλαιο ή πόσα χρήματα θα παίρνουν οι ομάδες, ως ποσοστό, από το στοίχημα; Πόσες ομάδες θα ανέβουν και πόσες θα υποβιβαστούν;

Από την πλευρά μας είμαστε υπέρ της διαφάνειας και της νομιμότητας, ωστόσο, πιστεύω πως άμεσα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Όταν η αναδιάρθρωση ψηφιστεί επίσημα, στη συνέχεια η ΕΠΟ θα ασχοληθεί με το θέμα. Δεν είναι θέμα της πολιτείας και του κ. Αυγενάκη να μας πει, πως θα καταρτιστεί η κατηγορία».

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις