Ξάνθη: «Δεν έπεσες, σε έριξαν» – Η αντίδραση μετά την αθώωση του ΠΑΟΚ

Αθώο έκρινε τον ΠΑΟΚ η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για την υπόθεση πολυιδιοκτησίας με την Ξάνθη, που αποτέλεσε το μεγαλύτερο θέμα της περασμένης ποδοσφαιρικής περιόδου.

Το σκεπτικό της απόφασης, η οποία αναλύεται μακροσκελώς (περίπου 100 σελίδες), καταλήγει με το συμπέρασμα πως «δεν κρίνεται πειθαρχικά ελεγκτέα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τις εις βάρος της κατηγορίες».

Να σημειωθεί πως αρχικά η ίδια Επιτροπή είχε αποδεχθεί την εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, βάσει της οποίας είχε επιβάλει στον «Δικέφαλο» της Θεσσαλονίκης αφαίρεση 7 βαθμών.

Η υπόθεση έφτασε στο Ανώτατο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Λοζάνης (CAS), που την ανέπεμψε στην Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για να εκδικαστεί εκ νέου και επί της ουσίας.

Βάσει της απόφασης, που βγήκε ύστερα από περίπου δύο μήνες μετά την εκδίκαση της υπόθεσης, δεν υπάρχει πια θέμα τιμωρίας του ΠΑΟΚ, φυσικά ούτε και αφαίρεση βαθμών.

Η πρώτη αντίδραση της Ξάνθης
Από την Ξάνθη η πρώτη αντίδραση για την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, που δεν κρίνει πειθαρχικά ελεγκτέο τον ΠΑΟΚ για την υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας με την Ξάνθη, ήρθε από τον υπεύθυνο Επικοινωνίας της ΠAΕ.

Στο προσωπικό του προφίλ ο Μπάμπης Κυρλίδης πόσταρε το ιστορικό σήμα της ομάδας με τον Δημόκριτο γράφοντας: «Το ακούω και το ξεχνώ. Το βλέπω κα το θυμάμαι. Δεν έπεσες, σε έριξαν…».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις