“Υπαίτια της μη τέλεσης του αγώνα η ΑΕΛ”

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία την ΠΑΕ ΑΕΛ, την Παρασκευή (12/2) και ώρα 12:00 για τη μη τέλεση του αγώνα με τη Λαμία.

Βάσει του κατηγορητηρίου, αν η ΑΕΛ κριθεί υπαίτια για τη μη διεξαγωγή του αγώνα με τη Λαμία, όπως προκύπτει από το κατηγορητήριο, κινδυνεύει να χάσει το ματς στα χαρτιά. Η ΑΕΛ ελέγχεται για παράβαση του άρθρου 21, επομένως με βάση αυτό, κινδυνεύει να χάσει τον αγώνα με 3-0 και να τιμωρηθεί με πρόστιμο.

Σημειώνεται, ότι από την πλευρά της η ΠΑΕ ΑΕΛ έχει καταθέσει ένσταση για αντικανονική μη τέλεση του αγώνα, θεωρώντας ότι την υπαιτιότητα φέρει η ΕΠΟ, που ανακάλεσε την έκδοση δέκα δελτίων ποδοσφαιριστών των “βυσσινί”. Για την ένσταση της ΑΕΛ κλήθηκε να παραστεί και η Λαμία, στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της SL1.

Tι αναφέρουν τα άρθρα του ΚΑΠ με τα οποία κλήθηκε σε απολογία η ΑΕΛ
“Αγώνας που δεν τελέστηκε ή που δεν έληξε με υπαιτιότητα της μιας εκ των δύο ομάδων προσμετράται για την έκτιση ποινών μόνον της ανυπαίτιας ομάδας (ποδοσφαιριστών, αξιωματούχων και της ίδιας) και τιμωρείται όπως προβλέπεται κατωτέρω.
Ι. Οι λόγοι για τους οποίους μια ομάδα θεωρείται υπαίτια για την ματαίωση αγώνα ενδεικτικά είναι:
α) Παρουσίαση στον αγωνιστικό χώρο μετά την καθορισμένη, από τη διοργανώτρια ώρα έναρξης του αγώνα. Οι ομάδες υποχρεούνται να είναι στη διάθεση του διαιτητή – έτοιμες για τη διεξαγωγή του αγώνα – πέντε (5) λεπτά πριν από την έναρξή του. Εκτός του παραπάνω, λόγοι καθυστέρησης έναρξης αγώνα για τους οποίους θεωρείται υπαίτια ομάδα είναι η μη έγκαιρη προσκόμιση των δελτίων ατομικών στοιχείων και μεταβολών ποδοσφαιριστή ή των καρτών υγείας των διαγωνιζομένων ποδοσφαιριστών και του δελτίου πιστοποίησης προπονητή (ή προπονητών) που πρέπει να παραδοθούν στο διαιτητή μισή ώρα, τουλάχιστον, πριν από την έναρξη αγώνα, καθώς και οποιοσδήποτε άλλος λόγος, εκτός αυτών που συνιστούν ανωτέρα βία. Η υπαίτια ομάδα τιμωρείται σωρευτικά με τις κατωτέρω ποινές: [51] α) Με απώλεια του αγώνα με τέρματα 0-3, εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα, στην περίπτωση της διακοπής αγώνα ή αποχώρησης ομάδος, οπότε υπολογίζεται το αποτέλεσμα που πραγματικά σημειώθηκε.
β) Με χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000,00) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000,00) ευρώ για τις ομάδες των επαγγελματικών κατηγοριών και με χρηματική ποινή έως δύο χιλιάδες (2.000,00) Ευρώ για τα ερασιτεχνικά σωματεία αν ο αγώνας δεν αρχίσει.”