Η ΑΕΚ 4-2 τον Βόλο στο “ροντέο” του ΟΑΚΑ

Ο Βόλος προηγήθηκε, δέχθηκε τέσσερα τέρματα σε 11 λεπτά, μείωσε σε 4-2 κι έχασε σπουδαίες ευκαιρίες να μειώσει ακόμη περισσότερο με σημαντικότερη αυτή του Δουβίκα με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι.

Έτσι ξεκίνησαν Χιμένεθ και Λόπεθ

Ο Μανόλο Χιμένεθ επανέφερε τον Μάνταλο στην αρχική ενδεκάδα της ΑΕΚ σε ελεύθερο ρόλο μπροστά από τους Σιμάνσκι και Κρίστιτσιτς. Στο αρχικό σχήμα επέστρεψε και ο Τάνκοβιτς, στο αριστερό άκρο της επίθεσης, όπως και ο Ολιβέιρα στην κορυφή, ενώ στο δεξί άκρο διατηρήθηκε ο Λιβάι Γκαρσία. Κάτω από την εστία επέστρεψε και ο Τσιντώτας με την τετράδα στην άμυνα να αποτελούν οι Μιτάι, Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου και Νταντσένκο. Στον Βόλο ο Άνχελ Λόπεθ έχοντας εκτός και τους δύο δεξιούς του μπακ τοποθέτησε εκεί τον Ριένστρα, ενώ την τετράδα στην άμυνα συμπλήρωσαν οι Φεράρι, Μήτογλου και Γκρίλο και γκολκίπερ τον Κλέιμαν. Στον άξονα ήταν οι Τσοκάνης και Νίνης, μπροστά τους ο Μπαρτόλο, στα δύο άκρα της επίθεσης οι Περέα και Μαρτίνες και στην κορυφή ο Δουβίκας.

«Τρελός» ρυθμός με εντυπωσιακό Βόλο

Ο Βόλος έδειξε από τα πρώτα δευτερόλεπτα ότι πήγε για να παίξει ποδόσφαιρο στο ΟΑΚΑ και μόλις στο 2′ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Περέα να κερδίζει τη μονομαχία από τον Μιτάι κι έκανε το διαγώνιο σουτ, αναγκάζοντας τον Τσιντώτα να διώξει σε κόρνερ.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα και να βρει χώρους προς την εστία του Κλέιμαν, αλλά με εξαίρεση ένα σουτ του Σιμάνσκι δεν απείλησε. Τελικά, όπως συμβαίνει σχεδόν σε κάθε ματς φέτος, πλήρωσε ακριβά τα λάθη στο κέντρο και τα αμυντικέ κενά της. Από ένα τέτοιο λάθος, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν την μπάλα, ο Νίνης έδωσε υπέρχοη πάσα στον Δουβίκα, ο οποίος με άψογο πλασέ νίκησε τον Τσιντώτα για το 0-1!

Η ομάδα του Άνχελ Λόπεθ ήταν εντυπωσιακή στο πρώτο 20λεπτο, όπου οι τελικές ήταν 5-1 υπέρ της, ενώ στο 21′ ο Μπαρτόλο από ευνοϊκή θέση σούταρε πάνω στα σώματα, μετά από εξαιρετική ενέργεια του Φεράρι.

«Κιτρινόμαυρο» ξέσπασμα και 4 γκολ σε 11 λεπτά!

Ο Βόλος ακόμα και μετά το γκολ δεν κλείστηκε και συνέχισε να είναι επιθετικός, την ώρα που η ΑΕΚ είχε πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις κι ο Χιμένεθ παράπονα από τους παίκτες του. Όλα αυτά μέχρι το 24ο λεπτό, καθώς από εκείνο το σημείο ήταν σαν να έφυγε η προβληματική ΑΕΚ των τελευταίων ημερών κι εμφανίστηκε στο χορτάρι, ενδεχομένως, η… πραγματική ΑΕΚ.

Από το 25′ ως το 36′, οι «κιτρινόμαυροι» πήραν «φωτιά» και σημείωσαν τέσσερα γκολ, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τάνκοβιτς! Ο Μάνταλος έπειτα από εξαιρετική κάθετη του Γκαρσία έκανε, με το πρώτο του γκολ μέσα στο 2021, το 1-1 στο 25′, για να έρθει ο Σουηδός να σκοράρει δύο πολύ όμορφα τέρματα.

Στο 29′ με πλασέ στην κίνηση μετά από βαθιά μπαλιά του Κρίστιτσιτς έδωσε προβάδισμα στην «Ένωση», ενώ στο 32′ μετά από πλασαριστή εκτέλεση κόρνερ του Μάνταλου, με υπέροχο φαλτσαριστό σουτ νίκησε τον Κλέιμαν. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ξέσπασμα τους στο 36′ όταν ο Ολιβέιρα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το 4-1! Την παράβαση έκανε ο Τσοκάνης πάνω στον Γκαρσία.

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε σκοράρει και πέμπτο τέρμα, όταν ο Νταντσένκο γύρισε στον Ολιβέιρα, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά από την εστία. Την ώρα, πάντως, που οι «κιτρινόμαυροι» «πετούσαν» στην επίθεση, η άμυνα δεν ενέπνεε καμία εμπιστοσύνη, με τα εύκολα λάθη να συνεχίζονται.

Διαφορετικός ρυθμός, το ίδιο κακή άμυνα

Στο δεύτερο ημίχρονο, όπως ήταν φυσιολογικό, ο ρυθμός ήταν διαφορετικός καθώς ήταν σχεδόν αδύνατο για τις δύο ομάδες να συνεχίσουν στο «τρελό» τέμπο του δεύτερου ημιχρόνου. Αυτό που δεν άλλαξε ήταν η κακή ανασταλτική λειτουργία των «κιτρινόμαυρων», οι οποίοι συνέχισαν τα εύκολα λάθη. Ο Φεράρι από την αριστερά πλευρά, όπως έκανε επίθεση ο Βόλος, έκανε πάρτι όπως και στο ματς πρωταθλήματος στη Ριζούπολη.

Μάλιστα, από ωραία προσπάθεια και σέντρα του Αργεντινού, ήρθε το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων με σκόρερ τον Μήτογλου, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 4-2. Η ομάδα του Λόπεθ συνέχισε να πιέζει, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ, με τον Μπαρτόλο να χάνει μοναδική ευκαιρία, καθώς ο Τσιντώτας τον νίκησε σε τετ-α-τετ. Βέβαια, αν σκόραρε ενδεχομένως το γκολ να μην μετρούσε καθώς ήταν σε οριακή θέση.

Η ΑΕΚ απάντησε με δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να πετύχει πέμπτο γκολ. Στο 65′ ο Γκαρσία μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή, έκανε το πλασέ, αλλά ο Κλέιμαν έδιωξε σε κόρνερ, ενώ στο 75′, ο 24χρονος εξτρέμ έδωσε στον Ανσαριφάρντ, ο οποίος έκανε το σουτ αλλά ξανά ο τερματοφύλακας του Βόλου έδιωξε εντυπωσιακά.

Πίεση και δοκάρι ο Βόλος

Ο Βόλος συνέχισε να πιέζει (και όσο ψηλά μπορούσε), αναζητώντας ένα τρίτο γκολ που θα άλλαζε τα δεδομένα, εν όψει του επαναληπτικού, την ώρα που οι παίκτες του Χιμένεθ έδειχναν να μένουν από δυνάμεις. Στο 83′ ο Δουβίκας βγήκε στην πλάτη της άμυνας, αλλά ο Τσιντώτας τον πρόλαβε, ενώ στο 86′, ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έδιωξε την μπάλα μετά την εκτέλεση φάουλ του Νίνη.

Στην εξέλιξη της φάσης, η άμυνα των γηπεδούχων είχε και πάλι κακή λειτουργία στο κόρνερ, αλλά η μπάλα μετά την προβολή του Δουβίκα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και πέρασε άουτ.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μιτάι (82′ Ραντόνια), Τσιγκρίνσκι, Νεντελτσιάρου, Νταντσένκο (46′ Λόπες), Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (82′ Σιμόες), Τάνκοβιτς (70′ Αλμπάνης), Γκαρσία, Ολιβέιρα (70′ Ανσαριφάρντ)

Βόλος (Άνχελ Λόπεθ): Κλέιμαν, Φεράρι, Γκρίλο, Μήτογλου, Ριένστρα, Τσοκάνης (92′ Σάντσες), Μαρτίνες (53′ Μίλοκ), Νίνης, Μπαρτόλο (77′ Κρητικός), Περέα, Δουβίκας

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις