«Την Τετάρτη 23/12 η καρδιά της υδατοσφαίρισης χτυπά στο “Β. Πολύμερος”»

Γιορτή της βολιώτικης υδατοσφαίρισης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου στις 19:00, στο κολυμβητήριο «Ολυμπιονίκης Β. Πολύμερος» με σκοπό την συγκέντρωση τροφίμων για τα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και της Κουζίνας Αλληλεγγύης. Εκπρόσωποι των τεσσάρων συλλόγων που θα λάβουν μέρος στο τουρνουά παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, καλώντας τον κόσμο να λάβει μέρος στην γιορτή αυτή του πόλο βοηθώντας παράλληλα συνανθρώπους και συμπολίτες που έχουν την ανάγκη μας. Αναλυτικά οι δηλώσεις των εκπροσώπων των συλλόγων:

Δημήτρης Χαλέβας, Αντιπρόεδρος ΝΟΒΑ:

«Τα τέσσερα ναυταθλητικἀ σωματεία του Βόλου (ΝΟΒΑ, Νίκη Βόλου, ΟΥΚΒ και ΟΕΑ ΝΑΒ) αποφασίσαμε να δείξουμε, σήμερα, πέρα από τον αθλητικό χαρακτήρα μας και το κοινωνικό πρόσωπο του αθλητισμού. Κάνουμε λοιπόν αυτή την εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου στις 19:00. Η γιορτή αυτή με τίτλο “γιορτάζουμε, παίζουμε, προσφέρουμε”, πέρα από τα ματς που θα γίνουν, αποβλέπει να δείξει ότι ο αθλητισμός πέρα από το ότι μας ενώνει έχει κι ένα κοινωνικό πρόσωπο. Σ’ αυτήν την προσπάθεια σκοπός είναι να μαζέψουμε τρόφιμα για τις ανάγκες των συσσιτίων αλληλεγγύης της Ιεράς Μητρόπολης και της Κουζίνας Αλληλεγγύης. Πιστεύω ο κόσμος να ανταποκριθεί και να προσφέρει ότι μπορεί, για να συμβάλουμε να περάσουν και οι οικογένειες αυτές που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, λόγω της οικονομικής κρίσης, τις γιορτές των Χριστουγέννων με αξιοπρέπεια. Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ΔΕΟΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος».

Κωνσταντίνος Χατζηαποστόλου, Αντιπρόεδρος ΟΥΚ Βόλου

«Θα γίνει μια γιορτή για όλον τον κόσμο και τα σωματεία να δείξουν τους αθλητές που έχουν αλλά βασικός σκοπός είναι να μαζευτούν τα τρόφιμα για τα συσσίτια και την κουζίνα αλληλεγγύης. Ελπίζω να περάσουμε καλά και προσκαλούμε όλον τον κόσμο να έρθει στην εκδήλωσή μας αυτή. Να σημειώσουμε πως αυτό γίνεται για πρώτη φορά στην πόλη μας και ευχής έργο είναι να καθιερωθεί κάθε χρόνο. Βέβαια, ελπίζω να πάψουν να υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια».

Κώστας Σκοτεινιὡτης, Γενικός Αρχηγός Νίκης Βόλου:

«Την Τετάρτη η καρδιά της υδατοσφαίρισης χτυπά στο Κολυμβητήριο “Β. Πολύμερος” στη Νέα Ιωνία. Προσπαθούμε τα παιδιά μας να τα κάνουμε και πρωταθλητές στη ζωή, να τους μαθαίνουμε να είναι αλληλέγγυοι και γι’ αυτό θέλουμε αρωγό όλο το φίλαθλο κοινό της Μαγνησίας. Θα είναι μεγάλη τιμή για μας να υπάρξει μεγάλη προσέλευση του κόσμου, για να δει ένα άθλημα που έχει δει πάρα πολλές χαρές στην πόλη μας. Μη ξεχνάμε πως η βολιώτικη υδατοσφαίριση έχει χαρίσει στη χώρα μας Ολυμπιονίκες και προπονητή που κατέκτησε πρόσφατα το τρίτο παγκόσμιο μετάλλιο.

Θα ήθελα λοιπόν να καλέσω όλον τον κόσμο να παρευρίσκεται στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας την επόμενη Τετάρτη στις 19.00 με μια σακούλα τρόφιμα , να έρθει να γιορτάσει κι αυτός μαζί μας και να δει παιδάκια από οκτὡ χρόνων μέχρι άντρες, αλλά και γυναίκες να αγωνίζονται, στέλνοντας μήνυμα ενότητας σε όλον τον φίλαθλο κόσμο της Μαγνησίας».

Για το αγωνιστικό σκέλος της εκδήλωσης:

«Στο αγωνιστικό κομμάτι, κάποια ματς θα είναι επίδειξης, ειδικά για τα μικρά παιδιά. Θα γίνουν επίσης και φιλικοί αγώνες για την προετοιμασία των ομάδων ενόψει των πρωταθλημάτων. Θα είναι ένα σύνολο αγώνων και γι’ αυτόν τον λόγο η πισίνα θα διαμορφωθεί ανάλογα, θα είναι στολισμένη. Παράλληλα οι προπονητές θα βγάλουν τα πρώτα συμπεράσματα για τις αγωνιστικές ομάδες. Η τελική μορφή των αγώνων θα καθοριστεί τη Δευτέρα, που θα υπάρξει συνάντηση όλων των προπονητών. Το σίγουρο είναι ότι θα παίξει από το πιο μικρό παιδί μέχρι τον πιο μεγάλο.
Θέλω να σημειώσω ότι ποτέ δεν έχει γίνει κάτι ανάλογο. Παράλληλα, είναι μια χρυσή ευκαιρία να δείξουμε ότι μας χωρίζουν μεταξύ μας τέσσερα οκτάλεπτα και μπορούμε να συνυπάρχουμε όλοι στον ίδιο χώρο. Καλό θα ήταν να κάνουμε κάποια στιγμή και ένα τουρνουά παλαιμάχων. Αυτό που θέλω να πω γενικότερα ότι η υδατοσφαίριση χρίζει μεγαλύτερης προσοχής από το κοινό και τους φορείς της Μαγνησίας».

Σταύρος Ιωάννου, Έφορος υδατοσφαίρισης και μέλος του Δ.Σ. του ΟΕΑ ΝΑΒ

«Ο ΟΕΑ ΝΑΒ είναι ένα αμιγώς ναυταθλητικό σωματείο, ιδρύθηκε από καθαρά ανθρώπους της “θάλασσας” και ασχολείται με τα αθλήματα μόνο του υγρού στοιχείου. Οι εγκαταστάσεις μας, σε ότι έχει να κάνει με τη θάλασσα, βρίσκονται στην μαρίνα του Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ όσο αφορά το κολυμβητήριο ασχολούμαστε με την κλασική κολύμβηση, με την τεχνική κολύμβηση και την υδατοσφαίριση, για την οποία βρισκόμαστε εδώ σήμερα. Με τόσο μεγάλη παράδοση που έχουμε στον ναυταθλητισμό δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε από μία τέτοια εκδήλωση και να μην είμαστε αρωγοί, συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι.

Μία εκδήλωση που έχει διπλό σκοπό. Να προβάλουμε την υδατοσφαίριση στο πλατύ κοινό, να την κάνουμε γνωστή στα παιδιά και στους γονείς τους και να προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερο σε συνανθρώπους που αυτή τη στιγμή πάσχουν, καθώς στην κατάσταση που βρισκόμαστε όλοι περνάμε δύσκολα, αλλά κάποιοι περνούν πιο δύσκολα από εμάς. Γι’ αυτό καλούμε όσους αγαπάνε τον αθλητισμό και την υδατοσφαίριση ειδικότερα και όσοι θέλουν να βοηθήσουν, στην προσπάθεια αυτή ώστε κάποιοι συνάνθρωποί μας να περάσουν αυτές τις άγιες μέρες καλύτερα, να έρθουν στο κολυμβητήριο με μια σακούλα τρόφιμα, έτσι ώστε να βοηθήσουμε και προς αυτήν την κατεύθυνση».

Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις