ΑΕΛ – ΑΕΚ 2-4: Επιβίωσε στο θρίλερ της χρονιάς! – Απίστευτη εξέλιξη στο φινάλε

Η ΑΕΚ έκανε τα εύκολα δύσκολα κόντρα στην εφτάψυχη ΑΕΛ, αλλά στο τέλος πήρε τη νίκη με 4-2 στο θρίλερ της χρονιάς

Η πίεση έφερε αποτέλεσμα

Η ΑΕΚ άσκησε πίεση από τα πρώτα λεπτά του αγώνα κι αυτό έφερε αποτέλεσμα πριν τη συμπλήρωση ενός τετάρτου στο ματς. Ο Μαξιμένκο έκανε λάθος γύρισμα προς τον Μπάγιτς κι ο Ολιβέιρα πρόλαβε να τσιμπήσει την μπάλα, με αποτέλεσμα ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων να τον ανατρέψει. Ο Πορτογάλος, ο οποίος εμφανίζεται ορεξάτος το τελευταίο διάστημα, ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-0 για την «Ένωση» στο 14ο λεπτό. Οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν να πιέζουν, αλλά το ματς είχε αρκετά φάουλ, κάτι που δυσκόλεψε τις δύο ομάδες να βρουν ρυθμό.

Μετά το 20λεπτο, οι γηπεδούχοι σταδιακά ισορρόπησαν το παιχνίδι, πίεσαν ψηλά και κράτησαν περισσότερο την μπάλα. Η δυσκολία τους, όμως, να δημιουργήσουν οργανωμένες επιθέσεις, λειτούργησε ανασταλτικά στο να γίνουν απειλητικοί προς την εστία του Αθανασιάδη.

Σε ένα κλειστό ματς που δεν είχε ιδιαίτερο ρυθμό, οι ευκαιρίες όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό έρχονταν με το… σταγονόμετρο. Η ΑΕΛ είχε τη δική της καλή στιγμή για να ισοφαρίσει στο 37ο λεπτό, όταν ο Μπεν Χατίρα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Ακούνια πήρε την κεφαλιά κι η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Η ΑΕΚ γλίτωσε την ισοφάριση και έξι λεπτά αργότερα βρήκε και δεύτερο γκολ που απλοποίησε τα πράγματα. Ο Γκαρσία ήταν ξανά εκ των κορυφαίων της «Ένωσης» κι αυτός που έκανε τη σέντρα από τα δεξιά που έφερε το δεύτερο τέρμα της ομάδας του στο 43′. Σκόρερ και πάλι ο Ολιβέιρα, ο οποίος ξεγλίστρησε από την άμυνα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο 24χρονος εξτρέμ είχε την ευκαιρία να χριστεί κι ο ίδιος σκόρερ με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Συγκεκριμένα στο 48′, ο Γκαρσία έκανε το σουτ από το όριο της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από την εστία του Μπάγιτς.

Πρόβλημα με Μπακάκη, μείωσε η ΑΕΛ

Στο 54ο λεπτό, ο Χιμένεθ είδε ακόμα ένα πρόβλημα να «χτυπά» την ομάδα του, καθώς ο Μιχάλης Μπακάκης αντιμετώπισε πρόβλημα κι έγινε αναγκαστική αλλαγή, με τον Νταντσνέκο να παίρνει τη θέση του. Ο αμυντικός της ΑΕΚ ένιωσε ενόχληση στον οπίσθιο μηριαίο του αριστερού ποδιού.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης και όποτε έβρισκαν χώρο έφτιαχναν φάσεις για να πετύχουν και τρίτο γκολ. Επίσης, πίεζαν ωραία ψηλά κι έτσι δεν επέτρεπαν στους γηπεδούχους να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα.

Όπως συμβαίνει συνήθως, η ΑΕΚ πληρώνει κάθε αδράνεια της στην άμυνα κι αυτό συνέβη και στο 70ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι άλλαξαν ωραία την μπάλα, ο Μουκαντζό έδωσε στον Νικολιά κι αυτός με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 1-2, βάζοντας ξανά στο ματς την ομάδα του.

Ο Ακούνια υπέγραψε την επιστροφή! 

Στο 72′ ο κορυφαίος των «κιτρινόμαυρων», Ολιβέιρα έχασε την ευκαιρία να πετύχει χατ τρικ, καθώς το σουτ που έκανε μέσα από την περιοχή πέρασε ψηλά άουτ. Ο Πορτογάλος λίγο αργότερα έγινε αλλαγή, όπως κι ο Τάνκοβιτς, με τους Σιμόες και Αλμπάνη να περνούν στο ματς, με τον Χιμένεθ να επιδιώκει να «θωρακίσει» το κέντρο του.

Βέβαια, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως υπολόγιζε ο Ισπανός τεχνικός κι αυτό γιατί ακόμα ένα λάθος στην άμυνα επέτρεψε στην ΑΕΛ να ισοφαρίσει σε 2-2, με τον Ακούνια στο 80′. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «κιτρινόμαυροι» δέχθηκαν γκολ έπειτα από πάσα του στόπερ των γηπεδούχων, ο Λάτσι δεν υπολόγισε σωστά κι ο Ουρουγουανός με πολύ ωραίο σουτ ολοκλήρωσε το come back της ομάδας από τη Λάρισα.

«Ροντέο» και… συγκλονιστικό φινάλε!

Το παιχνίδι από εκεί και πέρα έγινε «ροντέο», αλλά αυτό που έζησαν άπαντες στο φινάλε δύσκολα περιγράφεται! Η ΑΕΚ ανέβηκε μπροστά για να βρει τρίτο γκολ κι έτσι η ΑΕΛ βρήκε χώρους κι αναζήτησε με τη σειρά της το γκολ της ολικής ανατροπής. Μάλιστα, στο 86′ τρεις παίκτες της βγήκαν απέναντι σε έναν αμυντικό των φιλοξενούμενων, αλλά δεν μπόρεσαν να το εκμεταλλευτούν. Ο Αλμπάνης με γκολ στο 90ο λεπτό φάνηκε να λυτρώνει την «Ένωση», αλλά οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μουκαντζό ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Αθανασιάδης το έπιασε και στην αντεπίθεση ο Σιμάνσκι σκόραρε για το 2-4!

onsports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις