Παντέλης: «Το θέμα της αναδιάρθρωσης είναι πολύ σωστό»

Ο Νίκος Παντέλης, μίλησε εκφράζοντας το σκεπτικό του, τα συναισθήματά του και τους στόχους της ομάδας του…

Μία εκ των ομάδων της κατηγορίας, η «νεοφώτιστη» ΠΑΕ Σαντορίνης, θα δώσει τους πρώτους της αγώνες σε επαγγελματικό επίπεδο, μόλις η επανεκκίνηση γίνει επιτέλους πραγματικότητα. Η ομάδα από το κυκλαδίτικο νησί του ηφαιστείου, πιθανότατα θα ξεκινήσει προπονήσεις από την Πέμπτη (18/2) και όχι από τη Δευτέρα (15/2), όπως οι υπόλοιπες ομάδες της Football League, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.

Ο έμπειρος και πολύ γνωστός προπονητής της Σαντορίνης, Νίκος Παντέλης, μας μίλησε, εκφράζοντας το σκεπτικό του, τα συναισθήματά του και τους στόχους της ομάδας του, τώρα που γνωρίζουν ότι η επιστροφή τους στο χορτάρι μετράει αντίστροφα.

Μεταξύ των πολλών θεμάτων τα οποία ανέλυσε, μας ανέφερε πως «Αξίζει να παλέψουμε για το καλύτερο και να εκμεταλλευτούμε το δώρο που μας ήρθε, ανεξάρτητα από τις συνθήκες που αντιμετωπίζουμε».

 

Η επιστροφή σας στις προπονήσεις είναι γεγονός! Μαζί με αυτήν, θεωρείτε θα επιστρέψουν άμεσα τα θετικά συναισθήματα σε εσάς και την ομάδα, τώρα που ξέρετε ότι κατά πάσα πιθανότητα θα παίξετε και ποδόσφαιρο σε ανταγωνιστικό επίπεδο;

«Τα συναισθήματά μας είναι σίγουρα θετικά. Όλοι οι ποδοσφαιριστές και προπονητές ξέρουν να κάνουν καλά αυτό το πράγμα, είναι το πρωτεύον στη ζωή μας. Από τη στιγμή που όλα θα γίνουν βάσει πρωτοκόλλων και με προσοχή, μπορούμε και εμείς να επανέλθουμε και μετά από κάποιο διάστημα και στα παιχνίδια».

Μας έχετε ενημερώσει στο παρελθόν, πως οι εργομετρικές εξετάσεις προέχουν και θα είναι το πρώτο πράγμα που θα γίνει. Εφόσον, όμως, ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η περίοδος που θα σας δοθεί για προετοιμασία, συμπεριλαμβανομένου του ότι βρισκόμαστε ήδη στα μέσα του Φεβρουαρίου και ο χρόνος πιέζει, πόσο χρόνο πιστεύετε ότι θα χρειαστείτε; 

«Οι παίκτες έχουν ήδη ενημερωθεί για τις εργομετρικές, καθημερινά παίρνουν πρόγραμμα και συγκεκριμένες οδηγίες και πρέπει να τα ακολουθούν κατά γράμμα. Τους είχε τονιστεί, πως με το που έρθουν, όλοι θα περάσουν από εργομετρικές εξετάσεις, για να δούμε που βρίσκεται ο καθένας και αν ενήργησε επαγγελματικά.

Το πρόγραμμα τρέχει, στην ουσία το λιγότερο που πρέπει να δοθεί είναι ένας μήνας και αυτός ίσως δεν είναι αρκετός, αλλά πρέπει οι ημερομηνίες να συμπτυχθούν.

Γιατί ναι μεν, οι παίκτες ακολουθούν το πρόγραμμα, αλλά δεν παύουν να είναι ποδοσφαιριστές, χρειάζονται σωματικές προπονήσεις και με την μπάλα, ώστε να ξεκινήσουμε από την αρχή.

Τα παιχνίδια θα είναι συνεχόμενα και το σώμα τους πρέπει να είναι έτοιμο. ‘Εχω ξαναπεί, πως η ομαδική προπόνηση είναι εντελώς διαφορετική από την ατομική, το ποδόσφαιρο παραμένει ομαδικό άθλημα».

Θα καταφέρει θεωρείτε η σεζόν να ολοκληρωθεί πριν μπούμε για τα καλά στο καλοκαίρι και χρειαστεί οι ποδοσφαιριστές να παίζουν με καύσωνα;

«Υποτίθεται, πως θα παίξουμε μέχρι τον Ιούνιο. Δεν είναι ιδανικό, από την άλλη όμως, με μία τέτοια πανδημία, κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις. Οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες για ολους, δεν θα υπάρχει πρόβλημα θεωρώ για δύο τρία παιχνίδια να παίξουν και με καύσωνα. Αν υπάρχει καλή διάθεση, όλα αυτά θα μπορέσουν να γίνουν».

Μπορείτε να μας μιλήσετε για τους στόχους της ομάδας και ποιος είναι ο απώτερος σκοπός φέτος, σε μία τόσο περίεργη ποδοσφαιρική χρονιά, ενώ ταυτόχρονα είστε «νεοφώτιστοι» στην Football League;

«Σε εμάς αυτή τη στιγμή, έχει τεθεί στο τραπέζι το θέμα της αναδιάρθρωσης το οποίο είναι πολύ σωστό για μένα. Πρώτος στόχος είναι φυσικά να μείνουμε στην κατηγορία.

Δεν είμαστε μόνο νεοφώτιστοι, η άνοδος προέκυψε ξαφνικά, η προετοιμασία και ο προγραμματισμός έγινε για τη Γ’ Εθνική. Εμείς δεν θα παίξουμε ούτε ένα επίσημο παιχνίδι στην έδρα σας, ας μην το ξεχνάμε αυτό. Και αυτό δυσκολεύει πολύ περισσότερο τα πράγματα. 

Επειδή, όμως, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα στη ζωή, το κυριότερο είναι ότι ανεβήκαμε κατηγορία και αξίζει να προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Οι τελευταίες μας πληροφορίες αναφέρουν, πως η έδρα σας τελικά θα είναι στη Νάξο και όχι στην Αθήνα. Βοηθάει αυτό καθόλου την κατάσταση της έδρας εφόσον ισχύσει;

«Αν μπορέσουμε να κάνουμε μία δυο προπονήσεις την εβδομάδα πριν τον αγώνα στη Νάξο, θα είμαστε καλά. Διότι αυτό, κακά τα ψέματα, στην Αθήνα δεν θα γινόταν. Αλλά αυτά είναι αποφάσεις της διοίκησης, δεν εξαρτάται από εμάς.

Εμείς πρέπει το δώρο που μας ήρθε να το εκμεταλλευτούμε και να υλοποιήσουμε το στόχο, ο οποίος είναι αρχικά να μείνουμε στην κατηγορία και μετέπειτα να γίνει σωστός προγραμματισμός το καλοκαίρι».

Πηγή: SantoriniSport

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις