Σκουλάς: “Απαιτώ ως επαγγελματίας να μη με ειρωνεύεται και να μη με προσβάλλει κανένας”

Με αφορμή τη δημοσίευση της απάντησης του Κώστα Ακρίδα στο εξώδικο του διεθνούς διαιτητή  Σκουλά, εστάλη στο SoccerPlus από τον δικηγόρο του, Πασχάλη Λεώνη, το ακόλουθο κείμενο:

“Αγαπητοί κύριοι,
Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να ανοίξω διάλογο με τον κύριο Ακρίδα. Άλλωστε, παρά το ότι η επιστολή του φαίνεται να απευθύνεται σε προσωπικό ύφος σε μένα, δε μου την απέστειλε ποτέ με οποιονδήποτε τρόπο, αλλά πληροφορήθηκα μέσω τρίτων τη δημοσίευσή της, γεγονός που μου δημιουργεί τη βεβαιότητα ότι η ουσία αυτής της κίνησης ήταν η διεκδίκηση «ολίγης δημοσιότητας» και η αυτοδιαφήμιση, όχι η απάντηση επί της ουσίας. Επειδή όμως δεν πρέπει να χρησιμοποιείται δημόσιο βήμα, για να διαστρεβλώνεται η αλήθεια και να δημιουργούνται εντυπώσεις, σας επισημαίνω τα παρακάτω:
1ον) το επίμαχο εξώδικο ούτε απευθυνόταν ούτε κοινοποιήθηκε στον κο Ακρίδα. Εστάλη και απευθυνόταν στην ΕΡΤ ΑΕ, διότι μέσω ραδιοφωνικής εκπομπής της εκφράστηκαν από τον κύριο Ακρίδα υποτιμητικά σχόλια σε βάρος μου. Επισημάνθηκε δε (στην ΕΡΤ) ότι καλό είναι να αποφεύγονται μέσω των εκπομπών της ύβρεις, προσβολές και ειρωνείες εις βάρος ανθρώπων που εκπροσωπούν τη χώρα μας σε διεθνείς αγώνες, ακριβώς διότι δεν πρόκειται για ένα οποιοδήποτε μέσο, αλλά για τον επίσημο κρατικό φορέα ενημέρωσης.
Και2ον) επισημάνθηκε με σαφήνεια στο εξώδικο ότι αποδέχομαι την όποια κριτική αναφορικά με διαιτητικές μου αποφάσεις, αλλά αποδοκιμάζω προσβλητικά και ειρωνικά σχόλια, που δεν προστατεύονται φυσικά από τον νόμο ούτε εμπίπτουν στην ελευθερία έκφρασης της γνώμης, την οποία ατυχώς ο συγκεκριμένος κύριος επικαλείται. Δε διεκδικώ κανενός είδους αλάθητο, απαιτώ όμως ως επαγγελματίας να μη με ειρωνεύεται και να μη με προσβάλλει κανένας.
Με εκτίμηση
Εμμανουήλ Σκουλάς”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις