Όλα όσα έγιναν στο Δ.Σ. της Football League

Για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα 15 ημερών η Football League πήρε την ίδια απόφαση. Ποια ήταν αυτή; Να μην εκδίδονται ανακοινώσεις από τις ομάδες. Βλέπετε, η πρώτη, αυτή της 4ης Δεκεμβρίου πήγε στον… βρόντο, αφού ακολούθησαν, τόσο διαμαρτυρίες για τη διαιτησία, όσο και βολές προς παράγοντες. Η τελευταία του Αλέξη Κούγια, η οποία ανέφερε και τον Σπύρο Καλογιάννη προκάλεσε και το νέο ΔΣ της Παρασκευής (18/12).

Το κύριο θέμα συζήτησης, βάσει της ατζέντας, ήταν αυτό της δεοντολογίας. Τα σενάρια, μάλιστα, ανέφεραν ότι η δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του Κούγια ήταν τέτοια, που ήταν πιθανή ακόμα και μία πρόταση μομφής για τον α’ αντιπρόεδρο της ΠΑΕ. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ ήταν… απών. Έλειπε, όμως και ο β’ αντιπρόεδρος, Αντώνης Ρέλλας, όπως επίσης εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Βόλου, της Λαμίας, ενώ τα Τρίκαλα έφτασαν με 1,5 ώρα καθυστέρηση (εκπροσώπησε την ΠΑΕ ο υιος Γιαλιά).

Σημειώνεται ότι το «παρών» έδωσε ο εκπρόσωπος της Παναχαϊκής, Παναγιώτης Τσιριμπής, ενώ σε αντίθεση με το προηγούμενο συμβούλιο, αυτή τη φορά παραβρέθηκαν ο Σωτήρης Μαυρονάσιος (Ζάκυνθος) και ο Χρήστος Παλαιολόγος (Πανελευσινιακός) στους οποίους δεν είχε επιτραπεί η συμμετοχή έπειτα από παρέμβαση Κούγια.

Ποια απόφαση πάρθηκε; Η ίδια ακριβώς με αυτή της 4ης Δεκεμβρίου, με τον Καλογιάννη να ζητά να μην εκδίδονται ανακοινώσεις, τουλάχιστον μέχρι το επόμενο ΔΣ που είναι προγραμματισμένο για τις 8 Ιανουαρίου. Μέχρι τότε η Ένωση θα έχει κάνει ραντεβού με τη Super League, έτσι ώστε να συζητήσουν το θέμα του ΠΣΑΠ και του Εγγυητικού Ταμείου, ένα θέμα που θα πρέπει να έχει διευθετηθεί ως το τέλος Ιανουαρίου.

Εκτός των παραπάνω, ο πρόεδρος της διοργανώτριας υπογράμμισε για μία ακόμα φορά ότι όλες οι ΠΑΕ πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και τους φακέλους με τα «ύποπτα» ματς. Ήδη οι Παναιγιάλειος, Αχαρναϊκός κινδυνεύουν να χάσουν τη χορηγία παρότι έχουν αθωωθεί από τους δικαστές, ενώ ανοικτές είναι οι υπόθεσεις των αγώνων Αχαρναϊκός – Καλλιθέα, Εργοτέλης – ΑΟ Χανιά.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, στο θέμα με την απαγόρευση μεταγραφών, από τη Football League επιμένουν ότι είναι σε επαφή με την ΕΠΟ για να επιτρέψει την ενίσχυση στις ομάδες που δεν πέρασαν το στάδιο επιτήρησης. Μένει να φανεί αν θα γίνει αποδεκτό το αίτημα και να υπάρξει μία απλή επίπληξη, όπως προβλεπόταν, ή απαγορευτούν οι προσθήκες και: «διαλυθεί το πρωτάθλημα με αποχωρήσεις ομάδων», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Πηγή: flnews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις