Τα αποτελέσματα των “16” του Champions League

Στο δρόμο που χάραξε ο Εμπαπέ με το χατ τρικ στο «Καμπ Νόου» απέναντι στην Μπαρτσελόνα, βάδισε απόψε ο Χάαλαντ. Ο Νορβηγός στράικερ με μία ακόμη επιβλητική εμφάνιση στο «Σάντσεθ Πιθχουάν», η οποία συνοδεύτηκε με δύο γκολ και μία ασίστ, οδήγησε τους «Βεστφαλούς» στη μεγάλη νίκη επί της άκρως φορμαρισμένης Σεβίλης.

Μόλις μία νίκη στα έξι τελευταία παιχνίδια είχε η Ντόρτμουντ, παρ΄ όλα αυτά επέστρεψε στις επιτυχίες σε ένα πολύ καθοριστικό ματς. Ενα «διπλό» που αποκτά ιδιαίτερη σημασία για τους Γερμανούς, καθώς επιτεύχθηκε απέναντι σε μία ομάδα που προερχόταν από 9 σερί νίκες σε επίσημα ματς επί ισπανικού εδάφους (στις 7 τελευταίες, μάλιστα, δεν είχε δεχτεί ούτε γκολ!), ενώ και στην φάση των ομίλων του Champions League γνώρισε μόλις μία ήττα!

Μίνι έκπληξη έγινε στο «Ντραγκάο», όπου η Πόρτο διατήτησε την καλή παράδοση απέναντι στις ιταλικές ομάδες (5-3-1 στα τελευταία 9 εντός έδρας ματς μετά το σημερινό) κι επικράτησε με 2-1 της Γιουβέντους, η οποία γνώρισε την πρώτη της ήττα από πορτογαλική ομάδα μετά από 5 θετικά αποτελέσματα που προερχόταν (4-1-0).

Πέρυσι η «Μεγάλη Κυρία» στην φάση των νοκ άουτ αγώνων είχε αποκλειστεί από την Λιόν κι εφέτος κινδυνεύει να πάθει το ίδιο από τους «Δράκους», ωστόσο, το γκολ του Κιέζα στο 82΄ την κράτησε ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο Τορίνο (9/03).

Οι γηπεδούχοι του Σέρτζιο Κονσεϊσάο «χτύπησαν» σε δύο καθοριστικά σημεία του αγώνα, στο 2΄ με τον Ταρέμι και στο 46΄ με τον Μαρέγκα, αιφνιδιαζοντας πλήρως το συγκρότημα του Αντρέα Πίρλο.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των πρώτων αγώνων της φάσης των «16» του Champions League έχουν ως εξής:

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία) 1-4
(28΄πεν. Μέσι – 32΄,65΄,85΄ Μπαπέ, 70΄ Κιν)

Λειψία (Γερμανία)-Λίβερπουλ (Αγγλία)  0-2
(53΄ Σαλάχ, 58΄ Μανέ)

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου

Πόρτο (Πορτογαλία)-Γιουβέντους (Ιταλία)  2-1
(2΄ Ταρέμι, 46΄ Μαρέγκα – 82΄ Κιέζα)

Σεβίλη (Ισπανία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία) 2-3
(7΄ Σούσο, 84΄ Ντε Γιονγκ – 19΄ Νταχούντ, 27΄,43΄ Χάαλαντ)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Τσέλσι (Αγγλία)         23/02
Λάτσιο (Ιταλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)          23/02
Αταλάντα (Ιταλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)           24/02
Γκλάντμπαχ (Γερμανία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)      24/02

Οι ρεβάνς είναι προγραμματισμένες για τις 9,10,16 και 17 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις