Μαυρονάσιος: «Εάν δεν αλλάξει η προκήρυξη, το πρωτάθλημα δεν αρχίζει…»

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και ένας από τους τρεις εκπροσώπους της Φούτμπολ Λιγκ στο Δ.Σ της Ένωσης Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ, Σωτήρης Μαυρονάσιος, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Clasico» και αναφέρθηκε σε ότι έχει να κάνει με το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, την επικείμενη αναδιάρθρωση και την ανησυχία των ομάδων. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

απόδοση: e-thessalia.gr

«Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την έναρξη του πρωταθλήματος και νομίζω πως ήταν καλό αυτό που έγινε με την επιστροφή των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ στις προπονήσεις. Ένα αίτημα δύο μηνών από τη λίγκα έγινε δεκτό μετά από μεγάλο αγώνα και μεγάλη προσπάθεια. Ως καταληκτική ημερομηνία ορίσαμε την 28η Μαρτίου και νομίζω ότι προλαβαίνουμε να διεξάγουμε το πρωτάθλημα. Ανάλογα, βέβαια, και με τα κρούσματα της πανδημία του κορωνοϊού. Θα υπάρξουν ορισμένες εμβόλιμες αγωνιστικές, ενώ έχει δοθεί παράταση της αγωνιστικής περιόδου, από την ΕΠΟ, μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Θα πραγματοποιηθεί μόνο η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος, καθώς δεν προλαβαίνουμε να διεξάγουμε πλέι οφ και πλέι άουτ. Αυτό άλλωστε ήταν αίτημα όλων των ομάδων, όπως εκφράστηκε στην τηλεδιάσκεψη. Η υπάρχουσα προκήρυξη έχει σταλεί στην ΕΠΟ, οπότε θα συντάξουμε μία συμπληρωματική προκήρυξη, η οποία θα αναφέρει, ότι λόγω χρονικών περιορισμών, δεν θα γίνουν πλέι οφ και πλέι άουτ.

Αυτή τη στιγμή η προκήρυξη αναφέρει ότι από κάθε όμιλο ανεβαίνουν δύο ομάδες και υποβιβάζονται δύο. Θα δούμε τι θα προβλέπει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο σχετικά με την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών και τον αριθμό των ομάδων που θα λάβουν μέρος, την επόμενη αγωνιστική περίοδο, στην ενοποιημένη Σούπερ Λιγκ 2. Εμείς, ωστόσο, από την πλευρά μας – και αυτό αποφασίστηκε ομόφωνα – θέλουμε να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα.

Επίσης, η λογική λέει ότι δεν θα υποβιβαστεί καμία ομάδα και από Σούπερ Λιγκ 2. Από τη στιγμή που καταργείται η Φούτμπολ Λιγκ, δεν μπορούν αυτές οι ομάδες να υποβιβαστούν δύο κατηγορίες. Στη νέα κατηγορία θα λάβουν μέρος όσες ομάδες θα πληρούν τα κριτήρια που θα θεσπίσει η πολιτεία.

Όλες οι ομάδες αυτή τη στιγμή βαδίζουμε στα τυφλά, γιατί ο υπουργός δεν έχει ξεκαθαρίσει, το τι ακριβώς θα ισχύσει με την νέα Σούπερ Λιγκ 2. Ήδη οι ΠΑΕ έχουν αρχίσει και κάνουν τις προτάσεις τους στη διαβούλευση του νομοσχεδίου.

Ο υπουργός οφείλει να καθίσει σ’ ένα τραπέζι, μαζί με τη Λίγκα και την ΕΠΟ και να αποφασίσουν από κοινού. Το σκεπτικό της λίγκας είναι, να μην αδικηθεί καμία ομάδα από την αναδιάρθρωση. Αποφασίσαμε ομόφωνα να χρησιμοποιήσουμε όλα τα νομικά μέσα και να προσπαθήσουμε να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα».

Για το αν υπήρξε δέσμευση του κ. Λεουτσάκου, στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη, πως με τη συγκεκριμένη προκήρυξη δεν αρχίζει το πρωτάθλημα:

«Αυτό που δεσμεύτηκε ο κ. Λεουτσάκος ήταν, πως θα προσπαθήσει να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα, γιατί υπήρχαν ερωτηματικά από ομάδες για το τί θα ισχύσει με τις ΠΑΕ που δεν θα τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις του κάθε ομίλου.

Μέχρι τις 28 Μαρτίου, που αρχίζει το πρωτάθλημα, θα γνωρίζουμε τι θα ισχύσει, όσον αφορά τις ομάδες που θα υποβιβαστούν – αν υποβιβαστούν – και πόσες ομάδες θα παίξουν του χρόνου στη Σούπερ Λιγκ 2».

Για το αν δέχεται να αρχίσει το πρωτάθλημα με την υπάρχουσα προκήρυξη:

«Πρέπει να υπάρξει μία δέσμευση για το τι θα γίνει με τις υπόλοιπες ομάδες από τις θέσεις 3 έως 8. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει, επαναλαμβάνω, μόλις διευκρινιστεί τι θα ισχύσει με την προκήρυξη. Εάν δεν αλλάξει η προκήρυξη, το πρωτάθλημα δεν αρχίζει…

Πάντως, είναι αντισυνταγματικό να υπάρξει νόμος που θα υποβιβάζει, όχι αγωνιστικά, ομάδες από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στο ερασιτεχνικό. Δεν μπορεί να καταργηθεί μία Ποδοσφαιρική Ανώνυμος Εταιρεία με νομοθετικό διάταγμα.

Εάν, ωστόσο, αποφασιστεί να μην υποβιβαστεί κάνεις, δεν έχει νόημα να διεξαχθεί το πρωτάθλημα».

Για την τηλεδιάσκεψη που έγινε από ορισμένες ομάδες το Σάββατο, πριν την επίσημη ενημέρωση των ομάδων από τη λίγκα:

«Εδώ και δυόμιση μήνες γίνεται ένας μεγάλος αγώνας να αρχίσει το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ. Σε καθημερινή βάση το διοικητικό συμβούλιο της λίγκας έδινε τη μάχη του, έχοντας ως σύμμαχο τον ΓΓΑ Γιώργο Μαυρωτά. Κατορθώσαμε την περασμένη Παρασκευή να πετύχουμε την επιστροφή των ομάδων στις προπονήσεις.

Κάποιες ΠΑΕ, με πρωτοβουλία της Νίκης Βόλου, έκαναν μία τηλεδιάσκεψη το περασμένο Σάββατο, ενώ είχαμε αποφασίσει να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη την Δευτέρα, προκειμένου να ενημερώσουμε όλες τις ΠΑΕ και στους δύο ομίλους. Τόσο ο πρόεδρος κ. Λεουτσάκος, όσο και οι τρεις εκπρόσωποι της Φούτμπολ Λιγκ στο Δ.Σ της Ένωσης, δεν ενημερωθήκαμε γι’ αυτή την τηλεδιάσκεψη. Όφειλαν να μας ενημερώσουν και εγώ θα τους έλεγα να περιμένουν μέχρι την Δευτέρα, όπου θα γίνονταν η προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη της λίγκας.

Αυτό είναι το παράπονό μας. Για μένα ήταν ένα παρασυμβούλιο. Θεωρώ ότι μας παρέκαμψαν. Δεν είπα ότι απαγορεύεται να μιλούν οι πρόεδροι μεταξύ τους, αλλά για μένα το θέμα είναι ηθικό. Αυτοί που πήραν την πρωτοβουλία να συγκαλέσουν τηλεδιάσκεψη, θα έπρεπε να ενημερώσουν και τους εκπροσώπους της Φούτμπολ Λιγκ στο Δ.Σ. της λίγκας

Τα προβλήματα είναι πολλά και λύνονται μόνο μέσα στον συνεταιρισμό. Με γνώμονα το συμφέρον όλων των ομάδων, θα μπορέσουμε να περάσουμε προτάσεις και να δώσουμε λύσεις, έτσι ώστε του χρόνου να αξίζει να βρισκόμαστε στη Σούπερ Λιγκ 2 και να υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο δύο επαγγελματικές κατηγορίες».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις