Τσιριγώτης: «Νίκη και Καλαμάτα στον Νότο, Ολυμπιακός Βόλου στον Βορρά»

Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ζακύνθου μίλησε ο επιθετικός της Επισκοπής, Άκης Τσιριγώτης.

Στο ραδιόφωνο του «Ερμή» και στην αθλητική εκπομπή «EL CLASICO” μίλησε ο επιθετικός της Επισκοπής Άκης Τσιριγώτης.

Ο ζακυνθινός άσος που πέρυσι βοήθησε τα μέγιστα στο να κατακτήσει το πρωτάθλημα η ομάδα του στον Κρητικό όμιλο, όντας πρώτος σκόρερ με 12 τέρματα, μίλησε για όλη αυτή την κατάσταση που επικρατεί στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο νεαρός επιθετικός δήλωσε ότι όλες οι ομάδες ξεκινούν από την ίδια αφετηρία στο πρωτάθλημα της Football League, λόγω της υπάρχουσας κατάστασης την οποία την περιέγραψε ως ένα δράμα. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ομάδα του, τους στόχους που έχει θέσει και φυσικά για το τι περιμένει από τον εαυτό του την φετινή χρονιά η οποία θα αρχίσει σε έναν μήνα περίπου.

Αναλυτικά:

Για το πώς είναι ένας ποδοσφαιριστής που είναι ανενεργός 12 μήνες να ξαναμπεί και πάλι στο γήπεδο.

«Είναι μια δύσκολη κατάσταση και πρωτόγνωρη για εμάς τους ποδοσφαιριστές που έχουμε μείνει 12 μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης. Οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να προσέξουν τραυματισμούς.. όλο αυτό δεν το έχουμε ξαναζήσει για να έχουμε κάποια εμπειρία, πηγαίνουμε σε «αχαρτογράφητα νερά.»

Για το τι έκανε όλο αυτό το διάστημα για να διατηρηθεί σε αγωνιστικό ρυθμό.

«Έκανα αυτό που επιβαλλόταν, ατομικές προπονήσεις καθημερινές. Ήταν όμως ψυχοφθόρο όμως όλο αυτό, διότι δεν υπήρχε αγωνιστικό κίνητρο, δηλαδή δεν υπάρχει αντίπαλος την Κυριακή πάρα μόνο ο εαυτός σου. Ήταν πολύ άσχημο να περιμένουμε μια απόφαση από τον Δεκέμβριο και φτάσαμε στον Φεβρουάριο».

Για το πώς είναι να μην προπονείται με τους συμπαίκτες του.

«Είναι μια δύσκολη κατάσταση αυτό, θα το χαρακτήριζα με μια λέξη. Δράμα! Υπήρχε όμως υπομονή για να ξεκινήσουμε κάποια στιγμή και να νιώσουμε αθλητές και ποδοσφαιριστές».

Για το πώς βλέπει την φετινή Επισκοπή.

«Έχουμε μια ομάδα με μια ποικιλία παικτών από την Ελλάδα, από την Ευρώπη αλλά και εκτός Ευρώπης. Ο προπονητής μας ο κος Βέλιτς έχει φτιάξει μια ομάδα πάρα πολύ καλή από την περσινή χρονιά. Όμως πλέον με όλη αυτή την κατάσταση, πήγε στράφι όλη η προετοιμασία και είναι σαν να ξεκινούμε από την αρχή. Και τώρα με 3 και με 4 εβδομάδες προπονήσεων δεν νομίζω ότι καμιά ομάδα δεν μπορεί να βρει αγωνιστικό ρυθμό».

Για το αν τα πράγματα πηγαίνουν όπως τα είχε υπολογίζει μετά την φυγή από τον Ολυμπιακό.

«Πάντα ψάχνω το κάτι παραπάνω. Περίμενα αυτή την χρονιά, διότι ήμουν καλά και πίστευα ότι θα έκανα ένα ακόμη βήμα με την ομάδα μου. Ήρθε όμως όλο αυτό με τον κορονοϊό και δημιούργησε αλλά δεδομένα. Έκανα μερικά βήματά μπροστά και μερικά πίσω».

Για το ποιος είναι ο ο φετινός ατομικός του στόχος.

«Στόχος φέτος είναι πάνω από όλα να έχω υγεία και πιστεύω ότι όλα τα αλλά θα έρθουν αρκεί να παίξουμε ποδόσφαιρο. Να παίξω όσον τον δυνατόν πιο πολλά παιχνίδια και να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της».

Για το πόσο είναι διαφορετικό το ποδόσφαιρο από το επίπεδο της ομάδας Νέων του από ομάδα της Σούπερ Λιγκ με αυτό της Γ΄ ή και της Β΄ Εθνικής.

«Υπάρχει διαφορά στην Σούπερ Λιγκ Νέων, είμαστε παιδιά που αγωνιζόμαστε. Σε αυτές τις κατηγορίες έχεις να αντιμετωπίσεις μεγάλους σε ηλικία και ποιο δυνατούς παίκτες. Εν ολίγοις είναι πιο δυνατό το πρωτάθλημα των Εθνικών κατηγοριών με λιγότερο τεχνική αλλά με περισσότερη δύναμη».

Για το ποιες ήταν οι διαφορές με τους ξένους παίκτες στην ηλικία του όταν ήταν στον Ολυμπιακό.

«Εκτός από την ομάδα της Μπαρτσελόνα που υπήρχε μεγάλη διαφορά οι Έλληνες παίκτες δεν υπολείπονται σε τίποτα τους ξένους. Η διαφορά είναι ότι στο εξωτερικό τους πιστεύουν περισσότερο και τους δίνουν περισσότερες ευκαιρίες, κάτι που δεν συμβαίνει εδώ στην Ελλάδα».

Για το επίπεδο των δύο ομίλων και αν ξεχωρίζει κάποια ομάδα.

«Όλες οι ομάδες, θεωρώ ότι ξεκινούν από την ίδια αφετηρία λόγω της κατάστασης. Από τον Νότιο όμιλο λόγω της φανέλας θα πω την Νίκη Βόλου και την Καλαμάτα. Από τον Βόρειο Όμιλο τον Ολυμπιακό Βόλου. Πάντως η συγκεκριμένη κατηγορία έχει πολλές και ιστορικές ομάδες και θα γίνει ένα αξιόλογο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Για τον στόχο της Επισκοπής.

Με τον κ. Βέλιτς όπως και πέρυσι έτσι και φέτος η ομάδα δεν μπορεί να έχει άλλο στόχο πλην του πρωταθλήματος. Όλα αυτά φυσικά πριν πάμε σε lockdown. Τώρα, παραμένει άγνωστο τι θα βρούμε και τι θα αντιμετωπίσουμε. Θα είναι παρακινδυνευμένο να κάνουμε προβλέψεις.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις