Βλάχος: “Τα όνειρα δεν σταματούν εδώ”

Η Εθνική Ελλάδας πόλο ανδρών νίκησε 13-10 τη Ρωσία στον ημιτελικό του Προολυμπιακού του Ρότερνταμ και προκρίθηκε για 16η φορά συνολικά και 11η διαδοχική στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τον ομοσπονδιακό προπονητή, Θοδωρή Βλάχο, να τονίζει στη NOVA ότι τα όνειρα δεν σταματούν εδώ.

“Γι’ αυτό ήρθαμε εδώ, για την πρόκριση. Η Ελλάδα ήταν ένα από τα τρία φαβορί. Είναι βέβαια δύσκολο τουρνουά, παίξαμε έξι σερί ματς, παίζαμε κάθε μέρα. Προκριθήκαμε δια πυρός και σιδήρου στο σημερινό ματς, έγιναν πολλές ανατροπές.

Νομίζω ότι διαχειριστήκαμε ό,τι συνέβη πάρα πολύ καλά. Φτάσαμε στο κρίσιμο σημείο να κάνουμε ένα τέλειο παιχνίδι. Το θέμα του φαβορί είναι δύσκολο για μια ελληνική ομάδα. Γι’ άλλες ομάδες με άλλη νοοτροπία δεν είναι. Το πρόβλημά μας ήταν αυτό.

Το μυαλό ήταν να φτάσουμε στο χιαστί. Τα παιδιά έκαναν αυτό που έλεγαν. Ήταν έτοιμοι αγωνιστικά, ψυχικά και με αυτοπεποίηθηση. Έπαιξαν πολύ καλά.

Αυτό το προολυμπιακό ήταν το πιο δύσκολο. Φέτος μειώθηκαν τα εισιτήρια. Έγιναν από τέσσερα, τρία. Το πόλο παραδοσιακά είναι ένα άθλημα που έχει επιτυχίες, που δουλεύουμε καλά και σωστά. Είμαι πολύ χαρούμενος που δεν σταμάτησε αυτή η παράδοση.

Πολλοί Έλληνες που είδαν το ματς θα είναι χαρούμενοι και περήφανοι για την προσπάθεια που κάναμε, ελπίζω να είναι και άλλες ελληνικές ομάδες στο Τόκιο.

Δεν είναι στιγμή να λέμε κουβέντες για μετάλλιο, όποιος κάνει πρωταθλητισμό δεν έχει ταβάνι. Τα όνειρα δεν σταματούν.

Πρέπει να πατάς στα πόδια σου και να μη λες κουβέντες. Πάντα θέλουμε να ‘μαστε ψηλά, με πράξεις όχι με λόγια. Είμαστε πολύ χαρούμενοι.

Η νίκη είναι αφιερωμένη σε όλους τους φίλους της υδατοσφαίρισης. Εγώ εκτός από την οικογένειά μου το αφιερώνω σε όσους φίλους μου με στήριξαν αυτήν την εβδομάδα”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις