Περπερίδης: Μπορούν οι ομάδες της Γ’ Εθνικής να τηρήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο;

Στο ραδιόφωνο του Βόλος 98.6 FM και στην εκπομπή  CLASICO φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Γ.Σ. Αλμυρού, ο οποίος σχολίασε την απόφαση της πολιτείας να ανάψει το πράσινο φως για να αρχίσουν προπονήσεις στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Ο κ. Περπερίδης σημείωσε πως η απόφαση τους αιφνιδίασε καθώς κανείς δεν περίμενε πως με περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού καθημερινά, σε σχέση μ’ αυτά βάσει των οποίων σταμάτησαν τα πρωταθλήματα, θα παίρνονταν τέτοια απόφαση. Υπογράμμισε, επίσης, πως κανείς δεν τους έχει ενημερώσει επίσημα και οι ομάδες του ομίλου θα περιμένουν να ξεκαθαρίσουν οι «κανόνες» ώστε να πάρουν θέση για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δήμος Περπερίδης στον ΒΟΛΟΣ 98.6

Απόδοση: goalpost.gr

«Μας σταμάτησαν Νοέμβριο, που είχαμε 500 κρούσματα ημερησίως. Πέρασαν από τότε σχεδόν τέσσερις μήνες. Η λογική τι λέει; Με 1.500 κρούσματα ημερησίως είχαμε πάψει να ελπίζουμε ότι θα παίξουμε ποδόσφαιρο. Μας βγάζουν μια ανακοίνωση στα σάιτ, πως Δευτέρα ξεκινάμε προπόνηση. Τίποτε άλλο προς τα σωματεία, καμία διευκρίνηση, κανένας δεν μας ενόχλησε. Ωραία, να μπούμε για προπόνηση, αλλά τι πρέπει να τηρήσουμε; Ποιους κανόνες; Θα γίνει πρωτάθλημα;  Δηλαδή υπάρχει λόγος να φέρω τους ποδοσφαιριστές που είναι από άλλους νομούς να κάνουν προπόνηση;

Δεν έχουμε δεχθεί κανένα email από την ΕΠΟ για το οτιδήποτε. Δεν μας έχουν ενοχλήσει ούτε για το υγειονομικό πρωτόκολλο. Για το μόνο που μας έχουν “ενοχλήσει” είναι για τις εκλογές. Επειδή εμείς έχουμε τέσσερα τμήματα στον σύλλογο – έχουμε και μπάσκετ και βόλεϊ και στίβο – τα μόνα μέλη που έχουν έρθει είναι για τις εκλογές της ομοσπονδίας μπάσκετ, του βόλεϊ και του ΣΕΓΑΣ. Για το ποδόσφαιρο email δεν λάβαμε, ούτε κάποιο τηλέφωνο μας πήραν να μας ρωτήσουν ή να μας πουν. Μόνο ένα αόριστο πράγμα πως Δευτέρα ξεκινούν οι προπονήσεις».

Για τις διαρροές που αναφέρουν πως θα υποβιβαστούν όσες ομάδες δεν συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα και για την ανακοίνωση των ομάδων του 9ου ομίλου της Γ’ Εθνικής:

«Μην εκπλαγείτε αν βγάλει κι ο δικός μας όμιλος μια αντίστοιχη ανακοίνωση έτσι όπως είναι τα πράγματα. Απλά είπαμε να περιμένουμε λίγο, να μην γίνουμε τραγικοί. Πρέπει να έχουμε λίγο ψυχραιμία όταν διοικούμε σωματεία με τόσα άτομα. Θα διαβάσουμε πρώτα το πρωτόκολλο να δούμε τι ζητάνε και αν διαφωνούμε μετά θα βγάλουμε ανακοίνωση».

Για το αν μπορεί να τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο από τις ομάδες της Γ’ Εθνικής:

«Πείτε μου εσείς ειλικρινά, πιστεύετε πως μπορεί; Σαφώς και δεν μπορεί. Και να κρατηθεί θα κρατηθεί για μία εβδομάδα, σας το λέω ειλικρινά. Τις υπόλοιπες δεν θα κρατηθεί, εκτός αν αυτό που περνάει όλη η χώρα δεν είναι κάτι τόσο σημαντικό. Να μας το πουν πως ήταν για άλλους λόγους.

Η Football League έχει και κάποια έσοδα. Η Γ’ Εθνική είναι καθαυτού μια κατηγορία που την συντηρούν οι πρόεδροι των ομάδων. Δεν έχουμε καμία βοήθεια και τίποτα από κανέναν. Όπως η επιχορήγηση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ, εμείς ο Αλμυρός κι έχουμε κάνει τα χαρτιά μας το δεύτερο 15μερο του Δεκεμβρίου.

  • Πώς σχολιάζετε ότι όσες ομάδες δεν κατέβουν στο πρωτάθλημα, θα υποβιβαστούν;

«Εγώ καταλαβαίνω πως δεν δίνουν καθόλου βάση στην κατηγορία. Ανοίγουμε μια κατηγορία, απλά για να μην γκρινιάζουν δέκα άνθρωποι. Αυτό καταλαβαίνω εγώ. Και δεν νομίζω να γκρινιάζουν πρόεδροι. Ακόμη και οι ομάδες που είναι ισχυρές οικονομικά, πλέον ούτε εκείνοι θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο, γιατί δεν έχει ουσία. Πείτε μου έναν στόχο να παίξουμε. Θα ανέβει κάποιος κατηγορία; Εκτός αν πρέπει να παίξουμε για να πέσει κάποια ομάδα. Και ποιος θα πέσει; Θα ανέβει κάποιος από το τοπικό πρωτάθλημα; Αφού το τοπικό μάλλον δεν θα παιχτεί. Την ουσία λοιπόν δεν την καταλαβαίνω σ’ όλο αυτό. Γιατί πρέπει οπωσδήποτε να παιχτεί ποδόσφαιρο φέτος; Να παίζουμε μέχρι το καλοκαίρι με αυτές τις συνθήκες που ξεκίνησε το πρωτάθλημα, με μηδέν έσοδα για τις ερασιτεχνικές ομάδες. Δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος».

Για την πρόταση των ομάδων του 9ου ομίλου που αναφέρουν πως αν δεν καλυφθούν κάποια έξοδα από την πολιτεία να θεωρηθεί το πρωτάθλημα ως μη γενόμενο:

«Μα έτσι κάποια στιγμή πρέπει να μπούμε στην κανονικότητα. Σαφώς και συμφωνώ. Αλλά να σας πω και κάτι; Δεν θέλουμε και πολλά πολλά. Πήραμε το καλοκαίρι μια απόφαση όλα τα σωματεία να παίξουμε σ’ ένα πρωτάθλημα χωρίς έσοδα. Αν κάνουν μια μικρή διευκόλυνση στα σωματεία, πιστέψτε με θα κατέβουν να παίξουν όλα. Δεν θα απέχει κανένας. Αλλά δεν θα πάρει η μπάλα και το επόμενο πρωτάθλημα; Δηλαδή ένας ποδοσφαιριστής θα παίζει Κυριακή, Τετάρτη και θα τελειώσει αρχές Ιουλίου. Διευκόλυνση εννοούμε ένα ράπιντ τεστ και μείωση του κόστους διαιτησίας, γιατί είναι κάπως τραγικό με βάση τα έσοδα των ομάδων. Κάτι ταξί που πληρώνουμε σε παρατηρητές αγώνων από το Καρπενήσι για παράδειγμα, αυτά πρέπει να διορθωθούν. Και σε μια χρονιά που δεν υπάρχουν έσοδα ούτε από εισιτήρια, ούτε από χορηγίες. Με  τι θράσος να πάω σ’ έναν επιχειρηματία που έχει κλειστό το μαγαζί του, να του ζητήσω χορηγία. Πρέπει να έχεις πολύ θράσος για να το κάνεις, εγώ δεν μπορώ να το κάνω».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις