Δεληζήσης: Αν γίνει πρωτάθλημα να μας πουν με ποιους όρους

Στο ραδιόφωνο του Βόλος 98.6 FM και στην εκπομπή CLASICO φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Δήμητρας Ευξεινούπολης, κ. Τάσος Δεληζήσης, εκφράζοντας τον προβληματισμό του για την απόφαση της πολιτείας να δώσει το «οκ» να αρχίσουν προπονήσεις στη Γ’ Εθνική. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν κανόνες. Λυπάμαι που το λέω. Ο κανόνας είναι πως όταν υπάρχει διεξαγωγή πρωταθλήματος, πρέπει να υπάρχει ημερομηνία έναρξης αυτό είναι βασικό» αναφέρει χαρακτηριστικά ο βασικός χρηματοδότης της ομάδας της Ευξεινούπολης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Δεληζήση στο ραδιόφωνο του Βόλος 98.6 FM:

Απόδοση: goalpost.gr

«Ακόμη διαβάζουμε δημοσιεύματα. Δεν έχουμε καμιά επίσημη ενημέρωση από την ΕΠΟ, από τη στιγμή μάλιστα που υπήρχε αντιπροσωπεία στην Επιτροπή για να αρχίσουν οι προπονήσεις στη Γ’ Εθνική. Το λέω με λύπη. Δεν ξέρουμε ακόμη τι πρέπει να ακολουθήσουμε για να ξεκινήσουμε.

Δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε προπονήσεις με τη λογική να είναι ατομική ευθύνη. Δεν θέλουμε να το κάνουμε. Όπως αντιλαμβάνεστε ο φόβος για τους αθλητές και τους ανθρώπους που είναι γύρω τους  είναι μεγάλος. Υπάρχει και ένα θέμα με την στοχοποίηση ανθρώπων που είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Δεν το θέλει κανείς αυτό, πόσο μάλιστα ένα ερασιτεχνικό σωματείο όπως είμαστε εμείς. Κρατάμε μια υπεύθυνη στάση και περιμένουμε οι αρμόδιοι να ορίσουν τα πράγματα όπως πρέπει κι εμείς εδώ είμαστε να ακολουθήσουμε.

Η λογική λέει ότι πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν κανόνες. Λυπάμαι που το λέω. Ο κανόνας είναι πως όταν υπάρχει διεξαγωγή πρωταθλήματος, πρέπει να υπάρχει ημερομηνία έναρξης αυτό είναι βασικό. Μετά πρέπει να υπάρχει υγειονομικό πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθηθεί απ’ όλες τις ομάδες για να μην υπάρξει πρόβλημα και φυσικά να δούμε το εξοδολόγιο. Μιλάμε για μια χρονιά που υπάρχουν μόνο έξοδα, δεν υπάρχουν έσοδα. Κάποιοι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν, πως για να υπάρχουμε και του χρόνου και τις επόμενες χρονιές πρέπει να δοθεί βάση σ’ αυτό το πρόβλημα. Ακόμη κι αν φέτος δεν υπάρχει πρόβλημα, σίγουρα θα υπάρξει την επόμενη χρονιά. Όχι μόνο για εμάς, αλλά και για άλλα σωματεία. Το πρόβλημα είναι μακροχρόνιο».

Για τις δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΠΟ που αναφέρουν πως όποια ομάδα δεν κατέβει στο πρωτάθλημα θα υποβιβαστεί:

«Δεν μπορώ να σχολιάσω δηλώσεις και δημοσιεύματα. Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση. Κρατάω τις επιφυλάξεις μου. Αν υπάρξει πραγματικά έναρξη του πρωταθλήματος, δεν είναι απλά μια ημερομηνία, χρειάζονται κι άλλες προϋποθέσεις. Πλέον τα πράγματα είναι σοβαρά για όλους μας. Έχουμε μείνει τουλάχιστον τρεις μήνες εκτός γηπέδων, ξεκινήσαμε σ’ ένα πρωτάθλημα που είπαμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε κι όλα είναι αβέβαια. Σίγουρα θέλουμε να γυρίσουμε στους αγωνιστικούς χώρους. Μας αρέσει το ποδόσφαιρο, είναι τρόπος ζωής, είναι τρόπος έκφρασης κι  από εκεί και πέρα είναι κάτι που το επιλέξαμε. Όμως πρέπει να τηρηθούν και οι προϋποθέσεις για να διασφαλίσουμε κι εμείς πρώτα απ’ όλα την υγεία των ποδοσφαιριστών, την δική μας και των ανθρώπων που είναι γύρω από εμάς».

Αν θα είναι έτοιμες οι ομάδες για σέντρα στις 28 Μαρτίου:

«Σίγουρα όχι. Από την άλλη αν πραγματικά υπάρχει ορισμός πρωταθλήματος  οι ημερομηνίες πρέπει να είναι κοντινές, γιατί πότε θα παίξουμε, το  καλοκαίρι; Κάποιοι άνθρωποι πρέπει να πάρουν την ευθύνη και να πουν θα γίνει ή δεν θα γίνει. Κι αν γίνει να μας πουν με ποιους όρους θα γίνει. Αυτό που γίνεται τώρα είναι ένα γαϊτανάκι που κάποιοι θέλουν να αποφύγουν τις ευθύνες. Είναι πιο ξεκάθαρο να μας πουν ή γίνεται το πρωτάθλημα ή δεν γίνεται».

Για την πρόταση ομάδων της Γ’ Εθνικής (9ος όμιλος), να θεωρηθεί το φετινό πρωτάθλημα ως μη γενόμενο:

«Είναι κι αυτό μια πρόταση. Δεν διαφωνώ. Δεν γίνεται εμείς να παίρνουμε τις ευθύνες για όλους τους ανθρώπους. Μην ξεχνάτε πως ήμασταν τα πρώτα σωματεία που παρουσιάστηκαν κρούσματα σε κάποιους αθλητές μας και μπορώ να σας πω επειδή είμαστε μια πολύ μικρή κοινωνία δυστυχώς στοχοποιήθηκαν. Θέλει κανείς να έχει κορωνοϊό; Δεν έχει ατομική ευθύνη; Όπως αντιλαμβάνεστε σε αποδυτήρια 25 ανθρώπων μπορεί να συμβεί. Σίγουρα κανένας δεν το θέλει. Λυπήθηκα πραγματικά με τη στοχοποίηση ανθρώπων. Δεν θέλω να μπούμε ξανά σ’ αυτή τη λογική. Αν υπάρχει το υγειονομικό πρωτόκολλο και η πολιτεία σκύψει στο πρόβλημα των σωματείων, γιατί όχι να μην ξεκινήσει πρωτάθλημα. Πάντως το κλίμα δεν είναι το κατάλληλο. Βλέπουμε πως δεν μπορεί να συνεννοηθεί η ΕΠΟ, η ΓΓ, η Πολιτική Προστασία, οι λοιμωξιολόγοι. Ο καθένας έχει μια δικιά του γνώμη, και δυστυχώς αποφεύγουν να πάρουν την ευθύνη. Δυστυχώς το ποδόσφαιρο περνάει σε δεύτερη μοίρα. Στην Αγγλία με περισσότερα κρούσματα γίνονται όλα τα πρωταθλήματα. Πρέπει κάποιοι άνθρωποι να καταλάβουν πως το ποδόσφαιρο είναι τρόπος ζωής».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις