Τσιμπανάκος: Υλοποιούμε ό,τι έχουμε σχεδιάσει

Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Ευριπίδης Τσιμπανάκος, ήταν καλεσμένος στη διαδικτυακή εκπομπή «Clasico» και μίλησε για την αναδιάρθρωση που προωθεί η πολιτεία, το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, για τον σχεδιασμό, τους άμεσους, αλλά και μακροπρόθεσμους στόχους που θέτει ο Ολυμπιακός Βόλου.

απόδοση: εφημερίδα “Θεσσαλία”

Στην αρχή της συζήτησης ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος αναφέρθηκε στο θέμα της αναδιάρθρωσης, αλλά και τί ειπώθηκε στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ, αναφορικά με το πρωτάθλημα κι αν αυτό θα αρχίσει τελικά ή όχι:

«Στην τελευταία τηλεδιάσκεψη των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ αποφασίσαμε ομόφωνα να αρχίσει το πρωτάθλημα. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις. Περιμένουμε να ψηφιστεί το αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει και την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών. Θα πρέπει να ξεκαθαρίσει ο κ. Αυγενάκης, πως θα διεξαχθεί, με ποιες και με πόσες ομάδες το πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου στη Σούπερ Λιγκ 2. Θα υπάρξει ένα πλαίσιο και πάνω σ’ αυτό θα κινηθούν οι ομάδες. Θα γίνει εκ νέου μία τηλεδιάσκεψη και θα αποφασίσουμε, μαζί με τον πρόεδρό μας, αν θα ξεκινήσουμε ή όχι το πρωτάθλημα.

Η θέση μας, ως Ολυμπιακός Βόλου, είναι να αρχίσει το πρωτάθλημα, γιατί πιστεύουμε, ότι οι ομάδες θα πρέπει να κερδίζουν τα πρωταθλήματα και τις ανόδους μέσα στο γήπεδο. Θα δούμε, ωστόσο, τί συμφέρει στις ομάδες, γιατί πέρα από τον Ολυμπιακό Βόλου, υπάρχουν άλλες 19 ομάδες στη Φούτμπολ Λιγκ.

Θα επαναλάβω, ότι και οι 10 ομάδες του Βορείου ομίλου, που μετείχαμε στην τηλεδιάσκεψη, αποφασίσαμε ομόφωνα να αρχίσει το πρωτάθλημα. Μαζί με τον πρόεδρο της Λίγκας, Λεωνίδα Λεουτσάκο, θα αποφασίσουμε για την επόμενη μέρα. Αν θα αλλάξει ή όχι η προκήρυξη, για να παρθούν νέες αποφάσεις.

Όλες οι ομάδες αντιμετωπίζουν οικονομική στενότητα, καθώς καμία ΠΑΕ δεν έχει πάρει χρήματα από τηλεοπτικό συμβόλαιο, ποσοστό από το στοίχημα και άλλες χορηγίες. Εύχομαι όλες οι ομάδες να αρχίσουν προετοιμασία, γιατί έχουν υπογράψει το υγειονομικό πρωτόκολλο».

Για το αν βλέπει να λύνεται το θέμα της προκήρυξης για να αρχίσει το πρωτάθλημα: «Εύχομαι να τελειώσει το μαρτύριο για όλες τις ΠΑΕ. Να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα και να μπούμε στη διαδικασία της αναδιάρθρωσης, η οποία θα ισχύσει από τη νέα χρονιά. Καλό θα είναι να συμμετάσχουν όλες οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ στην ενοποιημένη Β’ Εθνική κατηγορία, αλλά θα υπάρξουν δυσκολίες για αρκετές ΠΑΕ. Γιατί τα κριτήρια συμμετοχής στο πρωτάθλημα θα είναι ιδιαίτερα αυστηρά. Εμείς, ως Ολυμπιακός Βόλου, είμαστε υπέρ της νομιμότητας και θέλουμε να ισχύσουν αυστηρά κριτήρια. Είναι γεγονός, ότι μας λείπει το ποδόσφαιρο, το οποίο είναι μέρος της καθημερινότητάς μας.

Ο ΠΣΑΠ ζητεί να ξεκινήσει άμεσα το πρωτάθλημα, όμως οι ποδοσφαιριστές δεν είναι μηχανές και πρέπει να είμαστε πιο σοβαροί και μετρημένοι, όταν βγαίνουν προς τα έξω επίσημες ανακοινώσεις από θεσμικούς φορείς.

Τόσο ο πρόεδρος της Λίγκας, Λεωνίδας Λεουτσάκος, όσο και οι εκπρόσωποι της Φούτμπολ Λιγκ, δίνουν καθημερινό αγώνα για να αρχίσει το πρωτάθλημα. Ακόμη και για να δοθεί το «πράσινο φως» για την έναρξη των προπονήσεων, δόθηκε μεγάλη μάχη. Ταλαιπωρηθήκαμε πάρα πολύ, όπως και οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2».

Για το αν υπάρχει νόημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος, εφόσον  ψηφιστεί το νομοσχέδιο και η αναδιάρθρωση προβλέπει να παίξουν όλες οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, όσες πληρούν τα κριτήρια, στη Σούπερ Λιγκ 2, ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος απάντησε:
«Είναι θέμα τι θα αποφασίσει ο υπουργός και η Λίγκα. Εφόσον μας πουν να ξεκινήσουμε, θα ξεκινήσουμε. Οι ΠΑΕ δεν μπορούν να πουν δεν αρχίζουμε το πρωτάθλημα. Αν η πολιτεία αποφασίσει να μην διεξαχθεί η Φούτμπολ Λιγκ, αυτό είναι άλλο πράγμα

Για το αν η ομάδα είναι αγωνιστικά πανέτοιμη να διεκδικήσει το στόχο της ανόδου: «Από τη στιγμή που αρχίσει το πρωτάθλημα, ακόμα κι αν ανέβουν όλες οι ομάδες στη Σούπερ Λιγκ 2, στόχος του Ολυμπιακού Βόλου είναι να κάνει πρωταθλητισμό. Θέλουμε να είμαστε μία ανταγωνιστική ομάδα, η οποία να ξέρει τι ζητά μέσα στο γήπεδο. Θεωρώ ότι η ομάδα είναι ενισχυμένη. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μεγάλος σύλλογος, δίνει παίκτες δανεικούς και αμέσως αυτούς τους ποδοσφαιριστές τους αντικαθιστά. Είναι πολύ εύκολο για μας. Ήδη αποκτήσαμε δύο ποδοσφαιριστές, ενώ θα γίνουν κι άλλες προσθήκες.

Είμαστε η μοναδική ομάδα στην κατηγορία, η οποία εν μέσω lockdown, έφερε στην Ελλάδα ποδοσφαιριστή από την Αργεντινή, χωρίς να γνωρίζουμε, αν θα αρχίσει το πρωτάθλημα ή όχι. Προπονούταν, έστω και ατομικά, όλο αυτό το διάστημα, μπήκε στη φιλοσοφία και τη νοοτροπία της χώρας μας και στην ελληνική κουλτούρα.

Εφόσον αρχίσει το πρωτάθλημα, θα υπάρχουν τραυματισμοί, τιμωρίες, γι’ αυτό πρέπει να έχουμε βάθος στο ρόστερ μας. Το επιτελείο μας έχει κάνει το σχεδιασμό του και θα προχωρήσουμε σε άλλες δυο-τρεις μεταγραφικές κινήσεις, έτσι ώστε να είμαστε ακόμα πιο ενισχυμένοι, με παίκτες πρώτης γραμμής. Θεωρώ, ότι είμαστε κοντά στο να ολοκληρωθούν κάποιες μεταγραφές και μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις»

Για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, όσον αφορά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου: «Μέσα στα κριτήρια που θα θέσει η πολιτεία, απ’ ό,τι είμαι σε θέση να γνωρίζω, θα είναι και το αθλητικό κέντρο που πρέπει να διαθέτει μια ομάδα για να λάβει μέρος στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2.

Φυσικά, θα πρέπει να έχει μετοχικό κεφάλαιο τουλάχιστον 250.000 ευρώ και εγγυητική 100.000 ευρώ στην ΕΕΑ.

Όσον αφορά το μετοχικό μας κεφάλαιο, είμαστε στη διαδικασία να κάνουμε αύξηση. Με την εγγυητική είμαστε έτοιμοι. Θεωρώ ότι θα είμαστε πλήρεις σε όλα και δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Ο Ολυμπιακός Βόλου θα είναι από τις λίγες ομάδες που θα είναι τακτοποιημένες σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το προπονητικό κέντρο στον Άγιο Γεώργιο Φερών το έχουμε εξασφαλισμένο για ακόμη έξι- τουλάχιστον- χρόνια. Έχουμε δρομολογήσει αυτά που πρέπει να κάνουμε και θα είμαστε έτοιμοι μέσα στο χρονοδιάγραμμα που θα θέσει η πολιτεία.

Χωρίς να λέμε μεγάλα λόγια, προχωράμε σε ότι έχουμε σχεδιάσει. Η ομάδα έχει χαράξει το δρόμο της, ακολουθεί μία στρατηγική, με στόχο σε βάθος χρόνου να ανέβει στη Σούπερ Λιγκ. Όμως, θα περάσει μέσα από μία διαδικασία ωριμότητας και δεν θα κάνουμε τρελά πράγματα. Το μέγεθος του Ολυμπιακού Βόλου είναι μεγάλο και όταν αυτή η ομάδα θα επανέλθει στη Σούπερ Λιγκ, θα πρέπει να έχει τις βάσεις και τα εχέγγυα να σταθεροποιηθεί στη μεγάλη κατηγορία. Είτε με μένα, είτε με κάποιον άλλον παράγοντα. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να βρεθεί αργότερα ένας μεγάλος επιχειρηματίας να αναλάβει τον Ολυμπιακό και να επενδύσει σ’ αυτή την ομάδα.

Αυτή τη στιγμή εμείς που διοικούμε τον Ολυμπιακό θα προσπαθήσουν να κάνουμε το καλύτερο για το σύλλογο. Νομίζω ότι έχουμε δώσει όλοι τα διαπιστευτήρια μας από το 2015 και μετά, όταν αναλάβαμε μία ομάδα που δεν υπήρχε στον ποδοσφαιρικό χάρτη. Δεν αφήσαμε τον Ολυμπιακό σε δύσκολες στιγμές, είναι δυνατόν να τον αφήσουμε τώρα; Είμαστε, πλέον, ακόμη πιο δυνατοί και το μέλλον του Ολυμπιακού προβλέπεται ευοίωνο».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις