Ο Ολυμπιακός Β. θέλει να αρχίσει το πρωτάθλημα, αλλά…

Η θέση του Ολυμπιακού Βόλου, όπως έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη, είναι υπέρ την έναρξης του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ, από τη στιγμή που θα πληρούνται κάποιες σημαντικές προϋποθέσεις. Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ, όπως και οι υπόλοιποι παράγοντες των ομάδων της κατηγορίας, περιμένουν να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο, όσον αφορά με το τί θα ισχύσει την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2021-22), με την κατάργηση της Φούτμπολ Λιγκ και τη δημιουργία της ενιαίας Β’ Εθνικής (Σούπερ Λιγκ 2).

Όλες οι ΠΑΕ περιμένουν να υπάρξει ένα πλαίσιο, μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση, πάνω στο οποίο θα κινηθούν, ενώ θα γίνει εκ νέου τηλεδιάσκεψη και θα αποφασιστεί, μαζί με τον πρόεδρο Λεωνίδα Λεουτσάκο, αν θα αρχίσει ή όχι το πρωτάθλημα στις 28 Μαρτίου.

Θυμίζουμε, πως η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ενέκρινε το αίτημα της λίγκας για παράταση της αγωνιστικής περιόδου στη Φούτμπολ Λιγκ έως τις 27 Ιουνίου.

Εννοείται, πως θα πρέπει να αλλάξει η προκήρυξη, ενώ δεν θα διεξαχθούν πλέι οφ και πλέι άουτ, καθώς δεν υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια. Μετά βίας μπορεί να διεξαχθούν οι 18 αγωνιστικές της κανονικής περιόδου. Με τη διεξαγωγή, μάλιστα, πολλών εμβόλιμων αγωνιστικών, για να βγει το πρόγραμμα μέσα σε διάστημα τριών μηνών.

Βέβαια, στην περίπτωση που η αναδιάρθρωση προβλέπει να συμμετάσχουν στην ενοποιημένη Σούπερ Λιγκ 2 όλες οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ (σ.σ. όσες θα πληρούν τα αυστηρά κριτήρια που θα θεσπίσει η πολιτεία), δεν θα υπάρχει λόγος να διεξαχθεί το φετινό πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ.

Όλα, πάντως, παραμένουν ανοιχτά, με τις ομάδες να έχουν αρχίσει προπονήσεις και να προετοιμάζονται για την έναρξη του πρωταθλήματος στις 28 Μαρτίου.

Στον Ολυμπιακό Βόλου οι προπονήσεις διεξάγονται καθημερινά στο προπονητικό κέντρο της ομάδας στον Άγιο Γεώργιο Φερών υπό τις οδηγίες του προπονητή Στέφανου Ξηροφώτου και των συνεργατών του στην τεχνική ηγεσία. Όλοι οι παίκτες δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, ανακτούν σιγά-σιγά το χαμένο έδαφος, έτσι ώστε να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν καλύτεροι και πιο δυνατοί στο πρωτάθλημα.

Οι ρυθμοί ανεβαίνουν μέρα με την ημέρα, με τους «ερυθρόλευκους» να δίνουν βαρύτητα στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και της τεχνική, ενώ δουλεύουν πάνω και στα τακτικά κομμάτια του παιχνιδιού.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις