Διευκρινίσεις Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Β. για τη λειτουργία των τμημάτων του

Ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937, αναφορικά με τη λειτουργία των τμημάτων του συλλόγου, προς αποφυγή παρερμηνειών, από όσα ειπώθηκαν από τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, σε ραδιοφωνική εκπομπή, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην ανακοίνωση. Αναλυτικά:

«Με αίσθημα ευθύνης έναντι των εκατοντάδων μελών και των χιλιάδων φιλάθλων του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 και προς αποφυγή παρερμηνειών από όσα λέχθηκαν σε τοπική ραδιοφωνική αθλητική εκπομπή από τον  δήμαρχο Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέο  και αφορούσαν  τη λειτουργία του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου, της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου  και των διοικήσεων τους, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω.
  1. Έχουμε περιβάλλει ως Ερασιτέχνης διαχρονικά με απόλυτη εμπιστοσύνη όλους τους παράγοντες που ασχολήθηκαν με τον Ολυμπιακό Βόλου  (συμπεριλαμβανομένου και του Δημάρχου) και σήμερα περιβάλουμε με την ίδια εμπιστοσύνη τον κ. Ευριπίδη Τσιμπανάκο, μεγαλομέτοχο και μέλος του ΔΣ της ΠΑΕ, όχι μόνο για τη τωρινή του προσπάθεια, αλλά για τη διαχρονική του συμβολή, από το 2016, όταν άλλοι εγκατέλειψαν την ομάδα στο έλεος του Θεού, μπήκε μπροστά με μεγάλο οικονομικό και προσωπικό κόστος, ώστε η ποδοσφαιρική μας ομάδα να μπορέσει να βγει από το τέλμα που είχε περιέλθει και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, που αρμόζει στον Ολυμπιακό Βόλου.
  2. Για την ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου για τον σύλλογο μας, παραθέτουμε τα παρακάτω στοιχεία από τα οποία προκύπτει το σημερινό μέγεθος όπως και η δραστηριότητα του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937.
  3. Τα μέλη του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου από το 2014 ήταν 80, το 2017 που ανέλαβε η παρούσα διοίκηση 230 και το 2021 είναι σχεδόν διπλάσια και ανέρχονται στα 450.
  4. Ο σύλλογος διατηρεί οκτώ αθλητικά τμήματα, στα οποία γυμναζόταν προ της πανδημίας σε ημερήσια βάση και σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης μας, μεταξύ των οποίων και η εγκατάσταση της Άλλης Μεριάς, που σημειωτέον συντηρείται σε εξαιρετική κατάσταση από την διοίκηση μας, εκατοντάδες παιδιά.
  5. Η παρούσα διοίκηση παρέλαβε ποδοσφαιρικό τμήμα στις ερασιτεχνικές κατηγορίες σε θέση υποβιβασμού, με επαπειλούμενο τον εξαφανισμό του, τον Δεκέμβριο του 2017 και με την αμέριστη συμπαράσταση των φίλων της ομάδας, επωνύμων και μη, πέτυχε την άνοδο σε επαγγελματική κατηγορία, δημιουργώντας και την ΠΑΕ, της οποίας ηγείται με μεγάλες θυσίες, ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος.

Είμαστε σίγουροι ότι σύντομα η ομάδα μας με την καθοδήγηση του θα είναι τουλάχιστον στην κατηγορία που μας εκλάπη με την προηγούμενη αναδιάρθρωση.

  1. Ο σύλλογος μας, λόγω της οργάνωσης που διαθέτει, ήταν από τους πρώτους στη Μαγνησία που ενεγράφη στο μητρώο της ΓΓΑ και μάλιστα με αριθμό τμημάτων, που τον κατατάσσουν πρώτο στη Θεσσαλία σε αριθμό διαφορετικών αθλημάτων και σ’ έναν από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα.  Φυσικά, σε αυτήν τη διαδικασία, λόγω του μεγέθους του συλλόγου μας, δεν υπάρχει σύγκριση με άλλους συλλόγους που διατηρούν ένα άθλημα.
  2. Τα ομαδικά μας αθλήματα αγωνίζονται σε εθνικές κατηγορίες και το Δ.Σ. όπου κρίνεται απαραίτητο συνεργάζεται με διοικούσες επιτροπές, ώστε να  επιτυγχάνεται η σωστότερη λειτουργία τους, λόγω της εξειδίκευσης που απαιτείται ανά άθλημα, διαδικασία που ακολουθείται και σε άλλους  συλλόγους. Αυτό το μοντέλο διοίκησης, που στη Δ.Ε. ηγείτο το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου μας, κος Μεταφτσής και οι συνεργάτες του, με μεγάλο κόστος ανέβασε την ομάδα μπάσκετ ανδρών στη Γ’ Εθνική και την γυναικεία στην Α’ Εθνική κατηγορία.
  3. Ο στόχος μας για τα ομαδικά αθλήματα του μπάσκετ και του βόλεϊ είναι η άνοδος σε ανώτερες κατηγορίες.
  4. Η κολύμβηση του συλλόγου, με τα τμήματα κλασικής και τεχνικής έχει χαρίσει στην πόλη μας παγκόσμιους και πανελλήνιους πρωταθλητές, με συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδος και είναι κοινώς αποδεκτή η σπουδαία δουλειά που γίνεται σε αυτά.
  5. Η άρση βαρών είναι η μοναδική για τον Νομό Μαγνησίας και με βάση την κατάταξη της Ομοσπονδίας συγκαταλέγεται στις υψηλές θέσεις αξιολόγησής της.
  6. Τζούντο και πάλη είναι σε πρώτη προτεραιότητα για την περαιτέρω ανάπτυξη τους, μετά την επανέναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων.
  7. Αναφορές που έγιναν για το παρελθόν των σχέσεων του Δημάρχου με τον σύλλογο μας αξιολογούνται από τον φίλαθλο κόσμο και κυρίως από τους οπαδούς της ομάδας μας. Αυτό όμως που απαιτούμε, είναι η μη ρεβανσιστική αντιμετώπιση του Ολυμπιακού Βόλου, του οποίου η ιστορία είναι συνυφασμένη με την πόλη του Βόλου, ανεξάρτητα του ποιος διοικούσε ή διοικεί τον σύλλογο ή τον Δήμο.
  8. Οι συνεχείς ύβρεις και υποτιμητικές αναφορές σε μέλη του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη και της ΠΑΕ δεν μας αγγίζουν, συνεχίζουμε ενωμένοι για ένα κοινό σκοπό, να γυρίσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα ο Ολυμπιακός Βόλου στη Σούπερ Λιγκ.
  9. Κλείνοντας, με το θέμα των προσεχών εκλογών και το ξαφνικά εκδηλωμένο ενδιαφέρον για την τύχη του Ερασιτέχνη με την εγγραφή νέων μελών, τονίζουμε για ακόμη μία φορά, ότι είναι ευπρόσδεκτοι, αλλά θα τηρηθούν όλα όσα ορίζονται από τον αθλητικό νόμο και το καταστατικό του συλλόγου. Είμαστε σίγουροι ότι τα μέλη μας θα ψηφίσουν, κρίνοντας μας όλους από την συμπεριφορά, τις πράξεις και τα επιτευχθέντα αποτελέσματα όλων αυτών των ετών».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις