Σγουρής – Πρόεδρος ΠΑΕ Τρίγλια: Ο ΠΣΑΠ θα έπρεπε να είναι δίπλα μας

Στο ραδιόφωνο του Βόλος 98.6 FM και στην εκπομπή CLASICO φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Τρίγλια, κ. Σταύρος Σγουρής, ο οποίος σχολίασε την τελευταία ανακοίνωση του ΠΣΑΠ ενώ τόνισε πως για να αρχίσει το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η προκήρυξη, λόγω της αναδιάρθρωσης που θα ψηφιστεί σε λίγες μέρες.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Σγουρής στον Βόλος 98.6 FM:

Απόδοση: goalpost.gr

Για την ανακοίνωση του ΠΣΑΠ που ανέφερε πως ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ που «φώναζαν» να αρχίσει το πρωτάθλημα, δεν έχουν ξεκινήσει καν προπονήσεις και τάσσονται υπέρ του να μην διεξαχθεί:

«Δεν ξέρω πως το συμπεραίνει αυτό κι έχει βγάλει αυτή την ανακοίνωση ο ΠΣΑΠ, γιατί όλες οι ομάδες στην τηλεδιάσκεψη συμφωνήσαμε με ότι μας ζήτησαν, έχουμε υπογράψει το υγειονομικό πρωτόκολλο, ακριβώς για να δώσουμε τη δυνατότητα στους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές να μπουν στον αγωνιστικό χώρο καθώς αυτό είναι που θέλουμε κι εμείς. Αυτό βέβαια ήρθε με καθυστέρηση μεγαλύτερη των δύο μηνών, αλλά παρ’ όλα αυτά οι περισσότερες ομάδες ξεκίνησαν την προετοιμασία τους. Δεν καταλαβαίνω το λόγο, ούτε από που προέρχεται αυτή η θέση του ΠΣΑΠ. Κατά τη γνώμη μου ο ΠΣΑΠ θα έπρεπε να είναι πρωτοπόρος στην προσπάθεια που κάνουν οι ομάδες να συμπεριληφθούν στον νέο νόμο που αφορά την αναδιάρθρωση. Καταλαβαίνεται πως αν δεν επιτευχθεί αυτό, 500 περίπου ποδοσφαιριστές δεν θα είναι του χρόνου επαγγελματίες, το ίδιο και 20-25 προπονητές. Αν αυτές οι 16 ομάδες της FootballLeague, δεν συμπεριληφθούν στο σχέδιο νόμου ώστε να είναι του χρόνου στην επαγγελματική κατηγορία αμέσως θα πέσουν στη Γ’ Εθνική. Άρα και τα μέλη τους δεν θα είναι επαγγελματίες. Δηλαδή δεν θα είναι ουσιαστικά μέλη του ΠΣΑΠ».

Για το αν συζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη πως πρέπει να ξεκαθαρίσει η αναδιάρθρωση για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα:

«Ο χρόνος έναρξης του πρωταθλήματος ήταν και μία θέση της διοίκησης της FootballLeague, ότι η τελευταία ημερομηνία που μπορούμε να ξεκινήσουμε  και να «βγει» το πρωτάθλημα είναι 28 Μαρτίου. Έτσι όλοι οι πρόεδροι συμφωνήσαμε να ξεκινήσουμε 28 Μαρτίου, δίνοντας δυνατότητα και για μεγαλύτερο διάστημα προετοιμασίας των παικτών καθώς προέρχονται από μία απραξία διαρκείας. Μας δίνεται και το περιθώριο το οποίο διαβεβαιώνει η διοργανώτρια ότι υπάρχει και το αποφασίσαμε. Αν τώρα κάποιοι βλέπουν φαντάσματα δεν μπορώ να πω τίποτα. Πάνω απ’ όλα μέσα σ’ αυτό το διάστημα, και με αρκετές τοποθετήσεις από τις ομάδες στη διαβούλευση, πρέπει να συμπεριληφθεί στη νέα αναδιάρθρωση ότι οι ομάδες θα παραμείνουν επαγγελματικές και στην καινούρια κατηγορία που θα δημιουργηθεί. Αυτό να ισχύσει τουλάχιστον για τη νέα χρονιά και για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις. Διότι μπορεί να υπάρχουν και ομάδες που δεν θα μπορούν να τηρήσουν τις προϋποθέσεις. Μ’ αυτό το σκεπτικό  και χωρίς πονηρές σκέψεις να δοθεί η δυνατότητα και να το διεκδικήσουμε αυτό και να προετοιμαστούν οι ομάδες καλύτερα. Κι αντί να έχουμε συμμάχους τον ΠΣΑΠ και όσους έχουν άμεσο συμφέρον να συμβεί αυτό, να συμπεριληφθεί στο σχέδιο νόμου ακούμε διάφορα…».

Αν είναι έτοιμη η ΠΑΕ Τρίγλια για τα κριτήρια της αναδιάρθρωσης:

«Εμείς είμαστε πολύ μικρή ομάδα κι αυτό που κάνουμε είναι υπέρβαση όλων. Βέβαια η παρουσία ενός παράγοντα που αγαπά πολύ την ομάδα ο μεγαλομέτοχος Στράτος Ευγενίου. Είναι ο λόγος που μπορούμε και στεκόμαστε εκεί. Μέχρι σήμερα είμαστε μέσα στις έξι ομάδες που πήραν αδειοδότηση, είμαστε νοικοκυρεμένο σωματείο, δεν χρωστάμε πουθενά, δεν έχουμε ανοίγματα. Αν θέλετε την άποψή μου μπαίνουν πολλά κριτήρια τα οποία δεν διασφαλίζουν τίποτα. Ο Πλατανιάς έχει 6.750.000 μετοχικό κεφάλαιο και είναι εξαφανισμένος. Υπάρχουν κι άλλα παραδείγματα. Το θέμα είναι ότι οι ομάδες πρέπει να ελέγχονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, να εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις τους απέναντι σε ασφαλιστικά ταμεία, εφορία, τους ποδοσφαιριστές. Εμείς είμαστε ένα νοικοκυρεμένο σωματείο. Έχουμε δει αυξήσεις και μεγάλα ποσά και στο τέλος οι ομάδες ψάχνουν να βρουν ΑΦΜ για να επανέρθουν στις κατηγορίες».

Για το …φλερτ με τον Ηρακλή:

«Υπήρξε μια πρόταση, όχι κάτι συγκεκριμένο. Είμαστε ρεαλιστές. Αντιλαμβανόμαστε πως τα σαλόνια αυτά είναι πολύ μεγάλα για εμάς. Έχουμε πολύ χαμηλά τη μπάλα για να μιλήσουμε και ποδοσφαιρικά. Ξεκίνησε αλλά δεν υπήρχε κάτι το ουσιαστικό. Κάτι που θα έδινε μια προοπτική ώστε να προχωρήσουμε σε μια συνεργασία. Επικράτησε και το συναίσθημα καθώς οι περισσότεροι που ασχολούμαστε με την ομάδα την έχουμε υπηρετήσει πολλά χρόνια».

Αν έχει πληροφόρηση για τα έσοδα από τα τηλεοπτικά και το στοίχημα:

«Αυτό που μας διαβεβαίωσε ο πρόεδρος είναι ότι οι ομάδες θα πάρουν από 60.000€ που είναι το τηλεοπτικό συμβόλαιο με το ΦΠΑ μαζί για τη φετινή περίοδο. Όσον αφορά το στοίχημα, πράγματι έχει υπογραφεί οι στοιχηματικές εταιρείες να δίνουν ένα ποσοστό στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο αλλά αυτή τη στιγμή είναι λίγο μετέωρο. Βλέπουμε πως και οι στοιχηματικές εταιρείες έχουν κάνει κάποιες παρεμβάσεις, ζητούν διευκρινήσεις και το πηγαίνουν προς τα πίσω. Είναι θετικό βέβαια ότι έχει αποφασιστεί οι ομάδες να παίρνουν κάποια χρήματα αλλά το πόσα και το πότε είναι ακόμα έωλο».

Αν υπήρχε στον Βόρειο Όμιλο μια ανάλογη στάση με τον Νότιο, ότι αν δεν αλλάξει η προκήρυξη δεν κατεβαίνουν στο πρωτάθλημα:

«Προφανώς υπήρχε, τουλάχιστον στην τηλεδιάσκεψη την τελευταία η θέση που κυριάρχησε ήταν αυτή. Είναι δώρο άδωρο για πολλές ομάδες να ξεκινήσουν όταν ξέρουν ότι την επόμενη χρονιά θα έχουν πέσει. Για ποιο λόγο να γίνει αυτό το πρωτάθλημα; Δεν είναι λογικό. Δηλαδή οι ομάδες τι είναι; Φιλανθρωπικά ιδρύματα που θα κάνουν ένα πρωτάθλημα έτσι; Για ποιο λόγο; Υπάρχει στόχος; Δεν θα υπάρχει στόχος. Οι περισσότεροι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο υπάρχει πραγματικά το συναίσθημα του να παίξουμε μπάλα, η ομάδα να κατέβει, όλο αυτό. Όμως αυτό θα μας οδηγήσει στην καταστροφή, διότι τα ποσά που πλέον δαπανούνται είναι πάρα πολλά. Αντιλαμβάνεστε ότι τα χρήματα που μέχρι στιγμής είναι «διασφαλισμένα» για να δοθούν  είναι πάρα πολύ λίγα. Άρα αυτά τα χρήματα, με αυτές τις συνθήκες που υπάρχουν σήμερα στη χώρα μας με τον κόσμο να μην μπορεί να έρθει στο γήπεδο, να μην μπορούμε να βρούμε χορηγίες καταλαβαίνεται ότι πρέπει όλα να βγουν από την τσέπη. Η λογική λέει δεν μπορείς να συμμετέχεις σ’ ένα πρωτάθλημα στο οποίο είτε τερματίσεις τρίτος, ή τέταρτος, ή πέμπτος κλπ θα βρεθείς στην κατώτερη κατηγορία. Αν παίζαμε και δεν υπήρχε κανένα κόστος δεν θα το συζητούσαμε. Τώρα υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κόστος και ένας οικονομικός προϋπολογισμός μιας χρονιάς που καλείται να βγει σε τέσσερις μήνες. Όλα αυτά προβληματίζουν. Γιατί κάποιοι δεν θέλουν να το καταλάβουν; Αν λοιπόν δεν έχεις στόχο να βγεις πρώτος – δεύτερος τότε ποιος ο λόγος να θέλεις να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ευχής έργο είναι να έχουμε ένα αίσιο τέλος και να γίνει ένα πρωτάθλημα μέσα σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες που όλοι μας βιώνουμε».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις