Τσοκάνης: Με τον Ολυμπιακό θα παίξουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε

Ένας από τους παίκτες βαρόμετρο του Βόλου, είναι αν μη τι άλλο, ο Τάσος Τσοκάνης. Τα δύο χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα η παρουσία του είναι πολύτιμη και σε κάθε παιχνίδι που αγωνίζεται φροντίζει να δίνει τον καλύτερό του εαυτό.

Φέτος, ταλαιπωρήθηκε από έναν τραυματισμό στο παιχνίδι με την ΑΕΛ στο Παναθεσσαλικό, επέστρεψε δυνατός στην αναμέτρηση με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα και έκτοτε αγωνίζεται, ως βασικός, βοηθώντας τα μέγιστα στην καλή πορεία που επιδεικνύει ο Βόλος στο πρωτάθλημα.

Ο έμπειρος μέσος μίλησε χθες στον ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας 89.5 και στην εκπομπή «Στο Πέταλο», αναφέρθηκε στη φετινή χρονιά, στη συνέχεια του πρωταθλήματος και τόνισε πως ο Βόλος του ταίριαξε περισσότερο, σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες της καριέρας του. Αναλυτικά οι δηλώσεις του Τάσου Τσοκάνη:

Για το πώς κρίνει τη φετινή χρονιά του Βόλου στη Σούπερ Λιγκ: «Η ομάδα ξεκίνησε στην αρχή της περιόδου αρκετά αλλαγμένη, σε πρόσωπα, σε σχέση με πέρυσι. Αρχικός μας στόχος ήταν να πετύχουμε γρήγορα την παραμονή στην κατηγορία και από κει και πέρα να τερματίσουμε, όσο πιο ψηλά στη βαθμολογία. Τον στόχο της παραμονής τον έχουμε ήδη πετύχει. Έχουμε μπροστά μας τρία παιχνίδια για να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος και στη συνέχεια θα αγωνιστούμε στα πλέι άουτ. Θα δοθεί η δυνατότητα στον προπονητή μας να χρησιμοποιήσει και ορισμένα παιδιά, τα οποία δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Θέλουμε να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο και δεν θα είμαστε κομπάρσοι στα πλέι άουτ.

Για το ποια είναι τα στοιχεία, στα οποία υπερισχύει φέτος ο Βόλος σε σχέση με την περσινή χρονιά: «Πέρυσι διαθέταμε μία σκληροτράχηλη ομάδα, αλλά δεν είχαμε τόσο μεγάλη ποιότητα, όπως έχουμε φέτος. Έχουν έρθει στην ομάδα πολλοί ποιοτικοί ποδοσφαιριστές. Και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο, καθώς παρουσιάζουμε ωραίο θέαμα. Πέρυσι, το παιχνίδι μας πήγαινε περισσότερο στη δύναμη. Είχαμε και πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, που έπρεπε και αυτά τα παιδιά να βοηθηθούν μέσα από την ομάδα. Φέτος έχουμε αξιόλογους και πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές με μεγάλη εμπειρία».

Για τη φιλοσοφία που έχει και θέλει να μεταδώσει στην ομάδα ο Άνχελ Λόπεθ: «Φέτος υπάρχει μεγαλύτερη σταθερότητα στην ομάδα. Πέρυσι αλλάξαμε τρεις προπονητές. Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ξεκινήσαμε προετοιμασία με τον κ. Τσιώλη, ενώ λίγες μέρες πριν την έναρξη το πρωταθλήματος ανέλαβε την ομάδα ο κ. Λόπεθ. Του αρέσει το ωραίο ποδόσφαιρο, δουλεύει πολύ με τους παίκτες στο γήπεδο και θέλει από την ομάδα να βγάζει στον αγωνιστικό χώρο αυτά που τους μαθαίνει στις προπονήσεις. Φυσικά, ζητεί από εμάς τους ποδοσφαιριστές να παίρνουμε αποτελέσματα».

Για το αν στον Βόλο κάνει τα πιο ώριμα παιχνίδια στην καριέρα του: «Σε όποια ομάδα και αν αγωνίστηκα, πάντα προσπαθούσα να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Θα έλεγα, πως η ομάδα του Βόλου μου ταιριάζει περισσότερο, σε σχέση με κάποιους άλλους συλλόγους, στους οποίους έχω αγωνιστεί. Στη θέση που παίζω, στο κέντρο, γιατί σε άλλες ομάδες έχω αγωνιστεί και ως αριστερός μπακ. Στον Βόλο φαίνεται πως μου έχει ταιριάξει περισσότερο αυτή η θέση στη μεσαία γραμμή και σε κάθε παιχνίδι βγάζω τον καλύτερό μου εαυτό».

Για το αν οι νεαροί ποδοσφαιριστές που διαθέτει ο Βόλος μπορούν να βρουν θέση στην ενδεκάδα: «Σίγουρα, αυτά τα παιδιά μπορούν να μπουν στην ομάδα και να βοηθήσουν Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε, ότι είναι ακόμη νεαροί στην ηλικία και χρειάζονται πολλή δουλειά. Εφόσον παραμείνουν ταπεινοί και συνεχίσουν να δουλεύουν το ίδιο σκληρά, το μέλλον τους ανήκει. Επίσης, για να βρίσκονται στην ομάδα, υπάρχουν άνθρωποι που τους πιστεύουν».

Για τον Τάσο Δουβίκα κι αν είναι έτοιμος για το μεγάλο άλμα: «Ο Τάσος Δουβίκας είναι ένας πολύ αξιόλογος ποδοσφαιριστής. Νεαρός σε ηλικία, πολύ ταπεινός, δουλεύει καθημερινά σκληρά στην προπόνηση και οι ικανότητες του φαίνονται μέσα στο γήπεδο. Μακάρι ο Τάσος να πάει πολύ ψηλά, γιατί το αξίζει πραγματικά. Προσωπικά, πιστεύω, ότι μπορεί και έχει να δώσει πάρα πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο»

Για το πώς αντιμετωπίζει η ομάδα τα τρία τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος, αρχής γενομένης από την αναμέτρηση της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό: «Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είναι εκ των πραγμάτων πολύ δύσκολο. Όμως, έχουμε δείξει όλη τη χρονιά, ότι δεν φοβόμαστε καμία ομάδα. Θα πάμε να αγωνιστούμε και να παίξουμε το ποδόσφαιρο που ξέρουμε. Στο τέλος του παιχνιδιού θα δούμε τί θα έχουμε καταφέρει.

Τρεις μέρες αργότερα έχουμε το σημαντικό ματς με την ΑΕΚ για το κύπελλο στο Πανθεσσαλικό. Είμαστε μέσα στο στόχο της πρόκρισης και δεν έχει χαθεί τίποτα. Μπορούμε να προκριθούμε και θα τα δώσουμε όλα για να το πετύχουμε.

Στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό για το πρωτάθλημα, γνωρίζουμε ότι ο αντίπαλος «καίγεται» για βαθμούς. Όμως. όπως προανέφερα. δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο. Άλλωστε, είμαστε μία ομάδα που έχει αποσπάσει περισσότερους βαθμούς εκτός έδρας, σε σχέση με το γήπεδό μας»

Για το πως εξηγεί  το γεγονός, ότι η ομάδα καταφέρνει και παίρνει περισσότερα θετικά αποτελέσματα εκτός έδρας από ότι στο Πανθεσσαλικό: «Πέρυσι είχαμε πάρει αρκετά παιχνίδια στην έδρα μας. Φέτος, είναι γεγονός πως δεν είμαστε τόσο ανταγωνιστικοί στο γήπεδό μας. Πιστεύω, ότι το στυλ παιχνιδιού μας, μας βοηθάει περισσότερο στα εκτός έδρας παιχνίδια».

Για το αν πιστεύει, πως η ομάδα του μπορεί να τερματίσει μετά και τα πλέι άουτ στην τιμητική 7η θέση: «Σίγουρα η ομάδα μπορεί να τερματίσει στην 7η θέση. Αυτή τη στιγμή έχουμε τέσσερις βαθμούς περισσότερους από τον Ατρόμητο, που είναι όγδοος. Θα προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς στα τρία παιχνίδια που απομένουν για να ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος. Θα μπούμε στη συνέχεια στα πλέι άουτ, με στόχο να διεκδικήσουμε με πάθος την 7η θέση. Αυτό που υποσχόμαστε, ως ποδοσφαιριστές, είναι ότι θα δώσουμε σε όλα τα παιχνίδια, μέχρι τέλους, τον καλύτερό μας εαυτό».

Για το αν έχει έρθει σε επαφή με τη διοίκηση για την ανανέωση της συνεργασίας του με τον Βόλο: «Είχαμε συζητήσει κάποια στιγμή με τον πρόεδρο. Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε ακόμα τι θα γίνει. Θα περιμένουμε πρώτα να ολοκληρωθούν τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου και από κει και πέρα θα συζητήσουμε την προοπτική της συνέχισης της συνεργασίας και την επόμενη χρονιά».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις