“\u039f\u03bc\u03b5\u03c1\u03c4\u03ac \u03c3\u03c4\u03bf \u03b5\u03bb\u03bb\u03b7\u03bd\u03b9\u03ba\u03cc \u03c0\u03bf\u03b4\u03cc\u03c3\u03c6\u03b1\u03b9\u03c1\u03bf”

Ο ιδιοκτήτης της Νίκης Βόλου Ανδρέας Πάτσης φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στην Σέντρα», καταθέτοντας τις απόψεις του σχετικά με την φερόμενη εγκληματική οργάνωση και τις αποκαλύψεις που έβαλαν «βόμβα» στα θεμέλια του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά:

Αρχικά είπε: «Πολλές εγκληματικές οργανώσεις κυκλοφορούν. Για το πόρισμα ξέρω ότι μαθαίνω και διαβάζω από τους δημοσιογράφους. Δυστυχώς δεν μπορούμε να τα αποδείξουμε όλα αυτά όποτε δεν μπορούμε να πούμε και πολλά. Αλλά πλέον δεν πρέπει να παραξενευόμαστε από τα όσα γίνονται στο ποδόσφαιρο».

Για τους λόγους που λειτουργεί η φερόμενη εγκληματική οργάνωση: «Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι ο στόχος όλων αυτών. Εδώ έχουμε μαζευτεί ένας πόλος επιχειρηματιών που βάζουμε τα λεφτά μας και προσπαθούμε να ανεβάσουμε το προϊόν. Δεν μπορώ να καταλάβω κάποιοι γιατί τα κάνουν όλα αυτά. Κανονικά θα έπρεπε να λειτουργούν με αμιγώς επιχειρηματικούς τρόπους, λειτουργούν απαξιωτικά που μόνο το ποδόσφαιρο κάνουν κακό. Για ποιο λόγο; Ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται; Μόνο για στοιχηματικούς λόγους μπορώ να σκεφτώ ότι γίνονται όλα αυτά. Όταν έχεις μια επιχείρηση, θέλεις να έχεις ανταγωνιστικές ομάδες, να υπάρχουν έσοδα για όλους, μέσα από ένα ανταγωνιστικό και όμορφο ποδόσφαιρο. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια άλλη λογική, δεν μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη και η παραγωγή του ποδοσφαίρου, μας ενδιαφέρει μόνο τα στοιχηματικά κέρδη και πλέον το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φθάσει στο μηδέν».

Εν συνεχεία ανέφερε: «Η εγκληματική οργάνωση που φέρεται να διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει τον χαρακτήρα της μαφίας. Είναι η πιο άριστη εγκληματική οργάνωση σχετικά με άλλες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε στον χώρο του ποινικού δικαίου. Η ποινή που της αντιστοιχεί είναι ισόβια κάθειρξη».

Τέλος πρόσθεσε: «Εκκρεμεί μια δικογραφία για 186 κατηγορούμενους και ακόμα δεν έχουμε προχωρήσει σωστά. Δυστυχώς μερικές φορές αυτές οι κινήσεις είναι καθαρά εντυπωσιακού χαρακτήρα για να πει η κυβέρνηση πως προχωράει την υπόθεση των στημένων. Να ρωτήσω κάτι άλλο. Πως είναι δυνατόν άνθρωποι που εμπλέκονται με στημένα παιχνίδια και εξακολουθούν να ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ποια είναι τα εχέγγυα του ελληνικού ποδοσφαίρου όταν παραμένουν αυτοί οι άνθρωποι και εξακολουθούν να δουλεύουν πάνω στην ανάπτυξη και την δομή του ποδοσφαίρου; Αυτά είναι τραγελαφικά γεγονότα. Εγκληματική οργάνωση υπάρχει. Το θέμα είναι να γίνουν ουσιαστικές κινήσεις και να σταματήσουν αυτοί οι άνθρωποι να διοικούν ένα λαϊκό άθλημα που το αγαπάει όλος ο κόσμος, όπως είναι το ποδόσφαιρο. Εγώ σαν ιδιοκτήτης ομάδας βάζω χρήματα και επενδύω στην ομάδα μου. Τι κάνει η πολιτεία για να υπερασπίσει όλους αυτούς τους επιχειρηματίες που βάζουν από την τσέπη τους χρήματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Υπάρχει πρωθυπουργός, υπάρχουν υπουργοί, δικαστές, μην τα ρίχνουμε όλα στους δημοσιογράφους. Δεν μπορεί αυτοί να νίπτουν τας χείρας τους και να περιμένουν από τον Πάτση ή τον κάθε Πάτση να φέρει αποκαλύψεις. Ή βλάκες είναι ή συνένοχοι. Εσείς το γράφετε αλλά βλέπετε ότι δεν κάνουν την διαφορά. Οπότε βλέπουμε πως υπάρχει μια ομερτά, ένας κύκλος φοβισμένων ανθρώπων που δεν είναι σε θέση να διαλευκάνει το ποδόσφαιρο»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις