Πήρε «ανάσα» ο Αχαρναϊκός

Αμφότεροι «καίγονταν» για τους βαθμούς λόγω και της θέσης τους στον πίνακα. Ο Αχαρναϊκός ήταν όμως αυτός που χαμογέλασε στο ντέρμπι των ουραγών με την Ζάκυνθο, παίρνοντας τη νίκη με 1-0 την Κυριακή (20/12) για την 13η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής.

Έτσι, οι «πράσινοι», που επέστρεψαν στα τρίποντα μετά την εκτός έδρας ήττα με 3-0 από τον Πανσερραϊκό, ανέβηκαν στους 14 βαθμούς, με τους νησιώτες από την άλλη να γνωρίζουν την Πέμπτη ήττα μακριά από το γήπεδό τους και να μένουν στους 10 βαθμούς. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι η Ζάκυνθος δεν μπόρεσε να βρήκε δίχτυα για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι εκτός έδρας.

Ευκαιρίες για γκολ προσπάθησαν να δημιουργήσουν στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες, χωρίς όμως αποτέλεσμα.Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 16′ με το σουτ του Καλογερόπουλου, ενώ οι Ομπράντοβιτς και Παβίσεβιτς με διπλή προσπάθεια στο 29′ δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Πολίτη.Λίγο πριν το τέλος του 45λεπτου ο Καλογερόπουλος γύρισε ωραία στον Παπατόλιο, εκείνος έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία της Ζακύνθου.

Στην επανάληψη δεν υπήρξε κάποια αξιόλογη φάση μέχρι το γκολ του Αχαρναϊκού. Στο 76′ ο Μουστάκης με σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 1-0 για τους «πράσινους»,με την μπάλα να βρίσκει πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι, πριν καταλήξει στα δίχτυα. Η τελευταία φάση του αγώνα άνηκε στη Ζάκυνθο, με το σουτ όμως του Ζαϊρί να μπλοκάρει ο Παγούδης στο 90′.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μπουρμασόπουλος (Λάρισας) με βοηθούς τους Νατσιούλα και Αναστασίου (Λάρισας).

Κίτρινες κάρτες: 81′ Κωστόπουλος / 69′ Γραικός, 84′ Κρολ

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Τίμος Καβακάς): Παγούδης, Σωτηράκος, Εμέκα (94′ Χριστόπουλος), Κωστόπουλος, Μωυσιάδης, Μουστάκης, Μαρής, Παπατόλιος (63′ Σιάνης), Καλογερόπουλος (86′ Παπαδόπουλος), Ομπράντοβιτς, Παβίσεβιτς.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Τζανλούκα Κολονέλο): Πολίτης, Κυριακίδης, Κουρέλλας, Καμπούρης, Βοσνακίδης (72′ Πέττας), Νίκιτς, Ναζίμ, Λέκκας (57′ λ.τ. Γραικός), Ορφανίδης, Κάρδαρης (25′ λ.τ. Κρολ), Ζαϊρί.

a-sports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις