Κλάτενμπεργκ: Σωστά μέτρησε το γκολ του Ολυμπιακού στο Βόλο, δεν υπάρχει οφσάιντ

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ στο σχολιασμό των επίμαχων φάσεων της 24ης αγωνιστικής υποστήριξε πως το γκολ του Ολυμπιακού στο Βόλο, σωστά μέτρησε. Ο επικεφαλής της ΚΕΔ υποστήριξε πως ο Χασάν ναι μεν βρίσκεται σε θέση οφσάιντ, ωστόσο δεν μπορεί να υποδειχθεί παράβαση, διότι πρώτον δεν παίζει την μπάλα, δεύτερον δεν παρεμποδίζει το οπτικό πεδίο του τερματοφύλακα του Βόλου και τρίτον δεν επηρεάζει την ικανότητα του τερματοφύλακα να επέμβει στη φάση.

Σημειώνεται πως στην ενδοεπικοινωνία ακούγεται ο VAR Μπρούνο Εστέβες να καλεί τον διαιτητή Φάμπιο Βερίσιμο για ανασκόπηση, λέγοντάς του πως «για μένα το γκολ είναι καθαρό, δεν υπάρχει παρέμβαση (σ.σ. από τον Χασάν)».

Κλάτενμπεργκ: Δεν υπάρχει κόκκινη κάρτα ούτε στον Λάτσι, ούτε στον Ν’ Γκμπακοτό Στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ, ο Κλάτενμπεργκ συμφώνησε με τον Καμπάκοφ για την απόφασή του να μην υποδείξει πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ στην πτώση του Μάνταλου, στη φάση με τον Νιάς. Ο επικεφαλής της ΚΕΔ επεσήμανε πως αφενός ο παίκτης του Παναθηναϊκού έπαιξε την μπάλα, αφετέρου το μαρκάρισμα έγινε εκτός περιοχής.

Στη φάση με τον Λάτσι και τον Ιωαννίδη, όπου ο παίκτης της ΑΕΚ σηκώνει ψηλά το πόδι, ο VAR έλεγξε για σοβαρό επικίνδυνο παιχνίδι και για την πιθανότητα κόκκινης κάρτας. Ο Καμπάκοφ έδωσε απλά πλάγιο. Ο Κλάτενμπεργκ τόνισε πως ναι μεν δεν πληρούνται όλα τα κριτήρια της κόκκινης κάρτας διότι το μαρκάρισμα δεν ήταν βάναυσο, ωστόσο τονίζει πως ο Βούλγαρος διαιτητής θα έπρεπε να είχε δώσει κίτρινη κάρτα στον παίκτη της ΑΕΚ διότι ήταν ριψοκίνδυνο παιχνίδι.

Και στη φάση με τον Ν’Γκμπακοτό και τον Ελντερ Λόπες, όπου ο παίκτης του Παναθηναϊκού πάτησε στον αστράγαλο αυτόν της ΑΕΚ, ο Κλάτενμπεργκ δεν διαπίστωσε “βαναυσότητα και ταχύτητα” στο μαρκάρισμα, επομένως συμφώνησε με την απόφαση του Καμπάκοφ να τιμωρήσει με κίτρινη τον άσο των «πράσινων» και όχι με κόκκινη.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις