Πληθαίνουν οι ομάδες που αποχωρούν από τη Γ’ Εθνική

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Μετά τη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου άλλες τρεις ομάδες πήραν την απόφαση να μη συμμετάσχουν στην επανέναρξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Πρόκειται τους Οπούντιο Μαρτίνου, ΑΟ Δαμάστας και Γιούχτας.

Η ανακοίνωση του Οπούντιου:

«Μετά από τέσσερις μήνες αγωνιστικής απραξίας καλούμαστε από την ΕΠΟ χωρίς κανένα σχεδιασμό, εν μέσω πανδημίας και μάλιστα με τον Δήμο Λοκρών σε «σκληρό» lock down, να συμμετάσχουμε σε ένα πρωτάθλημα που ακόμη δεν ξέρουμε αν ξεκινήσει.

Το Δ.Σ. του Α.Σ. ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΥ με αίσθημα ευθύνης προς τους αθλητές μας, τους συμπολίτες μας και τις οικογένειές μας αποφασίζει να μην συμμετάσχει στο πρωτάθλημα Γ’ Εθνικής 2020-2021.»

Η ανακοίνωση του ΑΟ Δαμάστας:

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις με το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, την τρίτη κατά σειρά τηλεδιάσκεψη των ομάδων του 10ου Ομίλου Κρήτης, ο ΑΟ Δαμάστας ανακοινώνει την απόφασή του για ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στο πρωτάθλημα-παρωδία, όπως επιθυμεί να το διοργανώσει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Συνεπείς στις αρχές και στη φιλοσοφία που διέπει το σωματείο μας, πήραμε την απόφαση να μη συμμετέχουμε, καταθέτοντας παράλληλα στον πρόεδρο της ΕΠΟ, στην Εκτελεστική Επιτροπή, στην Επιτροπή Διοργανώσεων και στη Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ τις έγγραφες επιφυλάξεις μας και επιφυλασσόμενοι παντός νόμιμου δικαιώματος μας.

Το έγγραφο που εστάλη από τον ΑΟ Δαμάστας στην ΕΠΟ αναφέρει τα εξής:

«Κύριε πρόεδρε της ΕΠΟ
Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής
Μέλη της Επιτροπής Διοργανώσεων
Μέλη της Νομικής Υπηρεσίας

Την Πέμπτη 25/02/2021 όλα τα σωματεία της Γ’ Εθνικής παρέλαβαν από την ΕΠΟ έγγραφο με αριθμ. Πρωτ. 3444/2021 το οποίο αναφέρει τα εξής:

«Η Επιτροπή Διοργανώσεων στην συνεδρίασή της στα 25/02/2021 αποφάσισε την συνέχιση και ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής περιόδου 2020-2021, με την διεξαγωγή του Α’ Γύρου, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτραπεί η διεξαγωγή αγώνων.

Όλα τα σωματεία, είτε επιθυμούν να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν τον Α΄ Γύρο του εν λόγω πρωταθλήματος είτε όχι, παρακαλούνται να αποστείλουν στην Ε.Π.Ο. έγγραφο με την ανάλογη απόφαση του Δ.Σ. τους, έως την Τετάρτη 03/03/2021. Στην περίπτωση που δεν επιθυμούν να συνεχίσουν, θα υποβιβαστούν στις οικείες Ε.Π.Σ. χωρίς τις ανάλογες κυρώσεις.

Ως ημερομηνία επανέναρξης του Πρωταθλήματος ορίζεται η Κυριακή 28/03/2021.

Επίσης, εκτός των ανωτέρω, η Επιτροπή Διοργανώσεων αποφάσισε να εισηγηθεί στην Ε.Ε./Ε.Π.Ο., τη μείωση κατά 50% της αμοιβής των διαιτητών και παρατηρητών αγώνων και διαιτησίας για όλους τους αγώνες του ανωτέρω πρωταθλήματος έως την λήξη του».

Η πλειοψηφία 14 ομάδων του 10ου Ομίλου Κρήτης Γ’ Εθνικής σας είχε εκφράσει εγγράφως με δύο επιστολές της στις 11 Ιανουαρίου 2021 και στις 25 Φεβρουαρίου 2021 τις σοβαρές ενστάσεις για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος, δίχως να λάβει ουδεμία απάντηση από την Ομοσπονδία.

Δια της παρούσης, σας ενημερώνουμε ότι ΔΕΝ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, βάσει της από 25/02/2021 απόφασης της Επιτροπής Διοργανώσεων, εκφράζοντας τις έγγραφες επιφυλάξεις μας για τα εξής:

1) Δεν έχουμε λάβει ακόμα καμία προκήρυξη σχετικά με την επανέναρξη του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής, τους όρους διεξαγωγής και τον προβιβασμό-υποβιβασμό ομάδων όπως δεν υπάρχει ακριβές χρονοδιάγραμμα επανέναρξης και λήξης της αγωνιστικής περιόδου.
2) Δεν έχουμε λάβει λεπτομερές υγειονομικό πρωτόκολλο για την διεξαγωγή των προπονήσεων και επίσημων αγώνων.
3) Ενημέρωση σχετικά με την διενέργεια των test covid, ζητώντας την άμεση δωρεάν χορήγησή τους στις ομάδες, όπως και δωρεάν χορήγηση μοριακών τεστ PCR, σε περίπτωση διάγνωσης θετικού κρούσματος.
4) Λήψη επίσημης απόφασης από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ σχετικά με την μείωση κατά 50% του εξοδολογίου διαιτησίας, παρατηρητών αγώνων και διαιτησίας, όπως και μείωση κατά 50% των προστίμων.
5) Ανάληψη ευθύνης σε περίπτωση διάγνωσης σοβαρού περιστατικού στις ομάδες COVID-19 και απώλεια ανθρώπινης ζωής.
6) Διατήρηση Ομίλου Γ’ Εθνικής με τη συμμετοχή αποκλειστικά κρητικών ομάδων και την περίοδο 2021-2022.
Αναμένουμε για τις δικές σας ενέργειες…»

Η ανακοίνωση του Γιούχτα:

«ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΤΟΥ ΑΟ ΑΡΧΑΝΩΝ «Ο ΓΙΟΥΧΤΑΣ» ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ

Με αίσθημα ευθύνης, αναλογιζόμενοι τις υγειονομικές συνθήκες που έχει επιφέρει η πανδημία COVID-19 και λόγω του αυξημένου κινδύνου για την υγεία όλων μας, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΟ Αρχανών «Ο Γιούχτας» αποφάσισε να μην δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και επιφυλάσσεται να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα, για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα όταν το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες….»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις