A. Πέτρου: Μετά τον Δουβίκα, επόμενη αποκάλυψη ο Μήτογλου

Ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ, Άκης Πέτρου, μίλησε χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας 89.5 και στην εκπομπή «Στο Πέταλο», για τον παιχνίδι με την ΑΕΚ, την πορεία του Βόλου τη φετινή χρονιά, αλλά και για τους Τάσο Δουβίκα και Γεράσιμο Μήτογλου. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Για το αν υπάρχει πικρία από τον τρόπο με τον οποίο ηττήθηκε ο Βόλος από τον Ολυμπιακό: «Η ομάδα έχει αποκτήσει μέταλλο νικητή, έχει σωστή νοοτροπία και δεν εγκαταλείπει κανένα παιχνίδι. Μεγάλο παράδειγμα το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη, στο οποίο η ομάδα έμεινε πίσω στο σκορ με 3-0 και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3. Μάλιστα, θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει και την ολική ανατροπή.
Απέναντι στις μεγάλες ομάδες υπάρχει ένας σεβασμός, αλλά μέχρι ενός σημείου. Τις κοιτάζουμε κατάματα και τις αντιμετωπίζουμε, ως ίσο προς ίσο. Όταν παίζεις με τον Ολυμπιακό, την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, με μία ενδεκάδα που αγωνίζεται στο Γιουρόπα Λιγκ, χωρίς καμία αλλαγή, δίχως ο προπονητής να κάνει ροτέισον και την αντιμετωπίζεις στα ίσια, χάνοντας με τον τρόπο που όλοι είδαν στο 81’, το αποτέλεσμα σου αφήνει μία πικρία. Φτάσαμε στο σημείο να χάνουμε από μια μεγάλη ομάδα και να φεύγουμε στενοχωρημένοι από το γήπεδο, βάσει της εικόνας που είχαμε στο παιχνίδι.
Η παρουσία της ομάδας στο πρωτάθλημα είναι θετικότατη. Αν κάνουμε μια αναδρομή στη χρονιά, πολλοί έλεγαν πως μετά την αποχώρηση του Ουάρντα, η ομάδα δεν θα είχε καλή πορεία. Σίγουρα, ο Ουάρντα ήταν ένας πολύ σημαντικός παίκτης, αλλά έχω δηλώσει πως ο φετινός Βόλος δεν είχε «χτιστεί» πάνω στον Ουάρντα. Η απουσία είναι σημαντική.
Θεωρώ ότι η ομάδα έχει κάνει εξαιρετική πορεία, δεν έχει σκαμπανεβάσματα, παρόλο που κάποια στιγμή υπήρχαν και πέντε τραυματισμοί, συν τις τιμωρίες από κάρτες. Μάλιστα, είχαμε την ατυχία να χάσουμε και τους δύο δεξιούς οπισθοφύλακες, Τέκιο και Ντεντάκη. Καταφέραμε, ωστόσο, να βρούμε τις λύσεις. Το καλό είναι, πως κάθε παίκτης δεν παίζει μόνο σε μία θέση, αλλά σε δύο και τρεις θέσεις κι αυτό είναι πολυτέλεια για μία ομάδα».
Για το σημερινό παιχνίδι με την ΑΕΚ: «Παίζουμε με μια μεγάλη ομάδα, όπως είναι η ΑΕΚ. Στο πρώτο παιχνίδι χάσαμε με 4-2. Ο Βόλος με την αγωνιστική του παρουσία έχει αποκτήσει ψυχολογία και αυτοπεποίθηση, ώστε να παλέψει για το καλύτερο και να διεκδικήσει την πρόκριση. Βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση και ο προπονητής έχει πολλές επιλογές».
Για το αν είναι εφικτός ο στόχος της κατάκτησης της 7ης θέσης στη Σούπερ Λιγκ: «Στόχος μας είναι η 7η θέση, ωστόσο, η φιλοσοφία μας είναι, από την αρχή της χρονιάς, να παίζουμε για τη νίκη σε όλα τα παιχνίδια και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».
Για τις επιλογές που έχει πλέον ο Άνχελ Λόπεθ μετά και την επιστροφή του Μπουένο: «Ο Μπουένο είναι μία επιλογή του Δεκεμβρίου, όπως και οι Ρενάτο και Γκρίλο. Ο τελευταίος έχει παίξει σε όλα τα παιχνίδια, ενώ ο Ρενάτο μας έχει βοηθήσει, ενώ περιμένουμε και τον Μπουένο, ο οποίος βάσει βιογραφικού και αυτό που έχουμε δει, πρόκειται για έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή. Απομένει να δείξει την αξία του και μέσα στο γήπεδο. Αποτελεί ένα επιπλέον «όπλο» για τον προπονητή μας, καθώς έχει αποθεραπευτεί πλήρως, εδώ και δύο εβδομάδες. Το δεκάλεπτο που έπαιξε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό τον βοήθησε να πάρει και αγωνιστικό ρυθμό.
Όσον αφορά τον Ντεντάκη, από την ερχόμενη εβδομάδα θα μπει κι αυτός στο πρόγραμμα με μπάλα, με αποτέλεσμα να μηδενίζονται τα προβλήματα».
Για τον Τάσο Δουβίκα και την πολλή καλή χρονιά που πραγματοποιεί: «Ο Δουβίκας έδειχνε από το καλοκαίρι και την περίοδο της προετοιμασίας, ότι θα αποτελούσε μια σημαντική μονάδα για τον Βόλο. Ο Τάσος έχει όλο το πακέτο που θα πρέπει να διαθέτει ένας επιθετικός. Δουλεύει 10 ώρες την ημέρα, είναι 100% επαγγελματίας, προσέχοντας τη διατροφή του, γιατί το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο προπόνηση, καθώς χρειάζεται να κάνεις θυσίες. Ο Τάσος τις κάνει τις θυσίες με χαρά και αγάπη και όχι με αγγαρεία. Έχει απίστευτα τελειώματα, καλή ταχύτητα, δύναμη, βάζει καλά το σώμα του, έχει σωστές τοποθετήσεις μέσα στην αντίπαλη περιοχή, μαρκάρει, πιέζει και θεωρώ πως είναι ένας ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής. Παράλληλα, έχει ωριμότητα στο παιχνίδι του, πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με την ηλικία του. Θεωρώ, πως είναι για μεγάλα πράγματα και το σπουδαιότερο, δεν παίρνουν τα μυαλά του αέρα. Είναι προσγειωμένος, ταπεινός και δουλεύει.
Σίγουρα, τον έχει βοηθήσει και η ομάδα, γιατί ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη».
Για την εξέλιξη του Γεράσιμου Μήτογλου: «Όσον αφορά τον Μήτογλου, από πέρυσι έδειξε πως είναι πολύ καλός αμυντικός και το μόνο που του έλειπε, ήταν τα παιχνίδια. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανέναν κεντρικό αμυντικό. Είναι ψηλό παιδί, γρήγορος, που είναι πολύ βασικό προσόν για στόπερ και είναι καλός στο ένας εναντίον ενός αμυντικά. Με την μπάλα δεν είναι του 10, είναι του 7, αλλά αυτό βελτιώνεται μέσα από τα παιχνίδια.
Η επόμενη αποκάλυψη, μετά τον Δουβίκα, είναι ο Μήτογλου».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις