Ν.Α. Νίκης – Παγασητικός: Του στέρησε την Κορυφή στο 85’

Ο Παγασητικός φιλοξενήθηκε σήμερα από τους Ν.Α. της Νίκης με μοναδικό του σκοπό να πάρει το τρίποντο που ουσιαστικά θα του έδινε το δικαίωμα να πατήσει κορυφή και να προσπεράσει μετά το χθεσινό στραβοπάτημα την Ακρόπολη (1-1 με Τοξότη εκτός). Έως το 85′ οι ποδοσφαιριστές του Θ. Ανδρουτσόπουλου είχαν αυτό που ήθελαν στα χέρια τους, όμως στο συγκεκριμένο λεπτό ο Μαρούγκας ανέτρεψε εντός περιοχής τον Σιώμο και ο διαιτητής Βλάχος καταλόγισε την εσχάτη των ποινών με τον Δημουλά να μη λαθεύει από την άσπρη βούλα. Το σκορ είχε ανοίξει στο 2′ ο Ρηγίνος με κεφαλιά έπειτα από την εκτέλεση φάουλ του Σίμου.

Καλύτερος ο Παγασητικός γκολ από τα αποδυτήρια.
Στο πρώτο μέρος η φιλοξενούμενοι ευτύχισαν να πάρουν με το “καλημέρα ” κεφάλι στο σκορ έπειτα από εκτέλεση φάουλ από θέση έξω αριστερά του Σίμου, ο Ρηγίνος με το κεφάλι δε δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Σταμέλο κάνοντας έτσι το 0-1 στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης. Το γκολ αυτό φάνηκε πως αποπροσανατόλισε τελείως την ομάδα του Τ. Παρισάκη καθώς έδειχνε εγκλωβισμένη στην τακτική των φιλοξενουμένων και δεν μπορούσαν να παίξουν το παιχνίδι τους. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι γηπεδούχοι κατέγραψαν την 1η ουσιαστικά σημαντική ευκαιρία στο 40ο λεπτό της αναμέτρησης, με τον Δημουλά να εκτελεί το φάουλ μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής και να βλέπει την προσπάθεια του να καταλήγει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο του Μιχαλόπουλου. Επίσης όσον αφορά τον Παγασητικό, είχε στο α’ μέρος την πρωτοβουλία των κινήσεων, έκλεινε σωστά τους διαδρόμους όμως είχε πρόβλημα στην τελική πάσα, όταν προσπαθούσε να επιτεθεί. Γι αυτό και όλες οι επιθετικές του προσπάθειες που απείλησαν την εστία του Σταμέλου ήταν με στημένες μπάλες.

Είσοδος Παπαστεργίου, αλλαγμένη και σαφώς ανώτερη η Νίκη στο β’ μέρος.
Με την επανέναρξη της αναμέτρησης, ο Τ. Παρισάκης έριξε στον αγώνα τον πολύπειρο Γ. Παπαστεργίου με στόχο να γεμίσει την αντίπαλη περιοχή και να κρατήσει ουσιαστικά τον Παγασητικό περισσότερο στην δικιά του περιοχή. Η αρχή έγινε στο 57′ όταν ο επιθετικός των γηπεδούχων, βρέθηκε με πλάτη εκτός μεγάλης περιοχής, ξεμαρκαρίστηκε και στο σουτ που επιχείρησε είδε τον Μιχαλόπουλο να τινάζετε εντυπωσιακά στο αριστέρο παράθυρο της εστίας του και να απομακρύνει σε κόρνερ με τα ακροδάχτυλα. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν βλέποντας την εξέλιξη που είχε πάρει το ματς, να προστατεύσουν αυτό το υπέρ τους 0-1 και να χτυπήσουν στην κόντρα όταν τους δοθεί η ευκαιρία. Η ευκαιρία αυτή τους δόθηκε στο 73′ όταν από τα δεξιά ο Μπραχόλι πέρασε όποιον βρήκε έκανε την παράλληλη πάσα όμως ο Μαγγιώρος απώλεσε σίγουρα την ευκαιρία της χρονιάς, μιας και από το ένα μέτρο πέταξε την μπάλα πάνω από την εστία του Σταμέλου. Έπειτα από την εξέλιξη αυτής της φάσης, η ψυχολογίας των Ν.Α. ανέβηκε ακόμη πιο πολύ και στο 84′ έπειτα από σέντρα του Τσαπέρου, ο Σιώμος ανατρέπει εντός περιοχής από τον Μαρούγκα και ο διαιτητής Βλάχος υπέδειξε την άσπρη βούλα. Εκτελεστής της παράβασης, ο Δημουλάς που δε λάθεψε και έγραψε το τελικό 1-1 σκορ που σίγουρα αφήνει μεγάλη απογοήτευση στους φιλοξενούμενους μιας και ακόμη μια αγωνιστική δεν κατάφεραν να πατήσουν κορυφή.

Συνθέσεις:
Ν.Α. Νίκης (Τ. Παρισάκης): Σταμέλος, Χάνος, Τσαπέρος, Σφονδύλας, Ευθυμίου, Χαλκίδης(46′ Κουτσούκης), Μπακογιάννης (46′ Παπαστεργίου) Δημουλάς, Σιώμος, Τσιανάκας(82′ Βλάχος), Δαμάσκος.
Παγασητικός (Θ. Ανδρουτσόπουλος): Μιχαλόπουλος, Μπερτζέμης, Μαραγκός, Στρούγγης, Ζιώγας, Λάϊος, Ριγήνος(79′ Καράνταγλης), Σίμος (90′ Κωνσταντέλης), Μαγγιώρος, Μπραχόλι, Γάκιας(90′ Αποστολόπουλος)

Ρεπορτάζ: Βαλάντης Τάμπας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις