«Το νέο ΦΕΚ χωρίζει την FL στα δυο»

Η Φούτμπολ Λιγκ εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την απαγόρευση των προπονήσεων στις ομάδες που βρίσκονται στις περιοχές στο «βαθύ κόκκινο».

Όπως τονίζει, το νέο ΦΕΚ 843Β / 03-03-2021 που δημοσιεύθηκε χωρίζει τη Φούτμπολ Λιγκ στα δυο, δημιουργώντας τεράστια ανισότητα, ενόψει του πρωταθλήματος που θα αρχίσει στις 28 Μαρτίου.

Επτά από τις είκοσι ομάδες που μετέχουν στους δυο ομίλους είναι αναγκασμένες να διακόψουν την προετοιμασία τους, τη στιγμή που οι υπόλοιπες δεκατρείς συνεχίζουν κανονικά.

Κατόπιν των παραπάνω και με δεδομένο ότι οι ομάδες έχουν δηλώσει πως είναι διατεθειμένες να διενεργούν εβδομαδιαία μοριακά τεστ, έκανε η Λίγκα αίτημα στην Γ.Γ.Α, την εξαίρεση των ομάδων ΠΑΕ Αιγάλεω, ΠΑΕ Απόλλων Πόντου, ΠΑΕ Ένωση Πανασπροπυργιακού, ΠΑΕ Θεσπρωτός Ηγουμενίτσας, ΠΑΕ Ιάλυσος, ΠΑΕ Καλλιθέα και ΠΑΕ Ρόδος από την διακοπή των προπονήσεων.

Αναλυτικά:
«Δεν αμφισβητεί ουδείς την κρισιμότητα της κατάστασης που βιώνει η χώρα και η υφήλιος γενικότερα, εδώ και έναν χρόνο. Δεν αμφισβητεί κανείς τον αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων και την δυσκολία διαχείρισης της κατάστασης στις ΜΕΘ. Ωστόσο, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε το λουκέτο που μπαίνει για ακόμη μια φορά στον αθλητισμό.

Η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής Κατηγορίας από την πρώτη στιγμή της άδειας που μας δόθηκε από την Πολιτεία για έναρξη των προπονήσεων, έχει τηρήσει το πρωτόκολλο στην ουσία του, απαρέγκλιτα και κατά γράμμα.

Μέχρι στιγμής στις δυο κατηγορίες έχουν διενεργηθεί 5.535 μοριακά, με τα θετικά κρούσματα να περιορίζονται μόλις σε πέντε. Μόλις πέντε, δείγμα της μεγάλης προσοχής και της οργάνωσης των ομάδων. Απορούμε πως δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν από τους ειδικούς αυτό το δεδομένο.

Το νέο ΦΕΚ 843Β / 03-03-2021 που δημοσιεύθηκε χωρίζει την Football League στα δυο, δημιουργώντας τεράστια ανισότητα εν όψει του πρωταθλήματος που θα ξεκινήσει στις 28 Μαρτίου.

Επτά από τις είκοσι ομάδες που μετέχουν στους δυο ομίλους είναι αναγκασμένες να διακόψουν την προετοιμασία τους, τη στιγμή που οι υπόλοιπες δεκατρείς συνεχίζουν κανονικά.

Κατόπιν των παραπάνω και με δεδομένο ότι οι ομάδες μας έχουν δηλώσει πως είναι διατεθειμένες να διενεργούν εβδομαδιαία μοριακά τεστ, αιτούμεθα από την Γ.Γ.Α, την εξαίρεση των ομάδων ΠΑΕ Αιγάλεω, ΠΑΕ Απόλλων Πόντου, ΠΑΕ Ένωση Πανασπροπυργιακού, ΠΑΕ Θεσπρωτός Ηγουμενίτσας, ΠΑΕ Ιάλυσος, ΠΑΕ Καλλιθέα και ΠΑΕ Ρόδος από την διακοπή των προπονήσεων.

Είναι θέμα ουσίας και ιδιαίτερα κρίσιμο, καθώς απειλείται ουσιαστικά η διεξαγωγή του φετινού πρωταθλήματος. Ήδη έχουμε προχωρήσει σε αλλαγή προκήρυξης με ακύρωση των πλέι οφ και πλέι άουτ για να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε την κανονική διάρκεια έως το τέλος του Ιουνίου.

Μια περαιτέρω καθυστέρηση στην έναρξη, η οποία προφανώς και θα ζητηθεί από τις επτά ομάδες που θα μείνουν ανενεργές, θα μας βγάλει εντελώς εκτός προγραμματισμού».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις