ΑΕΛ: Σε 40 ματς έχει χρησιμοποιήσει 55 ποδοσφαιριστές!

Στο ποδόσφαιρο μεγάλο ρόλο παίζει η ομοιογένεια, καθώς έτσι «χτίζονται» οι ομάδες σε βάθος χρόνου. Η ΑΕΛ και στην πρόσφατη χειμερινή μεταγραφική περίοδο ήταν εκ των «πρωταγωνιστών» της κατηγορίας καθώς απέκτησε 11 ποδοσφαιριστές και ξανά στον κάμπο άλλαξαν πολλά. Ουσιαστικά δημιουργήθηκε μία νέα ομάδα αν και αρκετά από τα καινούργια της πρόσωπα βρίσκονται ήδη εκτός πλάνων (π.χ. Ούρος Τσόσιτς) και ενδέχεται να αποχωρήσουν πρόωρα. Στη Λάρισα τα δεδομένα διαφοροποιούνται αρκετά συχνά και αξίζει να αναζητήσουμε πόσοι ποδοσφαιριστές έχουν παίξει για λογαριασμό της στο πρωτάθλημα από το 2020 και μετά. Δηλαδή από τις αρχές του περασμένου ημερολογιακού έτους και στα 40 παιχνίδια πρωταθλήματος που έχουν διεξαχθεί.

Επί της ουσίας αναφερόμαστε σε μία σεζόν και το αντίστοιχο νούμερο… εκτινάσσεται στο 55!

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 3 ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ…
Στους γκολκίπερ η περσινή σεζόν τελείωσε όπως ξεκίνησε, καθώς ο Κρίστινσον Έγκμουντουρ που πλέον συνεχίζει στον Ολυμπιακό από το 2020 και μετά υπερασπίστηκε τη «βυσσινί» εστία σε 15 ματς. Στα play out ντεμπουτάρισε ο Γκέργκελι Νάγκι, ο οποίος συνεχίζει και φέτος όπου ξεκίνησε βασικός, μετά πέρασε στον πάγκο και πλέον επέστρεψε εκ νέου στο αρχικό σχήμα. Ο Ούγγρος γκολκίπερ μετρά σε αυτό το διάστημα 17 εμφανίσεις, ενώ ο Βλάντιμιρ Μπάγιτς που ήταν «2ος», έγινε «1ος» και πλέον τέθηκε εκτός πλάνων – τουλάχιστον επί του παρόντος – αγωνίστηκε σε 7 παιχνίδια. Αρα σε διάστημα 14 μηνών έχουμε δει 3 πορτιέρε.

ΚΑΙ 10 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΠΑΚ
Πάμε στα μπακ τώρα. Ο Ματέο Μούζεκ αποκτήθηκε τον περασμένο Γενάρη, τον είδαμε σε 12 αγώνες της σεζόν, πήρε χρόνο συμμετοχής και στην τρέχουσα (9 παιχνίδια/1 γκολ), αλλά στο τέλος του 2020 μπήκε στο «ψυγείο». Εκτοτε δεν έχει αγωνιστεί ξανά (κάποιες φορές εμφανίστηκε και ως στόπερ), αν και στο πρόσφατο 1-0 επί του Παναιτωλικού ήταν, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, στην αποστολή. Ο Νίκος Καρανίκας από την πλευρά του είναι ίσως η πιο… απρόβλεπτη περίπτωση. Ο 28χρονος ήταν και πέρσι στην ομάδα, όμως το 2020 δεν αγωνίστηκε πολύ (μόλις 6 συμμετοχές) και στο φινάλε της σεζόν τέθηκε ζήτημα αποχώρησής του. Οι δύο πλευρές «αντάλλαξαν»… βαριές κουβέντες, η υπόθεση έφτασε μέχρι το δικαστήριο και τελικά επήλθε συμβιβασμός. Τον Γενάρη του 2021 όμως γύρισε και τον είδαμε σε 5 αγώνες, όμως μετά την ήττα (1-0) από τη Λαμία φαίνεται πως βρέθηκε εκ νέου εκτός πλάνων. Με 11 εμφανίσεις από το 2020 και μετά, μπήκε για 2η φορά, επί του παρόντος, στο «βυσσινί»… ψυγείο. Από μία συμμετοχή στις αρχές του 2020, για διαφορετικούς όμως λόγους, κατέγραψαν οι Γιάννης Μασούρας και Νίκολα Στάνκοβιτς, ενώ τον Φλεβάρη του περασμένου έτους αποκτήθηκε ο Φιλίπ Στελιάνο. Ο Ρουμάνος πήρε χρόνο συμμετοχής (7 αγώνες), φέτος ξεκίνησε βασικός (15 ματς) όμως στην πορεία αποδεσμεύτηκε.

Το καλοκαίρι υπέγραψαν από τη Football League οι νεαροί Ορέστης Γρηγορόπουλος και Γιώργος Μαϊδανός που επί του παρόντος κινούνται μεταξύ πάγκου και εξέδρας, 6 και 4 ματς αντίστοιχα, ενώ τον Ιανουάριο του 2021 γύρισε επίσης ο Νίκολα Γιακιμόφσκι και αποκτήθηκε ο Ντίνου Γκράουρ, που με το «καλημέρα» έγιναν βασικοί, από 3 παιχνίδια έκαστος. Την ίδια στιγμή ο Μανώλης Μπέρτος που συνεχίζει από πέρσι κατέγραψε κόντρα στα «καναρίνια» την 33η εμφάνισή του από το 2020 και μετά και συνολικά η ΑΕΛ σε αυτό το διάστημα έχει χρησιμοποιήσει 10 διαφορετικούς ακραίους οπισθοφύλακες!

ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ 3 ΣΤΟΠΕΡ, ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΞΕΙ 9 ΑΠΟ ΤΟ 2020 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ
Συνεχίζουμε με τα στόπερ, όπου και εκεί παρουσιάζεται… πληθώρα παικτών. Ο μόνος που ουσιαστικά συνεχίζει από το 2020 και έκτοτε είναι ο Νίκολα Ζίζιτς, που πλέον είναι αρχηγός και μετρά 24 εμφανίσεις. Ο Αλέξης Μιχαήλ (έπαιζε και μπακ) φαίνεται πως σύντομα θα αποχωρήσει (33 ματς από τότε), ενώ στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν είδαμε τους Ζβέτοζαρ Μάρκοβιτς, Βαγγέλη Μόρα και Σλάβκο Μπράλιτς σε 8, 10 και 2 παιχνίδια αντίστοιχα. Το καλοκαίρι ήρθε ο πιτσιρικάς Νίκος Γκοτζαμανίδης (2 συμμετοχές), τον Γενάρη ο Ούρος Τσόσιτς (5) που πάντως δεν υπολογίζεται άλλο, ενώ αποκτήθηκαν και οι Αντριάν Χουσίνο, Μαξίμ Μαξιμένκο που ήδη έχουν 4 και 3 εμφανίσεις αντίστοιχα. Το όλο σύνολο 9 κεντρικοί αμυντικοί!

ΜΙΑ ΕΝΔΕΚΑΔΑ «6ΑΡΟ-8ΑΡΙΑ»
Επόμενη στάση τα «6αρο-8άρια». Ο Θεοχάρης Ηλιάδης που ήρθε τον περασμένο χειμώνα από το Διαγόρα και μάλιστα έχει παίξει και κεντρικός αμυντικός μετρά 23 συμμετοχές. Για λίγο είδαμε στο περσινό δεύτερο μισό τους Παναγιώτη Μπάλα (4), Εργκους Κάτσε (6) και Αντονι Φατιόν (1), ενώ τον Νοέμβριο αποχώρησε ο Αντνάν Σεσέροβιτς (21 αγώνες). Μάλιστα λίγο αργότερα τον ακολούθησε ο Αλί Γκαζάλ (15 ματς). Ο Τιμ Σπαρβ που ήρθε το καλοκαίρι φαίνεται πως έχει βρεθεί εκτός πλάνων (18 αγώνες), ενώ ο Ιωάννη Κωστή έμεινε στον κάμπο λίγους μόνο μήνες και έπαιξε ελάχιστα (3). Ετσι ως μόνη «κολώνα» του άξονα θεωρείται ο Ράντομιρ Μιλοσάβλιεβιτς με 34 εμφανίσεις. Αν και αρκετές έκανε ως «10άρι», ενώ πλέον παίζει ως αλλαγή. Αλλωστε ως βασικοί σε αυτό το χώρο λογίζονται πια οι Ανριάν Κολομπίνο και Μάνουελ Στίφλερ που αποκτήθηκαν πρόσφατα, με 9 και 4 συμμετοχές αντίστοιχα, και σε 14 μήνες η ΑΕΛ έχει χρησιμοποιήσει 11 διαφορετικούς κεντρικούς χαφ.

ΤΟ ΟΛΟ ΣΥΝΟΛΟ 15 ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Προωθούμαστε στους μεσοεπιθετικούς, με την υποσημείωση πως πολλοί της συγκεκριμένης λίστας έχουν βρεθεί και σε άλλες θέσεις (π.χ. πρόσφατα ο Νικολιάς ήταν μπακ-χαφ). Ο μοναδικός που έκανε πέρσι και φέτος πρωτοχρονιά στη Λάρισα είναι ο πιτσιρικάς Δημήτρης Λουφάκης, που στο περασμένο μισό αγωνίστηκε σε 3 ματς (έγινε επαγγελματίας τον Ιανουάριο) αλλά φέτος καθόλου. Στο δεύτερο μισό της σεζόν 2019/20 είδαμε στα άκρα και ως επιτελικούς τους Αμρ Ουάρντα (9), Τζόνοθαν Μπούστος (12), Σάντος Βινίσιους (14) και Ζαν Ασούμπρε (13). Ο Γκάμπριελ Τόρζε που αποκτήθηκε τον χειμώνα του 2020 αποχώρησε τον Δεκέμβριο (18 παιχνίδια), ενώ ο Βαγγέλης Πλατέλλας ήρθε το καλοκαίρι και έφυγε λίγο αργότερα (13). Στην ομάδα συνεχίζουν οι καλοκαιρινές προσθήκες Αλέξανδρος Νικολιάς (15), Σπύρος Γλυνός (8, είχε κλείσει από τον Γενάρη αλλά ενσωματώθηκε το καλοκαίρι), ενώ πρόσφατα κάτοικοι Λάρισας έγιναν οι Ανίς Μπεν Χατίρα (5), Ματίας Ακούνια (7). Αντίθετα παρελθόν αποτελεί ο Νίκολα Τρούγιτς ύστερα από 16 εμφανίσεις του, ενώ σε αυτή τη λίστα μπορούμε να προσθέσουμε και τους νεαρούς Απόστολο Κοτσιανούλη (1), Αλέξανδρο Χαλάτση (1) και Γιώργο Ζαχαράκη (3). Αρα το όλο σύνολο 15!

7 «9αρια»
Και κλείνουμε με τους φορ. Η «αποκάλυψη» που… ακούει στο όνομα Δημήτρης Πινακάς και ο Μάρκο Νούνιτς συνεχίζουν από πέρσι και τους έχουμε δει σε 27 και 13 παιχνίδια αντίστοιχα (ο Σλοβένος ταλαιπωρήθηκε και από έναν σοβαρό τραυματισμό). Ο Αμπιόλα Ντάουντα έπαιξε σε 1 ματς του 2020 και αποχώρησε, ο Θανάσης Παπάζογλου αποκτήθηκε τον Γενάρη αλλά έφυγε το καλοκαίρι ύστερα από 13 εμφανίσεις, ενώ ο Χαμζά Γιουνές ήρθε στις αρχές της τρέχουσας σεζόν, έπαιξε σε 7 αναμετρήσεις και αποτελεί παρελθόν. Από το καλοκαίρι συνεχίζει ο Φιόριν Ντουρμισάι (17), ενώ ο Μπέντζαμιν Μουκάντζο που έγινε πρόσφατα κάτοικος Ελλάδος βρέθηκε μετά από μόλις 3 συμμετοχές στην πόρτα της εξόδου, αλλά τελικά θα παραμείνει. Σε αυτή τη κατηγορία έχουμε λοιπόν 7 διαφορετικούς παίκτες.

Αν κάνουμε λοιπόν τις σχετικές προσθέσεις θα δούμε πως η ΑΕΛ σε 40 αγώνες της Super League 1 από το 2020 μέχρι και σήμερα έχει χρησιμοποιήσει, έστω και για μία φορά, 55 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές, αριθμός τρομακτικά μεγάλος.

gazzetta.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις