Η επινόηση του Μπουχαλάκη έσωσε την πορεία του Ολυμπιακού προς το νταμπλ

Ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου απέναντι στον Άρη με γκολ που θα γίνει viral. Ο Μπρούνο Γκάμα έβαλε μπροστά στο σκορ τον Άρη στο 54’, αλλά οι Πειραιώτες, βρήκαν ξαφνικά την ισοφάριση με τον έξυπνο τρόπο του Μπουχαλάκη στο 87’. Έτσι οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν την πορεία τους προς το νταμπλ.

Τακτικά ο Άκης Μάντζιος κατέβασε τον Άρη με σχήμα 4-2-3-1, έχοντας εκτός τους Ματίγια, Ματέο Γκαρσία. Ο Κουέστα ήταν κάτω από τα γκολπόστ, στα άκρα της άμυνας οι Σούντγκρεν, Σάκιτς και δίδυμο οι Δεληζήσης, Ροζ. Την δυάδα στα χαφ αποτέλεσαν οι Τζέγκο, Σάσα και στα άκρα της επίθεσης ήταν οι Γκάμα, Μαντσίνι. Ο Μπερτόλιο είχε τον ρόλο του δεκαριού και ο Μάνος ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Στην αντίπερα όχθη ο Ολυμπιακός έπαιξε με πολλές αλλαγές και σχήμα 4-4-2. Για την ακρίβεια ο Πέδρο Μαρτίνς πήγε σε σχεδόν ίδιο σχήμα και πρόσωπα, με την πρώτη αναμέτρηση κόντρα στον Άρη για το κύπελλο. Ο Κρίστινσον ήταν στο τέρμα με τους Ανδρούτσο, Μπα, Σωκράτη, Χολέμπας να συνέθεσαν την αμυντική τετράδα. Στα χαφ ήταν οι Μπουχαλάκης, Τιάγκο Σίλβα με τους Μασούρα, Ραντζέλοβιτς στα άκρα. Οι Κάιπερς, Χασάν αποτέλεσαν δίδυμο στην επίθεση.

Νωρίς δύο μεγάλες ευκαιρίες
Ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 8’. Ο Μασούρας έβγαλε τη σέντρα στον Κάιπερς, που με σουτ στην κίνηση έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Ο Άρης «απάντησε» στο 9ο λεπτό. Ο Τζέγκο βρήκε τον Σάσα, μόνο του, λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει χιλιοστά δίπλα από την αριστερή συμβολή των δοκών.
Η συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου, δεν ήταν ανάλογη των δύο φάσεων στα πρώτα λεπτά. Ο Άρης και ο Ολυμπιακός αναλώθηκαν σε αρκετά λάθη, στην κυκλοφορία της μπάλας. Κάτι που έφερε και πρόβλημα στην δημιουργία με αποτέλεσμα οι τερματοφύλακες να μην είχαν δουλειά.
Κάποια στιγμή έπεσε και ο ρυθμός της αναμέτρησης κι έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο 45λεπτο.

Πέναλτι με VAR, γκολ ο Γκάμα
Στο δεύτερο ημίχρονο και οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο χωρίς αλλαγές.
Για να έρθει η φάση του 49ου λεπτού. Ο Μπερτόλιο πέφτει μέσα στην μεγάλη περιοχή, με τον Ανδρούτσο από πίσω, να φέρεται να τον σπρώχνει.
Ο Γκεστράνιους έδωσε αμέσως πέναλτι. Χρειάατηκε όμως και το VAR, που έκανε έλεγχο.
Υπήρξε επικοινωνία για αρκετά λεπτά. Τελικά ο Γκεστράνιους αποφάισε να δει ο ίδιος την φάση στο VAR. Την έλεγξε ξανά και τελικά δεν πήρε πίσω την απόφαση.
Ο Μπρούνο Γκάμα ανέλαβε την εκτέλεση στο 54ο λεπτό και ήταν εύστοχος.
Μετά το γκολ ο Πέδρο Μαρτίνς έριξε στο ματς τους Εμβιλά, Φορτούνη, Μπρούμα στην θέση των Τιάγκο Σίλβα, Ραντζέλοβιτς, Μασούρα. Ο Ολυμπιακός άλλαξε σχηματισμό σε 4-2-3-1 με τον Κάιπερς να πηγαίνει στα άκρα και τον Φορτούνη να έχει τον ρόλο του δεκαριού.
Ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο του αγώνα, ενώ ο Άρης έπαιξε πολλά μέτρα πίσω από την μπάλα. Και πάλι όμως δεν βρήκε δημιουργία.
Με αποτέλεσμα ο Μαρτίνς να βάλει και τους Ελ Αραμπί, Καμαρά στις θέσεις των Κάιπερς, Μπα.
Το σύστημα άλλαξε σε 4-4-2 με τον Εμβιλά να γίνεται παρτενέρ του Σωκράτη στην άμυνα. Ο Ελ Αραμπί έγινε δίδυμο στην επίθεση με τον Χασάν. Και οι Μπρούμα, Φορτούνης ήταν στα άκρα.

Η επινόηση του Μπουχαλάκη
Ο Ολυμπιακός πίεζε αλλά δεν έβγαζε δυνατές φάσεις. Για να έρθει το 87ο λεπτό. Ο Μπουχαλάκης ήταν στο δοκάρι της εστίας του Άρη, πίσω από τον Κουέστα. Ο τελευταίος δεν τον είχε προσέξει. Άφησε την μπάλα μπροστά του ένα μέτρο, ο Μπουχαλάκης ήρθε από πίσω την πήρε και την έστειλε στα δίχτυα.

ΑΡΗΣ: Koυέστα, Σούντγκρεν, Ροζ, Δεληζήσης, Σάκιτς, Τζέγκο, Σάσα, Γκάμα (86’ Μπεναλουάν), Μαντσίνι (75’ Σάντε Σίλβα), Μπερτόγλιο (68’ Μπρούνο), Μάνος (75’ Κάτσε).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Μπα (76’ Καμαρά), Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Μπουχαλάκης, Τιάγκο Σίλβα (66’ Εμβιλά), Ραντζέλοβιτς (66’ Φορτούνης), Μασούρας (66’ Μπρούμα), Κάιπερς (76’ Ελ Αραμπί), Χασάν.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις