Ολυμπιακός Β.: Σταματήστε να παίζετε μαζί μας και με τις ζωές μας

Μοιράσου το άρθρο
 • 25
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  25
  Shares

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, με αφορμή την απόφαση να υπάρξει αναστολή προπονήσεων σε επτά από τις ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ, καθιστώντας έτσι αδύνατη για ακόμα μία φορά την έναρξη του πρωταθλήματος στις 28 Μαρτίου. Ζητεί από την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και επιτέλους να δώσει λύση εδώ και τώρα. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Πραγματικά αδυνατούμε να κατανοήσουμε το σκεπτικό της απόφασης των ιθυνόντων να προχωρήσουν σε αναστολή προπονήσεων σε επτά από τις 20 ΠΑΕ που απαρτίζουν τους δύο ομίλους της Φούτμπολ Λιγκ, καθιστώντας έτσι αδύνατη για ακόμα μία φορά την έναρξη του πρωταθλήματος στις 28 Μαρτίου.

Φυσικά και κατανοούμε την κρισιμότητα της κατάστασης λόγω της μεγάλης έξαρσης κρουσμάτων covid 19 στην χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, ακόμα δεν μπορούμε να καταλάβουμε, γιατί για ακόμα μία φορά οι ιθύνοντες αποφάσισαν ότι για να μειωθούν τα κρούσματα πρέπει να «παγώσει» ο αθλητισμός.

Και θα το κατανοούσαμε, αν το λουκέτο στον αθλητισμό έμπαινε παντού. Αλλά το να καταδικάζεις μία ολόκληρη κατηγορία σε ένα χρόνο απραξίας, όταν κάθε εβδομάδα γίνονται μοριακά τεστ σε όλες τις ομάδες – φυσικά και στην δική μας -, όταν τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και όταν σε δύο ολόκληρες κατηγορίες (Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ) έχουν βρεθεί μόνο πέντε θετικά κρούσματα όλο αυτό το χρονικό διάστημα, κάτι που καταδεικνύει την ιδιαίτερη προσοχή που επιδεικνύουν όλοι, διοικούντες, ποδοσφαιριστές, τεχνικά τιμ, εργαζόμενοι τότε αυτό είναι πραγματικά αδιανόητο.

Γιατί η ΠΑΕ Αιγάλεω για παράδειγμα πρέπει να προχωρήσει σε αναστολή προπονήσεων και δεν πρέπει να κάνουν το ίδιο και οι ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ που εδρεύουν στην Αθήνα; Για το Αιγάλεω η Αττική είναι στο βαθύ κόκκινο, αλλά για τις ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ δεν είναι;

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, όπως και όλες οι ΠΑΕ που απαρτίζουν την Φούτμπολ Λιγκ, τηρεί απαρέγκλιτα όλα όσα προβλέπονται στο υγειονομικό πρωτόκολλο με μεγάλο προσωπικό κόστος – που σε άλλα κράτη γίνεται ακριβώς το αντίθετο – και όμως ενημερωνόμαστε, πως θα πάμε και πάλι σε αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος στις 28 Μαρτίου.

Και αναρωτιόμαστε: Τι σας κάνει κύριοι να νομίζετε ότι θα παίξουμε με την υγεία και τις ζωές τόσων ανθρώπων; Γιατί από ότι φαίνεται όχι μόνο δεν παίζουμε με τις ζωές μας και την υγεία μας, αλλά μάλλον το αντίθετο γίνεται. Προσπαθούμε όλες οι ΠΑΕ, με μηδέν έσοδα, να συνεχίσουμε να λειτουργούμε, να συνεχίσουμε να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας, τους ποδοσφαιριστές μας, τους τεχνικούς μας, τους εργαζόμενους μας και ενώ έχουμε ματώσει μας λέτε τι ακριβώς; Ότι δεν κάνουμε καλά την δουλειά μας ή ότι δεν μας εμπιστεύεστε;

Τελικά, δεν παίζετε μόνο με την υπομονή μας, αλλά είστε εσείς που παίζετε με την ζωή μας και τις ζωές χιλιάδων οικογενειών που ζουν από το ποδόσφαιρο, από τον αθλητισμό.

Τώρα λοιπόν είναι επιτέλους η ώρα όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Και επειδή εμείς τις έχουμε αναλάβει εδώ και καιρό, ήρθε η ώρα η δική σας να τις αναλάβετε και να σταματήσετε να παίζετε μαζί μας και με τις ζωές μας.

Επιτέλους δώστε λύση τώρα».