Μαντζανάς: “Δεν περνάει η αναδιάρθρωση”

Στην τηλεοπτική εκπομπή της TV10 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Απόλλωνα Λάρισας Παναγιώτης Μαντζανάς.

Σε μία εφ’όλης της ύλης συνέντευξη, ο ισχυρός άνδρας του Απόλλωνα Λάρισας, μίλησε για τη φετινή έως τώρα πορεία της ομάδας του στο πρωτάθλημα, τη φετινή SL2, τον Α.Ο Τρίκαλα και τον πρόεδρό του Ηλία Αιβάζογλου, ενώ πήρε ξεκάθαρη θέση όσον αφορά το θέμα της επικείμενης αναδιάρθρωσης, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να περάσει από τις ομάδες.

Τέλος, αποκάλυψε ότι λίαν συντόμως ο Απόλλων Λάρισας θα ανακοινώσει τη δημιουργία αθλητικού κέντρου, προσθέτοντας ότι το μεγάλο βήμα για τη SL1 θα γίνει όταν ωριμάσουν οι συνθήκες.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Μαντζανάς, αναφορικά με:

-Για το Κυριακάτικο θεσσαλικό ντέρμπι της ομάδας του με τα Τρίκαλα:

“Νομίζω ότι ήταν ένα δυνατό παιχνίδι . Ο καθένας για τους λόγους του ήθελε το αποτέλεσμα. Τα Τρίκαλα νομίζω ότι έπαιξαν όπως έπρεπε να παίξουν, δυνατά. Εμείς θεωρώ ότι είχαμε λίγο καλύτερες ευκαιρίες. Το αποτέλεσμα τελικά δικαίωσε τα Τρίκαλα, για εμάς δεν ήταν θετικό το αποτέλεσμα. Παρ’όλα αυτά προχωράμε”.

-Για τη φετινή σεζόν του Απόλλωνα Λάρισας και το στόχο στο πρωτάθλημα της SL:

“Ξεκινήσαμε με αρκετούς καλούς ποδοσφαιριστές. Αξιόλογους που έχουν παίξει και εθνική Ελλάδος. Δε μας βγήκαν τα αποτελέσματα  οπότε οι στόχοι που είχαμε θέσει εξ’αρχής να είμαστε στην πρώτη εξάδα και από κει και πέρα να διεκδικήσουμε οτιδήποτε καλύτερο. Δυστυχώς δε βγήκαν τα αποτελέσματα παρ’ότι κατά διαστήματα παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Από κει και πέρα συνεχίζουμε δεν το βάζουμε κάτω . Μόλις ξεκίνησε ο Β’ γύρος, έχει μέλλον το πρωτάθλημα και ότι καλύτερο μπορούμε θα το διεκδικήσουμε στον αγωνιστικό χώρο”.

-Για το αν η έλευση του Κώστα Φραντζέσκου άλλαξε προς το καλύτερο την εικόνα της ομάδας:

“Σίγουρα ένας καινούργιος προπονητής που έρχεται όπως ο κ. Φραντζέσκος, αλλάζει την ψυχολογία της ομάδας. ‘Ηρθε σε ένα πολύ δύσκολο αγωνιστικό πρόγραμμα. Να θυμίσω ότι είχαμε να παίξουμε τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια με Λιβαδειά, Ιωνικό, Εργοτέλη και Ξάνθη. Και ένα παιχνίδι παίξαμε στην ουσία στην έδρα μας , το οποίο κερδίσαμε. Θέλαμε και σήμερα το τρίποντο , δεν ήρθε, αλλά αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Τα Τρίκαλα πήραν αυτό που πραγματικά ήθελαν , άξια θεωρώ.

-Για το αν το φετινό πρωτάθλημα της SL2 είναι το πιο δυνατό των τελευταίων ετών:

“Ναι, νομίζω ότι φέτος είναι ίσως ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα, τουλάχιστον των τελευταίων ετών που θυμάμαι εγώ ως SL ή FL. Kαι έτσι θα συνεχίσει μέχρι τέλους. Βλέπετε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και στην κορυφή και κάτω. Αλλά είναι και τα μπαράζ που θα παιξουμε. Το δείχνουν άλλωστε και οι αριθμοί της ΕΡΤ που δείχνουν ότι έχουμε ξεπεράσει το 10% της τηλεθέασης, οπότε θεωρώ ότι δικαιολογημένα είναι από τα πιο καλά πρωταθλήματα. ‘Εχει πολλές καλές και ιστορικές ομάδες που σχεδόν όλες έχουν παίξει στη SL1 και ομάδες πόλεων. Και τα Τρίκαλα έχουν τη δικιά τους ιστορία, με πολλά χρόνια παρουσίας στην Α’ Εθνική. Μια ολόκληρη πόλη , μία ομάδα. Και εμείς έχουμε τη δική μας ιστορία. ‘Ομως στον αγωνιστικό χώρο βλέπετε ότι όλοι παλεύουν για το καλύτερο. Υπάρχουν έμπειρες ομάδες στην κατηγορία, υπάρχουν και ομάδες που ήρθαν από τη SL1. ‘Ολα τα παιχνίδια είναι ντέρμπι και πιστεύω ότι μπορεί να κερδίσει ο καθένας.

-Για το αν έχει ξεχωρίσει κάποιες ομάδες, τις οποίες θεωρεί φαβορί για άνοδο:

“Ο Εργοτέλης είναι μία έκπληξη όμως επί της πράξεως δείχνει ότι παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο. Είχε ένα πλάνο χρόνια με νεαρούς ποδοσφαιριστές, συνεχίστηκε. ‘Οποιος προπονητής ερχόταν στον Εργοτέλη συνέχιζε αυτή τη διαδικασία και δικαιολογημένα βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Και τα Τρίκαλα είναι μία έκπληξη φέτος βάσει του μπάτζετ που έχουν. Καλή έκπληξη. Εγώ πίστευα ότι θα είναι κάπου ψηλά . Δικαιολογημένα παίζουν καλό ποδόσφαιρο, κατά διαστήματα πολύ καλό. Από κει και πέρα υπάρχουν και ομάδες που δεν έπεισαν ακόμη με αυτό που περιμένουν να δείξουν και μία από αυτές είμαστε και εμείς. ‘Οπως περίμενα και τα Χανιά να είναι πιο ψηλά γιατί έχουν ένα ποιοτικό ρόστερ. Η Λιβαδειά έχει ένα ολοκληρωμένο ρόστερ με πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, όπως και η Ξάνθη. Ο Ιωνικός έχει πολύ καλούς διοικητικούς ανθρώπους και αξιόλογους ποδοσφαιριστές και γι’αυτό γίνεται αυτό που βλέπετε. Και δικαιολογημένα έχει την τηλεθέαση που έχει και έτσι θα πάει μέχρι τέλους.

-Για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι παράγοντες των ομάδων της SL2 λόγω της συγκυρίας με την πανδημία:

“Την προηγούμενη χρονιά ήταν να πάρουμε κάποια χρήματα, τα οποία δεν πήραμε λόγω της πανδημίας. Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που στην ουσία ξεκίνησαν να μας δίνουν αυτά τα λίγα χρήματα που δικαιούμαστε. Είναι δύσκολο για τον κάθε παράγοντα να στηρίξει ένα εγχείρημα, γιατί το μικρότερο μπάτζετ που μπορείς να έχει στην κατηγορία αυτή είναι 600-700 χιλιάρικα. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει. Θέλω να πιστεύω ότι φέτος θα πάρουμε και τα χρήματα από το στοίχημα. Το θέμα αυτό έχει προχωρήσει και είναι διαδικαστικό. Με τις συζητήσεις που έχουμε κάνει θεωρώ ότι μέσα στο Μάρτιο ή μέχρι αρχές Απριλίου θα λάβουμε κάποια χρήματα. Μακάρι να ολοκληρωθεί και αυτό για να μπορέσουμε να επενδύουμε. Να μπαίνουν σοβαροί διοικητικοί παράγοντες σε αυτό το πρωτάθλημα. ‘Οπως και τα Τρίκαλα έχουν έναν αξιόλογο διοικητικό τον κ. Αιβάζογλου, που πραγματικά έχει δώσει μια άλλη σοβαρότητα στην ομάδα. Γιατί και τα Τρίκαλα είναι πονεμένα διοικητικά πάρα πολλά χρόνια. Να χαίρεστε που τον έχετε στα Τρίκαλα και επενδύει και βάζει τα χρήματα που βάζει , αλλά και τη σοβαρότητα που βγάζει. Πιστεύω ότι το μέλλον θα είναι ακόμη καλύτερο για τα Τρίκαλα.

-Για την επικείμενη αναδιάρθρωση των 32 ομάδων και των δύο ομίλων και ποια είναι η άποψή του:

“Νομίζω ότι θα γίνει το μεγαλύτερο λάθος, που θα μπορούσε να γίνει ποτέ. Το σκεπτικό τους είναι να κάνουμε δύο ομίλους των 16 ομάδων, για να μπορέσουμε να βολέψουμε τις ομάδες. Η προοπτική τους είναι να υπάρχει πάλι σε τρία χρόνια ένας όμιλος στη SL2 με 18 ομάδες. Εφόσον υπάρχουν αυτή τη στιγμή αξιόλογες ομάδες στην κατηγορία, γιατί να μη βγάλουν επιπλέον 2 και 4 ομάδες από κάτω  και στην ουσία να γίνει έτσι και η αναδιάρθρωση, όπως προβλέπει και η προκήρυξη. Εγώ πιστεύω δε θα γίνει η αναδιάρθρωση, γιατί τα νούμερα δείχνουν άλλα πράγματα. Από τις ομάδες δεν είναι τόσο απλό να περάσει. Δε θα περάσει. Γιατί υπάρχουν ομάδες που επί πολλά χρόνια ματώνουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και δεν μπορούμε να δεχτούμε τον καθένα να έρθει, χωρίς να θέλω προσβάλλω άλλες ομάδες, με τα ίδια δεδομένα χωρίς να έχει βάλει ένα ευρώ. Θέλω να πιστεύω και είμαι σίγουρος ότι θα επικρατήσει η λογική και δεν πρόκειται να γίνει αυτό το πράγματα. Θα μείνουμε ένας όμιλος απλά με περισσότερες ομάδες. Αντί για 12 ας γίνουμε 14.

-Για τα άδεια γήπεδα λόγω πανδημίας και το μήνυμα που θέλει να στείλει στους φιλάθλους της ομάδας του:

“Το σημαντικό είναι ότι η ΕΡΤ για φέτος εξασφάλισε και μας έδωσε τη δυνατότητα ,στο ERTFlix, όλοι οι φίλαθλοι, όλοι οι αγνοί άνθρωποι να βλέπουμε το ποδόσφαιρο. Αυτό έδωσε και ώθηση σε όλη την κατηγορία. ‘Εστω και με μία κάμερα αυτή τη στιγμή, θέλω να πιστεύω ότι θα γινει σύντομα τετρακάμερο. ‘Οσον αφορά τον κόσμο, δεν μπορείς να τα βάλεις με την πανδημία. Εύχομαι γρήγορα να ξεπεραστεί και όλοι αυτοί που πέρασαν αυτό το πρόβλημα να είναι καλά στην υγεία τους και εύχομαι όλος ο κόσμος να βρει την ηρεμία που πρέπει. Και να δώσω έτσι και τη συμπαράστασή  μου σε όλους τους ανθρώπους στη Θεσσαλία που πλήττονται από το σεισμό. Γρήγορα να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές. Ευτυχώς που δεν έχουμε προβλήματα υγείας , κάτι πιο τραγικό. Να ξεπεραστεί και αυτό και να πάνε όλα καλά.

-Για τις προσωπικές του φιλοδοξίες και αν αποτελεί όνειρο για εκείνον η άνοδος του Απόλλωνα στη Σούπερλιγκ1:

“Ο στόχος ο οποίος πλέον υπάρχει στο μυαλο μας, αφού κάναμε την προσπάθειά μας και δυστυχώς δεν έχει βγει αγωνιστικά, τουλάχιστον μέχρι τώρα, είναι την επόμενη τριετία και μέσα στην επόμενη χρονιά να ανακοινώσουμε ένα αθλητικό κέντρο, το οποίο θα νοικιαστεί. Να βάλουμε τις βάσεις μας και να ξεκινήσουμε , να οργανώσουμε τις ακαδημίες μας όπως πρέπει, με καλό ποδόσφαιρο για να μπορέσουμε να πάμε ψηλά. Και όταν έρθει η ώρα του, όπως πρέπει να έρθει, με τον τρόπο που πρέπει να έρθει μακάρι να έρθει και η άνοδος. Βασικό κομμάτι είναι το αθλητικό κέντρο και θέλω να πιστεύω ότι στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί κάτι ωραίο.

trikalascore.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις