Σ. Σταμπουλής: Κατέθεσα έναν προβληματισμό και κανείς δεν ασχολήθηκε

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Clasico» μίλησε ο προπονητής Σταύρος Σταμπουλής, ο οποίος αποχώρησε από την Ακαδημία του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά και από την ΠΑΕ, στην οποία ήταν προπονητής στην ομάδα Κ19. Μεταξύ άλλων, ανέφερε τα εξής: «Δούλεψα με ιδιαίτερη τιμή για τρία χρόνια στον Ολυμπιακό Βόλου και είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό. Δυστυχώς, δεν μπορώ να συνεχίσω και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να θίξω τον σύλλογο. Έχω καταθέσει εδώ και 12 μέρες μία επιστολή, γιατί είχα μία συγκεκριμένη αγωνία. Την επιστολή την έστειλα αναγκαστικά, διότι δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας. Είναι η κατάλληλη ευκαιρία ο Ολυμπιακός να οργανωθεί, τώρα που η ομάδα, μέσω της αναδιάρθρωσης, πρόκειται ν’ ανέβει στη Σούπερ Λιγκ 2. Να δώσει την ευκαιρία σε δύο-τρία παιδιά από την Ακαδημία να προωθηθούν και γιατί όχι να αγωνιστούν.

Ήμουν φέτος προπονητής της αναπτυξιακής ομάδας, τεχνικός υπεύθυνος όλης της Ακαδημίας και προπονούσα ταυτόχρονα τις ομάδες Κ14 και Κ16, που αποτελούν σκαλοπάτι για την ομάδα Νέων. Έστειλα έναν προβληματισμό έξι σελίδων στην ομάδα και στους άμεσους συνεργάτες μου και κανείς δεν με πήρε τηλέφωνο.

Την παραίτησή μου την έστειλα στην ΠΑΕ και δεν παραιτήθηκα από το facebook. Ο διευθυντής της ΠΑΕ, Σπύρος Παπακωνσταντίνου, γνώριζε τις προθέσεις μου. Κατέθεσα έναν προβληματισμό. Είμαι συνεργάτης σ’ αυτήν την ομάδα τα τρία τελευταία χρόνια. Δεν μπορεί να ακούσει κάποιος από τον Ολυμπιακό και τη δική μου άποψη για τον σύλλογο;

Έχω ενημερώσει για τα πάντα. Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στο Ολυμπιακό μέχρι και την τελευταία μέρα, περιέγραψα σε μία επιστολή όσα έχω περάσει, καθώς και συμπεριφορές προσώπων. Περίμενα για 10 μέρες να δω, αν αυτά που αναφέρω έχουν βάση κι αν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού υπολογίζουν την άποψή μου.

Δεν μπορεί ο ρόλος μου στην ομάδα, αυτά τα τρία χρόνια, να είναι προς τα κάτω. Πρέπει να είναι μόνο προς τα πάνω. Αν στον Ολυμπιακό δεν αποδέχονται, ότι έχω μία γνώση, μία εμπειρία και καλές προθέσεις να βοηθήσω την ομάδα, παίρνω τα πράγματά μου και φεύγω. Δεν μπορώ να διαχωρίσω την ΠΑΕ από τον Ερασιτέχνη. Πέρυσι κάθισα μία χρονιά και ασχολήθηκα μόνο με την Ακαδημία. Κάνεις προπονητής UEFA  Α δεν θα κάθονταν να ασχοληθεί με παιδιά Κ12 και Κ14. Το έκανα με αγάπη και περίμενα φέτος, σύμφωνα με τις υποσχέσεις που υπήρχαν, να δω κάτι διαφορετικό.

Δεν μπορώ από τη στιγμή που παραιτήθηκα από την ΠΑΕ να παραμείνω στον Ερασιτέχνη. Είναι θέμα ευθιξίας. Θέλω να έχω δίπλα μου ανθρώπους, οι οποίοι θα δέχονται να ακούσουν την άποψή μου. Δεν σημαίνει, βέβαια, ότι θα την κάνουν και αποδεκτή. Θέλω, όμως, να τη συζητάμε και να διαλογίζονται μαζί μου.

Θίχτηκα πολύ σοβαρά. Θέλω να φύγω ήρεμα από την ομάδα. Το κεφάλαιο που λέγεται Ολυμπιακός Βόλου έχει τελειώσει για μένα οριστικά και αμετάκλητα».