Το ταμείο του 2ου ομίλου της Α’ Ε.Π.Σ.Θ.

Ο Βαλάντης Τάμπας συνοψίζει και σχολιάζει τα αποτελέσματα του 2ου ομίλου για την Α’ ΕΠΣΘ για το goalpost.gr:

 

Σάββατο 19/12

Άθλος – Μικροθήβες 1-4

Σπουδαίο διπλό πέτυχε η ομάδα της Ε.Μ.Α. κόντρα στον ουραγό Άθλο φτάνοντας έτσι τους 8 βαθμούς και παίρνοντας ψυχολογία για την συνέχεια του πρωταθλήματος στη μάχη που κάνει για την παραμονή της. Ενώ από την άλλη πλέον η ομάδα του Άθλου δείχνει πως δεν μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό των υπολοίπων και ουσιαστικά μόνο με θαύμα μπορούν να σωθούν σύμφωνα με την μέχρι τώρα πορεία τους.

ΦΘ Αγχίαλος – Απόλλων 0-1

Διπλό ουσίας για τον Απόλλων μέσα σε μία δύσκολη έδρα όπως είναι αυτή της ομάδας της Αγχιάλου που τον διατήρησε στην 3η θέση μόνο με 13 βαθμούς και μόλις μια νίκη από τον 2ο Διαγόρα. Όσον αφορά τώρα τους γηπεδούχους, με την ήττα τους αυτή παρέμειναν στην 6η θέση με 9 βαθμούς και πλέον κοιτάνε την διακοπή του πρωταθλήματος ως μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για ανασύνταξη και αντεπίθεση για να εκπληρωθεί ο στόχος της παραμονής.

Αίας – Αχιλλέας 6-0

Επίδειξη δύναμης του Αίαντα Σούρπης κόντρα στον Αχιλλέα που τον φιλοδώρησε με μισή ντουζίνα γκολ και έκλεισε την χρονιά με νίκη και μετρά 12 βαθμούς στην μέχρι τώρα πορεία του στο πρωτάθλημα, βρίσκοντας τον το 2016 στην 4η θέση. Ενώ στην αντίπερα όχθη η ομάδα από το Αχίλλειο παρέμεινε στην προτελευταία θέση με 4 βαθμούς και χρειάζεται σίγουρα ενίσχυση ενόψει Ιανουαρίου αν θέλει να μείνει ζωντανή στην μάχη της παραμονής.

Κυριακή 20/12

Σκόπελος – Μυρμιδόνες 3-4

Το πιο θεαματικό παιχνίδι αναμφίβολα στο τοπικό για το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε και μάλιστα σε ένα παιχνίδι που για πολλούς χαρακτηρίζονταν “ο θάνατος σου η ζωή μου”. Η ομάδα των

Μυρμιδόνων με το σπουδαίο αυτό διπλό όχι μόνο προσπέρασε τους Σκοπελίτες στην βαθμολογία (έφτασαν τους 8) αλλά πήρε και το προβάδισμα στην μάχη της παραμονής καθώς μεταφράζεται σαν εξάπτοντο. Ενώ όσον αφορά τους γηπεδούχους η ήττα αυτή σίγουρα θα δυσκολέψει τις προσπάθειες τους για την σωτηρία, αλλά ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα μιας και ο συγκεκριμένος όμιλος αν εξαιρεθούν 3-4 ομάδες οι υπόλοιπες δεν έχουν διαφορές σε δυναμική.

Δήμητρα – Πρωτεσίλαος 0-0

Άλλο ένα στραβοπάτημα εντός έδρας για την ομάδα της Ευξεινούπολης αυτή την φορά κόντρα στον Πρωτεσίλαο. Τα πράσινα στάχια αν και άλλαξαν προπονητή, πάλι δεν κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο εντός και μετά την συγκεκριμένη απώλεια βαθμών συγκατοικούν στην 7η θέση με 8 βαθμούς μαζί με Ε.Μ.Α. και Μυρμιδόνες. Ενώ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στους 11 βαθμούς και στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Διαγόρας – Γ.Σ. Αλμυρού 0-1

7 στα 7 για την ομάδα του Λ. Καλογήρου και σίγουρα τα πράγματα πλέον για τους πρωταθλητές γίνονται πιο εύκολα, μιας και μετά το σπουδαίο διπλό κόντρα στον Διαγόρα απέκτησαν μαξιλαράκι ασφαλείας 5 βαθμών από την δεύτερη θέση και έτσι δείχνουν έτοιμοι και ικανοί και φέτος να διατηρήσουν τα σκήπτρα του πρωταθλητή της Ε.Π.Σ.Θ. Ο γυμναστικός είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει δεχθεί γκολ ακόμη την φετινή σεζόν με συντελεστή 23-0(!) και μέσο όρο γκολ ανά αγώνα 3 ,28. Όσον αφορά την ομάδα του Στεφανοβικείου που το πάλεψε κόντρα στον Γ.Σ. δεν τα κατάφερε και έτσι τον είδε να αποσπάται κι άλλο από την 2η θέση.

Ρεπορτάζ: Βαλάντης Τάμπας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις