Αυγενάκης: Τι είπε για την αναδιάρθρωση

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στον Real FM 97,8 και την εκπομπή Real Sports με τους Παύλο Παπαδημητρίου και Παναγιώτη Περπερίδη αναφέρθηκε στην αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών – Ποσοστό στις ομάδες από τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες.

Ο κ. Αυγενάκης είπε: «Μπαίνουμε και στο μεγάλο ζήτημα που αφορά την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών, με την συγχώνευση της Super League 2-Football League. Όπως είχαμε πει σωστά και έγκαιρα τον Σεπτέμβριο και πολύ νωρίτερα, που είχαμε ζητήσει από την διοργανώτρια αρχή να μας φέρει πρόταση, που ποτέ δεν μας έφερε και παρά τις πιέσεις που άσκησαν ποδοσφαιρικοί παράγοντες, να τους ανεβάσουμε όλους ασανσέρ στη μεγάλη κατηγορία διότι έτσι είχαν μάθει. Τους είπαμε ότι αυτά τα καταψηφίζαμε και τα καταγγέλλαμε. Θα κάνουμε ότι πρέπει σωστά, οργανωμένα και φυσικά, έγκαιρα, έτσι ώστε να ισχύσει σε κατάλληλο χρόνο.

Αναδιάρθρωση που βάζει όρους και προϋποθέσεις, μεταξύ αυτών, και το ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο. Κάτι το οποίο σήμερα δεν εξετάζεται και είναι απαραίτητο».

Για πόσες ομάδες μιλάτε; «Θα τα δούμε όταν έρθει η ώρα. Προχωράμε οργανωμένα. Έγκαιρα. Έτσι ώστε άπαντες να έχουν το χρόνο να οργανωθούν και του χρόνου το Σεπτέμβριο να έχουμε καλά στημένες οργανωμένες κατηγορίες, που να μην διαβάλλονται και να έχουμε καθαρό ποιοτικότερο ποδόσφαιρο».

Παράλληλα ο κ. Αυγενάκης ανακοίνωσε ότι πλέον θα δίνεται ποσοστό στις ομάδες από τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες, τονίζοντας πως ήδη υπάρχει σχετική νομοθετική ρύθμιση και αναμένεται να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση ώστε να υλοποιηθεί.

Απόδοση: liganews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις