O Ζαχά αρνήθηκε να γονατίσει κατά του ρατσισμού

Στην έναρξη του παιχνιδιού ανάμεσα σε Κρίσταλ Πάλας και Γουέστ Μπρόμιτς, ο ποδοσφαιριστής της πρώτης, Γουίλφρεντ Ζαχά, αρνήθηκε να γονατίσει. Δεν το έκανε όμως διότι διαφωνεί με το κίνημα κατά του ρατσισμού, αλλά για τον ακριβώς αντίθετο λόγο.

Ο παίκτης της αγγλικής ομάδας, τόνισε σε δηλώσεις του πως πλέον η κίνηση αυτή έχει χάσει το νόημα της και γίνεται απλά για να γίνει. Μάλιστα αποτελεί τον πρώτο ποδοσφαιριστή του αγγλικού πρωταθλήματος, που αρνείται να συμμετάσχει στην συγκεκριμένη πράξη.

«Η απόφαση μου να στέκομαι όρθιος είναι γνωστή εδώ και καιρό και δεν νομίζω ότι υπάρχει λάθος η σωστό στην περίπτωση μου. Το έκανα γιατί θεωρώ πως έχει αποκτήσει μορφή ρουτίνας το γονάτισμα, αφού μέχρι και σήμερα δεχόμαστε ρατσισμό. Ξέρω τι δουλειά έχει κάνει η Premier League στα παρασκήνια μαζί με τις άλλες αρχές και το σέβομαι απολύτως. Το ίδιο ισχύει για τους συμπαίκτες μου και τους αντιπάλους μου.

Σαν κοινωνία νιώθω πως πρέπει να ενθαρρύνουμε την καλύτερη εκπαίδευση που αφορούν τέτοια θέματα, στα σχολεία. Επίσης οι εταιρείες των social media επιβάλλεται να παίρνουν πιο σκληρά μέτρα σε ανθρώπους που παρενοχλούν άλλους μέσω ίντερνετ. Και δεν μιλάω μόνο για ποδοσφαιριστές.

Eγώ θα συνεχίσω να στέκομαι όρθιος!», ήταν τα λόγια του 28χρονου εξτρέμ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις