Με τους χειρότερους οιωνούς κλείνει το 2015 για τον Ολυμπιακό Β.

Όταν μια ομάδα δεν έχει ούτε μία τελική προσπάθεια στο παιχνίδι, μπορεί να κερδίσει; Στη χειρότερη περίπτωση, αν δεν δεχθεί γκολ, να πάρει την ισοπαλία. Ο Ολυμπιακός Βόλου στο παιχνίδι με την Καλλιθέα ήταν μια ομάδα περιορισμένων δυνατοτήτων, η οποία προβλημάτισε με τον τρόπο που αγωνίστηκε. Το πρόβλημα στη μεσαία γραμμή…

..ήταν μεγάλο, όσον αφορά την οργάνωση και τη δημιουργία του παιχνιδιού, επιθετικά ο Ολυμπιακός ήταν ανύπαρκτος, ενώ για μια ακόμη φορά φέτος δέχθηκε γκολ από στημένη φάση (κόρνερ), με την άμυνα των «ερυθρολεύκων» να αδρανεί και τον Φράγκο να πετυχαίνει ένα εξαιρετικό γκολ με γυριστό σουτ.
Ο Ολυμπιακός έμεινε πίσω 10 βαθμούς από τη Λάρισα και τον Απόλλωνα Σμύρνης και εξαρτάται, πλέον, πως βλέπει κανείς το ποτήρι. Μισοάδειο ή μισογεμάτο. Γιατί, αν θεωρεί κάποιος πως αυτή η ομάδα μπορεί να διεκδικήσει το στόχο που έθεσε στο ξεκίνημα της χρονιάς, ας κοιτάξει πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται τέσσερις βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Δεν κινδυνολογούμε, αλλά αν κρίνουμε από το κλίμα αβεβαιότητας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ομάδα, από τη φυγή ποδοσφαιριστών (αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλοι), από το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει με το ζήτημα του Τικάο που προέκυψε, το μέλλον του Ολυμπιακού μόνο ευοίωνο δεν είναι.
Τα ερωτηματικά μεγάλα, με τους φιλάθλους να του Ολυμπιακού να αγωνιούν για τις εξελίξεις και για το ποια θα είναι η επόμενη μέρα για την ομάδα. Ο Ολυμπιακός κλείνει το 2015 στην 7η θέση της βαθμολογίας με 18 βαθμούς μετά από 13 αγωνιστικές. Η μέχρι τώρα πορεία του στο πρωτάθλημα είναι απογοητευτική, αν κρίνουμε από το πόσο ψηλά έβαλε φέτος τον πήχη η διοίκηση.
Οι περισσότερες επιλογές κρίνονται – εκ του αποτελέσματος – λανθασμένες. Διορθωτικές και ενισχυτικές κινήσεις δεν βλέπουμε να γίνονται (υπάρχει άλλωστε και η απαγόρευση μεταγραφών) και η ομάδα θα πορευτεί με όποιους παίκτες παραμείνουν στην ομάδα.
Η διοίκηση Πρωτοδικείου, ωστόσο, οφείλει να βγει και να πει πως έχει η κατάσταση στην Ολυμπιακό από εδώ και πέρα. Γιατί, πριν από λίγες μέρες οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού τόνιζαν πως οι ποδοσφαιριστές θα κάνουν καλά Χριστούγεννα κι αυτό που βλέπουμε, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, είναι ένα τελείως διαφορετικό κλίμα στην ομάδα.
Μακάρι τα πράγματα να αλλάξουν στον Ολυμπιακό. Μπορούν όμως;

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις