SL2: Οι αριθμοί της 14ης αγωνιστικής

Περισσότεροι από 300 παίκτες έχουν χρησιμοποιηθεί πλέον στο πρωτάθλημα, με Θεμιστοκλή Τζημόπουλο να φτάνει τα 400 παιχνίδια και τον Ελίνι Δημούτσο να σκοράρει μόνο κάθε 14 Μαρτίου!

Περισσότεροι από 300 παίκτες…
Μέχρι το περασμένο Σάββατο οι 12 ομάδες του πρωταθλήματος της Super League 2 είχαν χρησιμοποιήσει συνολικά 298 παίκτες. Το μεσημέρι του Σαββάτου όμως, έκαναν ντεμπούτο τρεις παίκτες στο πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα ο Χουάντερσον κάτω από τα δοκάρια της ΑΕ Καραϊσκάκης, ο Χουσείν Μουμίν στη σύνθεση του Ιωνικού, λίγες μέρες μετά την απόκτησή του, και ο Άγγελος Καρατάσιος στην άμυνα του Διαγόρα.

Με τη σέντρα των αγώνων λοιπόν, ο αριθμός των ποδοσφαιριστών με συμμετοχή στην κατηγορία έφτασαν τους 301. Και με τη συμμετοχή αργότερα του Μάρκου Ντούνη και του Αργύρη Μπρέμπου, ο αριθμός των παικτών που έχουν παίξει είναι πλέον 303.

400 αγώνες στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο συμπλήρωσε ο Θεμιστοκλής Τζημόπουλος, παίζοντας έστω για λίγα λεπτά το Σάββατο με το Λεβαδειακό. Ο Νεοζηλανδός διεθνής από την… Κοζάνη, παίζει για 18η σεζόν. Έχει 222 αγώνες στη μεγάλη κατηγορία, 128 στην Β’, 18 στο πρωτάθλημα Πολωνίας, 26 στο Κύπελλο Ελλάδας, ένα στο Κύπελλο Πολωνίας και πέντε στα Κύπελλα Ευρώπης.

150 αγώνες στην Β΄ κατηγορία έφτασε ο Απόστολος Χαραλαμπίδης το Σάββατο, αλλά δεν το χάρηκε. Έκανε την 59η ήττα του, ενώ έχει ακόμα 46 νίκες και 45 ισοπαλίες.

100 αγώνες στην καριέρα του έφτασε ο Μανώλης Φαζός. Ο 26χρονος στόπερ έχει 46 με τον ΟΦΗ, 24 με τον Κισσαμικό, 21 με τον Ολυμπιακό Βόλου και 9 με τον Ιωνικό.

80 γκολ στην καριέρα του στα επαγγελματικά πρωταθλήματα έφτασε ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος, με το νικητήριο της ΠΑΕ Χανιά. Έχει 64 στην κατηγορία, ένα στη Super League και 15 στην Γ’ Εθνική. Έχει πετύχει 7 με τον Θερμαϊκό Θέρμης, 6 με τον Εορδαϊκό, 6 με το Φωκικό, 2 με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, 10 με τη Δόξα Δράμας, 16 με τον Ολυμπιακό Βόλου, 3 με τον Αγροτικό Αστέρα, 9 με τον Απόλλωνα Σμύρνης, 17 με τον Άρη και 4 με την ΠΑΕ Χανιά.

80 γκολ έφτασε στα πρωταθλήματα και ο Στέφανος Αθανασιάδης με το νικητήριο για τον Απόλλωνα Λάρισας στη Ρόδο. Έχει 73 στη Super League, 6 στην Β’ κατηγορία και ένα στο πρωτάθλημα του Ισραήλ. Η μερίδα του λέοντος είναι με τον ΠΑΟΚ, 71 γκολ, τέσσερα με τον Πανσερραϊκό, δύο με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Απόλλωνα Λάρισας και ένα με την Μακάμπι Χάιφα.

2 γκολ έχει πετύχει όλα κι όλα στην καριέρα του στην Β’ Εθνική/Super League 2 ο Ελίνι Δημούτσος. Και τα δύο στην ίδια ημερομηνία, 14 Μαρτίου! Το 2010 για τον Παναιτωλικό στο Παναιτωλικός – ΟΦΗ 1-1 και το 2021 στο Δόξα Δράμας – Ξάνθη 0-3!

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις