Ερώτηση Μπουκώρου σε Αυγενάκη για την αναδιάρθρωση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο

Δύο ερωτήματα για την επικείμενη αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου θέτει ο Βουλευτής Μαγνησίας με τη Ν.Δ., Χρήστος Μπουκώρος, στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Αναλυτικά:

Ζητήματα αναδιάρθρωσης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για τα ζητήματα αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου, εν όψει  του νέου σχεδίου  νόμου που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.

Ο βουλευτής Μαγνησίας θέτει μια σειρά από ερωτήματα που αφορούν σε βασικούς τομείς του επαγγελματικού ποδοσφαίρου που τίθενται υπό αναδιάρθρωση, και τα οποία αναμένεται να απαντηθούν την επόμενη εβδομάδα από τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Λευτέρη Αυγενάκη κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης στην Βουλή.

Πιο αναλυτικά στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: «Είναι πανθομολογούμενο ότι το επαγγελματικό ποδόσφαιρο χρειάζεται μια θεσμική και ουσιαστική αλλαγή, η οποία είναι επιβεβλημένη στις νέες οικονομικο-κοινωνικές συνθήκες που δημιούργησε η κρίση της πανδημίας.

Είναι βαθιά και δικαιολογημένη η ανησυχία των εμπλεκομένων και των εργαζομένων στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, ο αρμόδιος υπουργός προσανατολίζεται στην συρρίκνωση του αριθμού των ομάδων που θα αγωνίζονται από τη νέα αγωνιστική περίοδο 2021-2022 σε 2 και όχι σε 3 επαγγελματικές κατηγορίες ποδοσφαίρου, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Ενόψει της κατάθεσης του σχεδίου νόμου για τη Super League 1 και τη Super League 2 προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα, τα οποία καλό είναι να απαντηθούν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Έχετε αποφασίσει οριστικά για το τι θα ισχύει σχετικά με το μετοχικό κεφάλαιο των ΠΑΕ, την εγγυητική επιστολή, το ποσοστό χρηματοδότησης από το Στοίχημα και τη συμμετοχή των Ελλήνων ποδοσφαιριστών;
  2. Σχετικά με τα ζητήματα της αναδιάρθρωσης, εφόσον ξεκινήσει και ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα της Football League, ποιες θα είναι οι διαδικασίες για τις ομάδες που θα προβιβαστούν στην ενιαία πλέον Super League 2;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις