Βελιτζέλος – Ρόδος: «Υλικό για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας»

Την σιγουριά του ότι το ρόστερ το οποίο χτίστηκε εκ νέου από την αρχή είναι ικανό για να υλοποιήσει τους πρωταγωνιστικούς στόχους του συλλόγου, τόνισε μέσω συνέντευξης του στην Μαρία Ξενάκη και στο news12, ο προπονητής της Ρόδου Κώστας Βελιτζέλος. Ο ίδιος μίλησε και για πολλά άλλα θέματα, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη -εκτός μεγάλου απροόπτου- του πρωταθλήματος της Football League.

-Καλησπέρα κόουτς, σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι επιτέλους αρχίζει το πρωτάθλημα, όμως κάτω από αυτές τις συνθήκες και μετά από τόσους μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης, πόσο δύσκολο είναι;
“Οι συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολες, πρωτόγνωρες θα έλεγα γιατί μιλάμε για κάτι το οποίο δεν έχει ξανασυμβεί, δεν υπάρχει συνθήκη στα προηγούμενα χρόνια που να έχει ξανά εφαρμοστεί κάτι αντίστοιχο, ούτως ώστε να μπορούμε να πούμε για κάποια δεδομένα σαν βάση και από αυτά να ξεκινήσουμε με τη δουλειά για το πρωτάθλημα το απερχόμενο”.

-Βρίσκεστε στο στάδιο προετοιμασίας, πιστεύετε θα είστε έτοιμοι μέχρι την έναρξη;
“Το έτοιμοι θεωρώ είναι απλά μια λέξη, νομίζω ό,τι καμία ομάδα δεν θα παρουσιαστεί έτοιμη στο ξεκίνημα. Το είδαμε και στη Super league 2 που με πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα αποχής σε σχέση με εμάς, οι ομάδες έκαναν αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα να βρουν τα πατήματά τους και να αρχίσουν να παρουσιάζουν την κανονική τους εικόνα. Γίνεται τεράστια προσπάθεια από τα παιδιά ούτως ώστε να είμαστε όσο το δυνατό πιο κοντά σε αυτό το οποίο θέλουμε να έχουμε ως αγωνιστική εικόνα και ως αγωνιστική ταυτότητα στο πρωτάθλημα”.

-Τα δύο πρώτα παιχνίδια θα διεξαχθούν εντός έδρας, πόσο σημαντικό είναι για εσάς ;
“Το ξεκίνημα του πρωταθλήματος πάντα είναι ερωτηματικό είτε παίζεις εντός είτε εκτός έδρας, δεν υπάρχει δύσκολο ή εύκολο παιχνίδι, απεναντίας για μένα είναι όλα δύσκολα τα παιχνίδια στην αρχή, γιατί ο μεγαλύτερος αντίπαλος είναι το άγνωστο του κάθε αντιπάλου. Είναι πάρα πολύ σημαντικό το ξεκίνημα για κάθε ομάδα και θα πρέπει να είμαστε όσο το δυνατό πιο προσεκτικοί, για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα και να έχουμε τη συγκομιδή των βαθμών των οποίων θέλουμε”.

-Κόουτς, σας διακρίνει η ηρεμία, η νηφαλιότητα, προσωπικά σας λέω ήρεμη δύναμη. Αυτή η ηρεμία που βγάζετε έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην γρήγορη επανένταξη των ποδοσφαιριστών στις προπονήσεις;
“Δεν ξέρω αν έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην επανέναρξη των ποδοσφαιριστών όσο πιο γρήγορα γίνεται στο ρυθμό και στη δουλειά την οποία κάνουνε τα παιδιά, φροντίζω μέσω συγκεκριμένων οδηγιών, να είναι όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρο γίνεται αυτό το οποίο χρειάζεται για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να αισθανθούν τα παιδιά καλά και να έρθουν γρήγορα στον επιθυμητό βαθμό”.

-Η διοίκηση της ΠΑΕ Ρόδος και ο πρόεδρος, Τώνης Μαρτίνης, ήταν δίπλα σας όλο αυτό το διάστημα οικονομικά;
“Ο πρόεδρος σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα ήταν ενήμερος για όλες τις εξελίξεις και οικονομικά έχει ανταποκριθεί και ζει μέσα από την ομάδα, το πάθος του γι’ αυτήν, το πάθος του για το ποδόσφαιρο, το πάθος του για την επιτυχία της ομάδας, είναι εδώ για να ανταποκριθεί σε οτιδήποτε χρειαστεί”.

-Η Ρόδος είναι οικογένεια και αυτό φαίνεται ακόμα και στις προπονήσεις. Ποιοί παράγοντες παίζουν ρόλο γι’αυτό το καλό κλίμα στην ομάδα;
“Θεωρώ ότι τα καλά αποδυτήρια είναι προάγγελος επιτυχιών. Φροντίζουμε τα παιδιά τα οποία είναι στην ομάδα να είναι καλοί χαρακτήρες ούτως ώστε να μπορούμε να πετυχαίνουμε νωρίτερα αυτό το δέσιμο, να φαίνεται ότι υπάρχει αυτό το κλίμα, ούτως ώστε να μπορούν να βγαίνουν πολύ περισσότερα πράγματα από αυτό που λέγεται ομάδα. Όσο πιο δεμένα είναι τα παιδιά μεταξύ τους, τόσο πιο μεγάλες πιθανότητες υπάρχουν για να πετύχεις τους στόχους σου”.

– Έγιναν σημαντικές προσθήκες παικτών αλλά αποχώρησαν και παίκτες. Παρόλα αυτά η ομάδα είναι αρκετά δυνατή με ένα ροστερ που θα κάνει τη διαφορά;

“Υπήρξαν προσθαφαιρέσεις παικτών στο ροστερ ,το οποίο αυτό δεν βοηθά στην ομοιογένεια της ομάδας, με την έννοια το να έρχονται και να φεύγουν ποδοσφαιριστές αλλά επειδή η φετινή χρονιά ήταν τρομερά δύσκολη για όλους, είναι λογικό να έχουν συμβεί σκαμπανεβάσματα στο έμψυχο δυναμικό των ομάδων από την αρχή της σεζόν. Εμείς, χτίσαμε ένα ροστερ από την αρχή στο οποίο ακόμα θεωρώ αυτή τη στιγμή έχουμε το υλικό για να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες τις οποίες είχαμε θέσει από την αρχή ως στόχο”.

-Έχετε ξεχωρίσει ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν στο πρωτάθλημα;
“Οι ομάδες οι οποίες θα πρωταγωνιστήσουν στο πρωτάθλημα δεν θεωρώ ότι αυτό έχει αλλάξει σε σχέση με την αρχή, το ποιες ήταν οι ομάδες που από την αρχή θέλανε να πρωταγωνιστήσουν χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει η έκπληξη από μία ομάδα η οποία, αυτή τη στιγμή δεν θεωρείτε στο γκρουπ των ομάδων που θα διεκδικούσαν το πρωτάθλημα από την αρχή. Νομίζω ό,τι πολλοί παράγοντες θα παίξουν ρόλο σε αυτό, βάση της εξέλιξης του πρωταθλήματος και θα φανεί από τις πρώτες αγωνιστικές, το ποιες ομάδες θα είναι ψηλά γι’ αυτόν ακριβώς το στόχο”.

-Οι φίλαθλοι της ομάδας δίνουν το παρόν σε κάθε παιχνίδι. Δυστυχώς όμως λόγω των συνθηκών δεν θα είναι παρών. Θα παίξει ρόλο η απουσία τους, ως προς την εμψύχωση στους παίκτες;
” Οι φίλαθλοι της ομάδας, είναι κάτι το οποίο το έζησα και πέρυσι, είναι πραγματικά κοντά στη ομάδα, την αγαπούν και το βγάζουν αυτό σε κάθε εκδήλωση. Σίγουρα λείπουν από την ομάδα πάρα πολύ, όπως λείπουν βασικά όλοι οι φίλαθλοι από το ποδόσφαιρο. Είναι πιο κρύο από όλα τα χρόνια -μιλάω για τις συνθήκες το να παίζουμε σε άδειες κερκίδες- και ας ελπίσουμε μέχρι να αρχίσουν οι υποχρεώσεις την επόμενη σεζόν, γιατί φέτος δεν νομίζω να προλάβουμε, να τους έχουμε κοντά μας από την επόμενη σεζόν. Για ένα πράγμα να είναι σίγουροι, ότι ένας από τους στόχους τους δικούς μου και των παιδιών είναι σίγουρα το να τους κάνουμε χαρούμενους και ευτυχισμένους, με την εικόνα και τα αποτελέσματά μας”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις