Μάγκας ο Θρύλος στο Λονδίνο με Άρσεναλ παρά τον αποκλεισμό από το Γιουρόπα Λιγκ

Σούπερ Θρύλος, νίκησε 1-0 την Άρσεναλ στο Λονδίνο, αλλά η πρόκριση χάθηκε στο Καραϊσκάκη, όπου ηττήθηκε με 3-1 και αποκλείστηκε στην φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ.
Ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαία νίκη στο «Emirates» απέναντι στην Άρσεναλ. Κάτι που κάνει για τρίτη σερί φορά (πέρσι και το 2015 οι άλλες δύο). Αλλά το γκολ του φοβερού Ελ Αραμπί δεν έφτασε για να δώσει το εισιτήριο της πρόκρισης.

Γενικά ο Ολυμπιακός έκανε συγκλονιστικό παιχνίδι. Δεν υστέρησε κανείς και έδειξε στην Άρσεναλ πως ήταν περισσότερο τυχερή με εκείνα τα δύο γκολ, προς το τέλος του πρώτου αγώνα στο Καραϊσκάκη, που έδωσε την πρόκριση.

Οι Πειραιώτες ήταν ανώτεροι σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου. Αγωνίστηκαν χωρίς άγχος και με αιχμή τον Ελ Αραμπί που σκόραρε στο 51’ το πάλεψαν για το θαύμα.

Τακτικά ο Πέδρο Μαρτίνς άλλαξε πολλά. Πήγε σε σχήμα 3-4-3, που έμοιαζε με 3-5-2, δίνοντας έμφαση στην άμυνα. Νέα πρόσωπα σε σχέση με το πρώτο ματς ήταν οι Ανδρούτσος, Χολέμπας (τρίτο στόπερ), Μπα, Φορτούνης,

Στην αντίπερα όχθη και ο Μίκελ Αρτέτα πρόσεξε αμυντικά. Κατέβασε τους «κανονιέρηδες» σε σε σχήμα 4-5-1. Νέα πρόσωπα, σε σχέση με την αναμέτρηση της περασμένη Πέμπτης ήταν οι Μπεγερίν, Σεμπάγιος, Ελνενί, Πεπέ.

Τα πρώτα λεπτά κύλησαν με τις δύο ομάδες να μην ανοίγονται και να θέλουν να κυκλοφορήσουν την μπάλα, Η Άρσεναλ με τον αέρα του υπερ της 3-1 στο πρώτο ματς, είχε στιγμές που πίεζε ψηλά.

Στο 18’ οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή. Ο Πέπε έφυγε στην κόντρα. Βγήκε ο Σα γιας α απομακρύνει, αλλά τον πέρασε ο Πεπέ, στη συνέχεια έκανε το πλασέ, αλλά έβαλε την κόντρα ο Σωκράτης και η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Η απάντηση από τον Ολυμπιακό ήρθε στο 20’. Ο Σα έκανε το βολέ, βρήκε σε αντεπίθεση τον Ελ Αραμπί που βρέθηκε τετ α τετ με τον Λένο, έκανε δυνατό σουτ και ο τερματοφύλακας της Άρσεναλ έδιωξε ενστικτωδώς.

Στο 42’ η Άρσεναλ έβγαλε νέα φάση με τον Πεπέ έτοιμος να εκτελέσει με τον Φορτούνη να πέφτει στα πόδια του και να σώζει την κατάσταση.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός βγήκε πιο αποφασισμένος. Στο 48 ήταν το συρτό σουτ του Φορτούνη με την μπάλα να περνά λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

Στο 49΄ ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Χολέμπας έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά πήρε πολλά φάλτσα και πέρασε παράλληλα με το τέρμα.

Εφιάλτης της Άρσεναλ ο Ελ Αραμπί και 0-1
Για να έρθει το γκολ στο 51’. Ο Μασούρας ξεκίνησε αντεπίθεση, έδωσε στον Ελ Αραμπί, που την «κουβάλησε» λίγα μέτρα και εκτέλεσε για να σκοράρειμ με την μπάλα να βρίσκει λίγο και στον Γκάμπριελ και να αλλάζει πορεία.

Ο Μαροκινός μπόμπερ σκόραρε και στο πρώτο ματς. Ενώ πέρσι με δικό του γκολ στην παράταση, στο ίδιο γήπεδο έδωσε στον Ολυμπιακό μια μεγάλη πρόκριση.

Μετά από αυτό ο Μίκελ Αρτέτα έριξε στην μάχη (στο 57’) τους Έντεγκααρντ, Πάρτεϊ, που ήταν βασικοί στο πρώτο ματς. Πήραν την θέση των Σεμπάγιος, Ελνένι.

Για να γίνει πιο επιθετική η Άρσεναλ και να χάσει ευκαιρία στο 60’. Ο Πεπέ έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στον Έντεγκαρντ και πέρασε έξω, ενώ αν δεν έβρισκε μπορεί να κατέληγε στα δίχτυα.

Η «απάντηση» του Μαρτίνς στις αλλαγές, ήταν να βάλει τους Μπρούμα, Ραντζέλοβιτς στις θέσεις των Μασούρα, Ανδρούτσου.

Στο 64’ οι «ερυθρόλευκοι» πήραν φάουλ σε πλεονεκτική θέση λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και δεξιά. Ο Φορτούνης το εκτέλεσε αλλά η μπάλα βρήκε στο τοίχος.

Στο 79′ ο Πεπέ μπήκε από δεξιά, σε αντεπίθεση, αλλά το σουτ που έκανε δεν ήταν καλό και μπλόκαρε ο Σα.

Στο 81′ ο Ομπαμεγιάνγκ έφυγε μόνος του σε αντεπίθεση, βρέθηκε προ του Σα, αλλά δεν έκανε καλό σουτ και η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 83′ ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Μπα έκανε φάουλ στον Μαρτινέλι. Ο διαιτητής του έδωσε κίτρινη. Ο Σενεγαλέζος κρατούσε την μπάλα στα χέρια, της έδωσε μία με την γροθιά του και πετάχτηκε προς την πλευρά του Ντελ Θέρο, που του έδειξε δεύτερη κίτρινη και τον απέβαλε από το ματς.

Στο 87′ ο Σα έκανε εξαιρετική απόκρουση σε τακουνάκι του Ομπαμεγιάνγκ, από το ένα μέτρο και στη συνέχεια ο Γκαμπονέζος έκανε ανάποδο ψαλιδάκι, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Λένο, Μπεγερίν (81′ Τσέιμπερς), Νταβίντ Λουίς, Γκάμπριελ, Τίρνεϊ, Σμιθ Ρόου (81′ Μαρτινέλι), Σεμπάγιος (57’ Έντεγκααρντ), Ελνενί (57’ Πάρτεϊ), Τσάκα, Πεπέ, Ομπαμεγιάνγκ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Σωκράτης, Μπα, Χολέμπας, Ανδρούτσος (63’ Μπρούμα), Ρέαμπτσιουκ (84′ Λαλά), Εμβιλά, Καμαρά, Μασούρας (63’ Ραντζέλοβιτς), Φορτούνης (84′ Μπουχαλάκης), Ελ Αραμπί.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις