«Αναγεννήθηκα στον Ιωνικό – Γιατί όχι και στην Εθνική Ελλάδος;»

Σημείο αναφοράς. Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η επίδραση που έχει ο Ματίας Κάστρο στην ομάδα του Ιωνικού. Ο Αργεντινός φορ σκοράρει κατά ριπάς, είναι ο πρώτος σκόρερ της Super League 2 και οδηγεί τους Νικαιώτες προς τα σαλόνια της πρώτης εθνικής κατηγορίας.

Ο 29χρονος επιθετικός βιώνει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του και έχει γίνει σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων του Ιωνικού. Πως να μην είναι άλλωστε, καθώς με τα δέκα τέρματα σε δεκαπέντε αγωνιστικές, τους έχει ξυπνήσει ευχάριστες αναμνήσεις, αλλά και προσδοκίες για επιστροφή στη Super League, έπειτα από 14 ολόκληρα χρόνια.

Ο Ματίας Κάστρο παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο sportime.gr, στην οποία μίλησε για όλους και για όλα: Τη φετινή εκπληκτική σεζόν, τα σχέδιά του για το μέλλον, τους «κολλητούς» του, Λούκας Βιγιαφάνιες και Φακούντο Σάντσες, την πιθανότητα να πάρει την ελληνική υπηκοότητα, ώστε να αγωνιστεί με το εθνόσημο, ενώ «έδειξε» τον νικητή του Κυπέλλου Ελλάδος.

Είσαι ο  πρώτος σκόρερ της Super League 2 και η ομάδα σου φλερτάρει με την άνοδο στη Super League 1, έπειτα από 14 χρόνια απουσίας. Πως νιώθεις γι’αυτό;

Eίμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που είμαι μέλος σε μια τέτοια ομάδα που διεκδικεί την άνοδο στη Super League 1. Όλος ο κόσμος πιστεύει πολύ σε μένα και πραγματικά νιώθω μεγάλη ευγνωμοσύνη γι’αυτό.

Έχω κατορθώσει να πετύχω δέκα γκολ μέχρι στιγμής και είναι για μένα η ανταμοιβή της σκληρής δουλειάς που γίνεται όλο αυτόν τον καιρό. Στόχος μου είναι να βοηθάω την ομάδα όποτε μπορώ και νομίζω ότι μπορώ να τα πάω ακόμα καλύτερα και να φτάσω τα 15-17 γκολ φέτος. Στον Ιωνικό παίζω το καλύτερο ποδόσφαιρο της ζωής μου.

Για τον μεγάλο στόχο του Ιωνικού:

Είναι πολλά τα χρόνια απουσίας από την κορυφή, η ομάδα είχε προβλήματα, αλλά πλέον φαίνεται ότι είναι έτοιμη να ανέβει κατηγορία. Αυτός είναι ο μεγάλος μας στόχος. Γι’αυτό δουλεύουμε όλοι και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Για το γεγονός ότι είναι καθοριστικός σκοράροντας σχεδόν πάντα στο τελευταίο κομμάτι των αγώνων:

Δεν είναι θέμα τύχης, ούτε πρόκειται για κάποιο… μυστικό. Νομίζω ότι είναι ζήτημα νοοτροπίας. Όλοι στην ομάδα παλεύουν μέχρι το τελευταίο λεπτό και δεν αφήνουν κανένα ματς, όσο δύσκολο κι αν φαίνεται. Αυτή μας η στάση μας έχει φέρει στην πρώτη θέση μαζί με τον Εργοτέλη και είναι το στοιχείο που μας κάνει να ξεχωρίζουμε.

Για την απουσία των φιλάθλων από τις κερκίδες:

Είναι πολύ άσχημο για έναν ποδοσφαιριστή να μην έχει τους φιλάθλους της ομάδας στο πλευρό του. Χάνει από την δύναμη της έδρας και πολλές φορές αυτό μπορεί να στραφεί εναντίον μας. Ωστόσο, οι φίλαθλοί μας είναι καταπληκτικοί. Πάλι καλά που έχουμε και τις ταράτσες γύρω από το γήπεδο στη Νεάπολη και έτσι νιωθουμε κάπως πως έχουμε τον κόσμο δίπλα μας.

Για τον πανηγυρισμό αλά… ταυρομάχος στο ματς με τον Διαγόρα:

Ήταν κάτι σαν αφιέρωση στους φίλους μου, Λούκας Βιγιαφάνιεζ και Φακούντο Σάντσεθ. Οι δυο τους είναι πολύ καλοί μου φίλοι, έβλεπαν το ματς από την τηλεόραση και αυτός ο πανηγυρισμός ήταν γι’αυτούς. Τους είχα πει ότι θα βάλω γκολ και τήρησα την υπόσχεσή μου.

Ματίας Κάστρο: «Γιατί όχι και στην Εθνική Ελλάδος;»

O Πανηγυρισμός μου ήταν κάτι σαν αφιέρωση στους φίλους μου, Λούκας Βιγιαφάνιες και Φακούντο Σάντσες

Για το με ποιον θα ήθελε να είναι συμπαίκτης στη Super League:

Ο Λούκας και ο Φακούντο είναι δύο άτομα με τα οποία θα ήθελα πολύ να είμαι συμπαίκτης, όπως και με τον Μπαριέντος, με τον οποίο ήμασταν συμπαίκτες στην Ξάνθη.

Για τα αποδυτήρια

Το κλίμα στα αποδυτήρια του Ιωνικού είναι πολύ καλό. Έχω καλή σχέση με όλα τα παιδιά, αλλά με εκείνον που κάνω περισσότερη παρέα είναι με τον Μαρτίν Ρόλε. Ήμασταν συμπαίκτες στην Αργεντινή, όταν ξεκινούσα το ποδόσφαιρο στην Koμισιόν ντε Ακτιβιδάδες (C.A.I), έχουμε μια πολύ όμορφη σχέση, είναι σαν μεγάλος αδερφός για μένα.

Κάστρο: «Η ελληνική υπηκοότητα είναι κάτι που θα ήθελα πολύ»

Για το μέλλον του

Μου αρέσει να επικεντρώνομαι στο παρόν και να το ζω. Αυτή τη στιγμή κάνουμε μια πολύ καλή προσπάθεια με τον Ιωνικό, οι άνθρωποι της ομάδας μου δείχνουν πολλή αγάπη και προσπαθώ να τους το ανταποδίδω στο γήπεδο. Είναι ακόμα πολύ νωρίς για να δω τι θα κάνω την επόμενη σεζόν. Τα πράγματα πρέπει να κυλήσουν, να πάρουν τον δρόμο τους και το καλοκαίρι, να το δω πιο ψύχραιμα. Πάντως, στον Ιωνικό απολαμβάνω το ποδόσφαιρο κάθε στιγμή.

Για την Ελλάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο;

Λατρεύω τη ζωή στην Ελλάδα, όλοι μας φέρθηκαν υπέροχα από την πρώτη στιγμή που πατήσαμε στην χώρα. Είναι εκπληκτικός τόπος. Όσο για το ποδόσφαιρο, αυτό είναι πολύ ανταγωνιστικό και μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο στο μέλλον.

Για το θέμα της ελληνικής υπηκοότητας, αλλά και την πιθανότητα να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδος

Μέχρι στιγμής δεν έχει περάσει από το μυαλό μου κάτι τέτοιο, ούτε μου έχει γίνει τέτοια πρόταση. Ωστόσο, αν μπορώ να βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα χαρώ πολύ να το κάνω. Γιατί όχι και να αγωνιστώ κάποια στιγμή με τη φάνελα της Εθνικής Ελλάδος. Στην Εθνική υπάρχουν αξιόλογοι παίκτες στη θέση του επιθετικού, τους οποίους εκτιμώ πολύ. Θα ήμουν πάντως θετικός, αν κάποιος με προσέγγιζε και μου έλεγε να πάρω την υπηκοότητα, ώστε να ενισχύσω με όποιον τρόπο μπορώ την εθνική.

Τι πιστεύεις για το φετινό Κύπελλο και ποια θεωρείς την καλύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα

Ο Ολυμπιακός είναι το μεγάλο φαβορί, αλλά θα ήθελα να κατακτήσει το κύπελλο ο ΠΑΣ. Ο λόγος είναι ότι το αξίζει με βάση τα όσα έχει κάνει φέτος και θα είναι και ένα μήνυμα στους υπόλοιπους «μικρούς» ότι μπορούν να κυνηγήσουν τίτλο μέσα από το Κύπελλο.

sportime.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις