Περιμένουν τα νέα για τη σέντρα στον Ολυμπιακό Βόλου

Η Φούτμπολ Λιγκ αναμένεται να αρχίσει σε μία εβδομάδα (στις 28 Μαρτίου), με την προετοιμασία των ομάδων να έχει μπει στην τελική ευθεία. Μάλιστα, το πρωτάθλημα θα αρχίσει με την ισχύουσα προκήρυξη, η οποία αναφέρει πως δύο ομάδες από κάθε όμιλο θα ανέβουν κατηγορία και αντίστοιχα δύο ομάδες θα υποβιβαστούν στη Γ’ Εθνική. Από εκεί και πέρα θα φανεί στην πορεία τί θα ισχύσει, όσον αφορά την συγχώνευση της Φούτμπολ Λιγκ με την Σούπερ Λιγκ 2.
Βέβαια, το να αρχίσει το πρωτάθλημα και οι ομάδες να βαδίζουν στα τυφλά, χωρίς να γνωρίζουν τί θα ισχύσει από τη νέα χρονιά στη Σούπερ Λιγκ 2, δεν είναι ό,τι καλύτερο, καθώς θα υπάρχει ένα κλίμα αβεβαιότητας. Εκτός κι αν το τοπίο ξεκαθαρίσει άμεσα, μετά και την ψήφιση του αθλητικού νομοσχεδίου, το οποίο θα φέρει, πιθανότατα, την προσεχή εβδομάδα στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.
Οι ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ περιμένουν από τη ΓΓΑ την απάντηση στο αίτημα που έχει υποβληθεί για έναρξη του πρωταθλήματος και όπως όλα δείχνουν, θα δοθεί το «πράσινο φως». Θυμίζουμε, πως όλες οι ομάδες της κατηγορίας τηρούν πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο και δεν έχει προκύψει κανένα κρούσμα κορωνοϊού στα τεστ covid 19, που έχουν διενεργηθεί σε όλες τις ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ τις τρεις τελευταίες εβδομάδες.
Στο μεταξύ, την προσεχή Τρίτη αναμένεται να συνεδριάσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία θα εξετάσει τους φακέλους των ομάδων που δεν τους έχει χορηγηθεί πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Όλες οι ΠΑΕ έχουν καταθέσει φάκελο και θα εξεταστούν από την ΕΕΑ. Θυμίζουμε, πως η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου ήταν μεταξύ των έξι ΠΑΕ που χορήγησε εδώ και αρκετό καιρό πιστοποιητικό η Επιτροπή, με τους ιθύνοντες του συλλόγου να συγκεντρώνουν ήδη τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για αδειοδότηση στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 της περιόδου 2021-22.
Τις προσεχείς μέρες θα ολοκληρωθεί και η συμφωνία με την ΕΡΤ, όσον αφορά το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Η Ένωση Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ έχει έρθει σε συμφωνία με την κρατική τηλεόραση και απομένουν οι υπογραφές.
Επίσης, ένα πολύ σημαντικό θέμα που απασχολεί όλες τις ΠΑΕ της Φούτμπολ Λιγκ είναι η οικονομική ενίσχυση που θα λάβουν οι ομάδες από το στοίχημα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις